En lättare vardag

Det kryllar av goda LCHF-recept i olika grupper, och vill man börja äta LCHF så är min åsikt att man inte ska  krångla till det allt för mycket.
 
När jag och min man började med LCHF så blev vi efter ett tag så trött, så trött på alla mat då det oftast bestod av kött, bearnaise eller kyckling och aioli. Vi hade i början så lite erfarenhet av den här kosten och man kan ju undra hur man kan bli trött på så god mat, men det blir man tyvärr.
 
Jag saknade min "gamla" vanliga mat, så jag lärde mig då att göra om mina egna recept till LCHF-anpassade, och genast blev matlagningen både roligare och god igen.
 
När man gör en förändring så tror jag att det är viktigt att inte vara så omständig utan att försöka hålla sig så nära sina vanliga recept som vanligt, om ni förstår hur jag menar? Exempel gillar man spagetti med köttfärssås så byter man ut pastan till strimlad zucchini, paprika eller riven morot i stället.
 
 
Inte behöver man sakna pasta här inte.
 

Jag tänkte dela med mig av fem goda enkla vardagsrätter som vi alla i familjen gillar och som passar i hop med vårat nya liv. Klicka på rätten så kommer du till receptet. 
 
Enkel vardagsmat;
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
#1 - - malin:

Såg hur gott ut som helst framförallt laxpajen :-)

#2 - - Paula:

Precis rätt tänk ! : ) Det är ju viktigt att man lär laga sina favvo rätter, men på ett lite annat sätt bara, så man inte känner att dem får jag aldrig äta mer, och börjar tycka synd om sig själv. Maten blir egentligen hälsosammare på detta sätt och utesluter bara "vita" mjölmaten och stärkelsemat, men man får annat istället. Tack för alla goda recept ! Kramisar/Paula <3

#3 - - Tussilago:

Vart kan man köpa den där spiri ? Ja den där du gör grönsaksspagetti med ???

#4 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så gott allting såg ut att vara!

#5 - - Hanna Karlsson:

Vilka bra tips! Maten ser verkligen god ut.

#6 - - Ethel%20Loberg:

#3 - 2017-04-06 @ 12:21:57 - Tussilago:
Vart kan man köpa den där spiri ? Ja den där du gör grönsaksspagetti med ???

Här: www. kitchentime.se/sv/p/hand-held-spiralizer.

Spagetti lLätt som en plätt