Sjukstuga

Hur har ni haft det i jul? Har det fungerat bra med maten eller hamnade ni i ett okontrollerat ätande? Många frågor men viktiga att dela med sig och få stöd och hjälp av andra. För egen del så har julmaten gått bra för mig måste jag säga, unnade mig leverpastej med rödbetssallad, 4 finncrisp och ca. 1 dl. Janssons frestelse. Drack glögg 2 gånger ca 1,5 dl trots hög sockerhalt. Så summan av kardemumman så är jag nöjd.
 
Men julen gick för vår del i influensans tecken då min minsta fick feber på julaftonskvällen, 40 grader pang bom från att varit pigg under dagen. Sedan på annandagen så fick vår äldsta dotter lunginflammation igen. Så vi har sprungit på akuten och apoteket hela julen känns det som, men nu hoppas jag att de sakta börjar bli piggare igen.
 
Så för min del har det inte blivit någon mellandags rea och shopping, eller att hälsa på och fika hos vänner och bekanta under julen. Det har gjort att det inte varit så mycket frestelser för mig utan bara tröttsamt att vara hemma. Så jag får hoppas att jag klarar mig från alla bakterier nu, tvål och vatten för händerna är det bästa i förkylningstider.
 
Jag tycker att det är så skönt att slippa all julmat nu, och till lunch i dag fick det bli grillad korv med räksallad och grönsaker.
 
 
Just nu planerar jag maten som vi ska äta under nyår och meningen var att vi alla skulle vara hemma hos mig, men nu när barnen är sjuka så blir vi hos min syster i stället så att vi kan dra oss undan när barnen blir trötta. Vi kommer att ha knytkalas och hjälpas åt med maten, men jag har fått bestämma menyn och så här har jag tänkt mig maten.
 
Min nyårsmeny
 
Bubbel och laxsnittar till välkomstdrinken
 
Förrätt; Hemmagjord skaldjursmousse med romsås
 
Varmrätt; Oxfilé med hemmagjorda såser (bearnaise och rödvinssås).
Till det en rotfruktsgratäng med en enkel sallad till
 
Efterätt; Hemmagjord punschparfait som syrran fixar (den innehåller socker, och jag och min man kommer inte att äta efterätt.)
 
Jag önskar er alla som läst min blogg detta år Ett Gott Nytt År, och jag ser fram emot att nytt 2017 som bara kan bli bättre <3 
 
 

Sista minuten tips

I år har jag, som jag skrivit tidigare, shoppat nästan alla mina julklappar via nätet, och jag måste säga att det har fungerat bra även om lite av julkänslan att leta julklappar i butikerna då försvunnit.  Det har för mig varit ett bra sätt att spara lite på tiden och hinna göra annat.
 
För er som fortfarande inte handlat klart alla julklappar ännu tänkte jag dela med mig av en toppen-julklapp för den som har allt och dessutom en julklapp som räcker hela året ut!!! Varför inte ge bort en prenumeration på LCHF magasinet? Jag rekommenderar denna mycket läsvärda tidning som innehåller mycket intressanta artiklar om mat, medicin och hälsa, och jag måste ju också ge dem en eloge för den som första tidning av alla jag fått vara med i, valde att ha mig som omslagsflicka i ett av numren :)  
 
 
Men nu ska vi inte skriva om mig mer, för nu finns det ett rykande färskt nummer ute i butikerna där det bl.a. är ett porträtt skrivit om Maria Jallow som återställt sin gastric bypass-opererade mage. Väldigt intressant läsning!
 
LCHF-magasinet är en mycket omtyckt tidning och kommer under 2017 att utöka sin utgivning till fem nummer per år, vilket jag tycker är ett bra beslut så att det inte är så långt mellan gångerna som tidningen dimper ned i brevlådan. 
 
 
 
Vill du ge bort en prenumeration så erbjuder LCHF-magasinet dig att läsa ikapp till ett mycket förmånligt pris! Du som blir ny prenumerant på LCHF-magasinet kan få 24 nummer av  LCHF-magasinet för endast 600 kronor istället för 780 kronor. Det gäller samtliga tidningar från 2011-2016 (den sista tidningen kommer i december) Sätt in beloppet på vårt Bankgiro: 468 - 5459 eller Plusgiro: 53 33 41 - 4.
Ange kod: 600Lindha
 
Du kan även här gå in och beställa din prenumeration.
Ps. detta är inte ett sponsrat inlägg. 
 
 
 
 
 
 
 

Viktprojektet 3

 
När jag skriver om Sofie så har vi alltid legat en vecka i förväg för att jag ska hinna skriva, men vi båda känner att nu skriver vi i stället rätt vecka så att vi ligger rätt i fas. 
 
Sofies senaste vecka har varit stressig då hon har jobbat mycket, men hon har ändå lyckats att ta sig i väg på sina träningspass.Men fortfarande är motivationen lite si sådär, Sofie känner att hon tycker det är jobbigt att ta sig i väg på träningarna och oftast tränar hon 1,5 timme varje gång, och hon känner att det tar sådan tid.  
 
  Foto: Christian Louboutin
 
Att gå och träna och känna redan innan passet att, "åh vad länge och trist det här ska bli" är inte bra, det är klart att det inte skapar motivation. Om jag går till min egen viktresa och tänker tillbaka på hur jag tränade, för visst hade jag dagar också då det kändes som pesten att gå till gymmet. Men jag visste och hade alltid i bakhuvudet att efteråt kommer jag att må så bra och känna mig mer stark och få mer energi, och på så sätt med de tankarna gick jag till gymmet fast det tog emot i bland.
 
Men det viktiga är ändå att försöka få till motion i vardagen så att det känns bra redan innan också, för det ska ju fungera även sedan. Jag menar; när man har nått sitt mål kan man ju inte bara sluta träna, det är ju meningen att vi ska få till en ny och hållbar livsstil, det är rätt viktigt att tänka på.
 
Så mitt råd för att träningen ska kännas bra är variation och att lägga upp flera olika pass, och inte 1,5-timmes pass varje gång. En dag kan man ta en rask promenad på 45 minuter eller sitta på motionscykeln 20-30 minuter. Varvar man träningen med olika träningsformer och olika längd på passen så tycker och känner jag att det blir både lättare och roligare.  
 
Eftersom vi ska ligga i fas nu så får ni här först Sofies vikt från förra veckan, och det är en fortsatt fin viktminskning på 0,7 kg!!!! Jag tycker Sofie har en jättebra viktminskning och att hon går ner hittills i vikt varje vecka, vilket tyder på att Sofie är i en bra förbränning.
 
 
När det kommer till maten så är jag inte riktigt överens med Sofie här, även om hon går ner i vikt. Jag skulle vilja ha mer variation på proteinet och mer gröna grönsaker, och gärna ett mål mat till per dag så det blir tre mål om dagen, speciellt eftersom Sofie tränar mycket.
 
Jag frågade Sofie hur hon känner nu inför julen och Sofie känner att hon är rädd för att gå upp i vikt, men vet samtidigt att hon inte blir tjock som hon skrev till mig för att hon fuskar ett mål, utan vet ju att det troligtvis är vätska i kroppen då. Men tanken finns också att hon kan känna en viss rädsla att en ätardag på julen ska sluta med 10 ätardagar.
 
Sofies matvecka hennes text.
Onsdag
L- zuccinilasange med 1 morot
M- 2 ägg med 1 paket bacon
Träning- Pt pass
 
Torsdag
L- kabanos med morot
M- chiliräksallad med vitlökssås
Träning- styrka
 
Fredag
L- julbuffe med jobbet, jag åt skinka, leverpastej, revbensspjäll,lite memosasallad och stut
M- kamben med bea och 1 morot
 
Lördag
L- köttfärssås med lite ost och 1 riven morot
M- kyckling med bea och broccoli
 
Söndag
L- 1 kabanos med 1 stekt ägg och 1 riven morot
M- 1pkt bacon med 2 ägg
Träning- kondition
 
Måndag
L- kabanos 2st med lite bea och 1 morot
M- 1pkt bacon med 2 ägg
 
Tisdag
L- 1pkt bacon med 2 ägg och 1 morot
M- lax i gräddsås med broccoli
Träning- kondition och styrka
 
 
Här kommer Sofies dagsfärska våg bild 21/12 
 
 
Hela 1,8 kg minus har Sofie gått ner, jisses vilken kick!!!! Sofie är så glad så hon sms-ade till mig dessa härliga rader <3
 
Sofie; Aaaah 😄 jag klarade mitt mål!!! Yeeeeeeeeeeeeeey!  Jag är så jäkla glad 😄 nu
hoppas jag verkligen att det här resultatet kan hjälpa mig att stå emot julens
alla frestelser!
Skickat från min iPhone
 
Lindha; Men wow helt fantastiskt vad glad jag blir 😊 heja 👏👏
Skickat från min
iPhone
 
Sofie;Ja jag är så jäkla nöjd 😊 och igår när jag var å provade kappor på gina kunde
jag ha storlek 42 utan problem, i somras kunde jag inte stänga en storlek 44
😄
Skickat från min iPhone
 
Här kommer Sofies viktresa i siffror och jag kan bara säga, att även om man tycker det går sakta, så som Sofie känt i emellanåt, så när man ser tillbaka på hennes resultat så är de fantastiska. Hade Sofie gett upp då hade hon inte varit 30 kg lättare i dag, så heja Sofie och alla ni andra som kämpar <3 
 
Har ätit LCHF sedan oktober 2015.
Startvikt 115,8 kg (Sofie har på egen hand gått ner 11,5 kg)
Började min cirkel 7 mars 2016 med startvikt 103,5 kg
Idag 12/10-16 väger Sofie 92,8 kg 
 
Startvikt viktprojektet:
12/10 - 16: 92,8 kg
161 cm lång
Målvikt: 65 kg // kilon kvar att gå ner 19,9 kg
12/10; 92,8 kg
18/10; 91,9 kg
26/10; 91,4 kg
2/11: 91,0 kg
9/11; 90,7 kg
16/11; 89,1 kg
23/11; 88,6 kg
29/11; 88,0 kg
6/12; 87,4 kg
13/12; 86,7 kg
21/12; 84,9 kg
Summa minus sedan 12/10 = 7,9 kg!!!! 
Summa minus sedan oktober 2015 = 30,9 kg!!!!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg