Viktprojektet vecka 27

Det är några som frågat; -men hur har det gått för Frida den här veckan. Inlägget blev tyvärr lite senare i dag då jag ärligt talat inte har hunnit med att skriva klart allt, och jag vill inte lägga ut något förrän jag känner mig nöjd med inlägget. Men kul att ni undrar och tycker det är inspirerande att följa Frida.
 
Det går bra för Frida här är hon!!! 
F; Försöker lära mig stå på huvudet Ansikte med utsträckt tunga och hopknipna ögon
Skickat från min iPhone
 
 
Helt otroligt! Jag satt på bussen när Frida skickade mig bilden och jag blev alldeles uppspelt, helt otroligt vad hon utvecklas. Frida var på gymmet och skickade bilder och jag blev alldeles till mig och var tvungen att ringa upp henne. Jag själv som jag skrivit om förut på bloggen är så rädd för att stå på huvudet, och är så imponerad över hur Frida utmanar sig själv hela tiden och tänjer på gränserna. Det är tufft och jobbigt att träna, men vill man nå sitt mål måste man göra det som krävs.
 
Sedan skickade Frida en ny bild och skrev;  
F; Men använd den när jag står på huvudet, så ful på deb andra.. Och ser tjock ut Ansikte med utsträckt tunga och hopknipna ögon
Skickat från min iPhone
F; Squats Tummen uppLeende ansikte med leende ögon
Skickat från min iPhone
 
Tänk att man känner så fast man gått ner så mycket som Frida gjort, så finns ändå de där tankarna! Frida gick med på att jag visar bilden ändå och publicerar hur hon känner sig på bilden, och jag kommer själv i håg hur man kände sig tjock ibland under viktminskningen och var missnöjd.
 
Vad svårt det var att själv se sig själv på kort eller i spegeln och förstå att du inte ser tjock ut. Frida har här tighta träningskläder och ser så snygg ut, men den mentala biten tar längre tid att lära om.
 
  Foto; Christian Louboutin  
 
Hur har veckan gått med vikten då?
 
 
Frida har gått ner 4 hekto, det är otroligt att hon går ner vecka efter vecka, men så sköter hon kosten och rör på sig. Nu är hon nere på 76,8 kg, delmålet på 75 kg är nära och tänk att hon BARA har 6,8 kg kvar!!! Vilken resa Frida gjort, och vad härligt att hon låter oss få ta del av den, och att hon vågar blotta hur hon känner.
 
Här kommer Fridas resa;
  
Startvikt 21/9; 94,8 kg
Målvikt; 70 kg
 Antal kilon att gå ner; 24,8 kg 
Längd; 166 cm
 
Vecka 1; 93,3 kg
Vecka 2; 92,9 kg
Vecka 3; 91,8 kg
Vecka 4 19/10; 90,9 kg
Vecka 5 26/10; 89,7 kg
Vecka 6 2711; 89,4 kg
Vecka 7 9/11; 88,5 kg
Vecka 8 16/11; 87,8 kg
Vecka 9 23/11; 86,3 kg
Vecka 10 30/11; 85,3 kg 
Vecka 11 6/12; 86,1 kg
Vecka 12 14/12: 83,9 kg
Vecka 13 21/12; 84,4 kg
Vecka 14 28/12; 83,3 kg
Vecka 15; 84,4 kg
Vecka 16 4/1; 82,5 kg
Vecka 17 12/1; 82,1 kg
Vecka 18 19/1; 81,5 kg
Vecka 19 25/1; 80,8 kg
Vecka 20 9/2; 80,2 kg
Vecka 21 15/2; 79,5kg
Vecka 22 23/2; 79,8 kg
Vecka 23 2/3; 78,7 kg
Vecka 24 9/3; 77,8 kg
Vecka 25 16/3; 77,3 kg
Vecka 26 23/3; 77,2 kg
Vecka 27 30/3; 76,8 kg
Minus 0,4 kg denna vecka, sammanlagt hela 18 kg ned !!! 
 
Frida vill gå ner till 70 kg, så nu är det 6,8 kg kvar.  
 
 
 Här kommer Fridas matlista vecka 27;
( Fridas text )
 
Tisdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- korvstroganoff och blomkål
Middag- ägg och bacon

Onsdag
Frukost- fettkaffe, vaniljkvarg
Lunch- kycklingsallad med halloumi och dressing
Middag- tacos

Torsdag
Frukost- fettkaffe, turkisk yoghurt med grädde hallon och vaniljstevia
 
F; Frukost Leende ansikte med leende ögonLeende ansikte med leende ögon turkisk yoghurt med grädde hallon och vaniljstevia, sen fettkaffe med 40 G smör och 2 tsk kokosolja Tummen uppTummen upp
Skickat från min iPhone
 

Lunch- kyckling och bea på Ikea
Middag- gurka och dipp
3 km löpning
30 minuter gym
F; MmLeende ansikte med leende ögonbad om lite extra bea, kan ju säga att ja inte orka allt Leende ansikte med leende ögon
Skickat från min iPhone
 

Fredag
Frukost- samma som torsdag
Lunch-  blomkålsmos och ugnskorv
Middag- kycklingröra och sallad

Lördag
Frukost- fettkaffe
Lunch- samma som fredag
Middag- prinskorv bea och en avokado
3 km löpning
30 min gym

Söndag
Frukost- fettkaffe, turkisk yoghurt med grädde hallon och vaniljstevia
Lunch- samma igen
Middag-köttfärssås broccoli och smör

Måndag
Frukost- fettkaffe
Lunch- Rester från söndagens middag
Middag- korvsnuttar med broccoli smör avokado och bea

Skickat från min iPhone

LCHF- kryssningen 2015

LCHF - kryssningen 2015
 
 
Då var det dags att äntligen få åka på min första LCHF - kryssning har sett fram så emot detta, tog även med mig min man. När vi kom till Värtahamnen i Stockholm så träffade jag på Kostdoktorn Andreas Eenfeldt på en gång när vi skulle checka in oss, även Tommy tappar träffade jag där. Så kul och spännande att få träffa personer som man bara haft kontakt med via mejl. Sedan kom det fram många som läser min blogg och ville säga hej, vilket jag uppskattade så mycket <3 
Väl incheckad och klar så var det dags för att göra sig i ordning för middagsbuffen och sedan mingla runt bland alla trevliga människor. Måste säga att man behöver verkligen inget resesällskap för att åka på detta, då alla har samma intresse för LCHF och alla är så enormt trevliga och spontana. Jag har knutit många nya kontakter och pratat med så många som jag inte kände förut.
 
 
Kvällens middagsbuffé var verkligen god och perfekt när man äter LCHF kost, det var så mycket att välja på och jag kunde inte prova allt. Men min första tallrik blev kallskuret med crème fraiche, rödlök, löjrom, kallrökt lax, varmrökt lax, ägghalva, färska räkor, skagenröra, tomat/lök sallad och feta ost. Här hade jag faktiskt kunnat stoppa, men jag ville även smaka lite av de varma rätterna också; skivad oxfilé, ett litet kycklingspett, currymajonnässås och rödvinsås.
 
När jag nu sitter och skriver ner det här inser jag att jag lyckades få i mig bra mycket mat, tur det var en engångsföreteelse. Men vad viktigt det är att skriva ner vad man äter under en viktminskning, man ser då på ett helt annat sätt vad man stoppar i sig.
Sedan under minglet träffade jag för första gången Fredrik Söderlund och Monique Forslund, två personer som föreläser inom LCHF och Monique har även givit ut böcker. Jag som är ny i sammanhanget måste säga att alla var så trevliga och det var en fantastiskt rolig kväll. Min man som ogillar vara med på bild fick agera fotograf under kvällen. Vi minglade till klockan tre på natten och ställde mobilen på väckning kl. halv sju då jag ville ha god tid på mig att göra mig i ordning för en filmad intervju. Jag vaknade kl. åtta på morgonen och fick panik då vi skulle ställa fram klockan till sommartid, så jag visste varken ut eller in -vad är klockan?? Svensk tid? Finsk tid? Sommartid? Gjorde mig i ordning på 30 minuter och sprang till föreläsningen med Kostdoktorn för att jag sedan skulle bli intervjuvad, frukost fick jag strunta i. Men då visade det sig att jag var ute i god tid och jag hade en timme på mig innan allt började. En stor lättad suck och jag skulle hinna äta frukost.
 
När vi klev in till frukostbuffen var det första som mötte oss champagne som vi fick ta till frukost, måste säga att det kändes lyxigt och glamoröst, herregud vilken ny värld som öppnats för mig; att åka i väg och vilja göra saker och träffa nya människor, det fanns ju inte förut. Men även om det var trevligt och såg vackert ut så är champagne på morgonen inget för mig. 
God frukostbuffé med olika sorters lax, ost, parmaskinka, ägg, äggröra, omelett, bacon, korvar, listan kan göras lång.   
Sedan var det föreläsningar hela dagen, så många bra föreläsare att lyssna på. Först ut var Kostdoktorn, har hört honom en gång förut, alltid lika bra och han tar upp mycket som berör en. Efter Kostdoktorn's föreläsning skulle vi träffas för att jag skulle bli intervjuvad, så jag missade Ann Fernholms föreläsning. Min man som satt kvar och lyssnade tyckte det var en helt fantastiskt föreläsning, men skrämmande hur farligt sockret är. Som tur är kommer Ann föreläsa även i Säffle i juni, så då får jag en ny möjlighet att lyssna på henne. 
 Intervjun med Andreas gick bra, om än något nervöst. Intervjun kommer visas på Kostdoktorns hemsida här framöver.
Sedan var det dags att lyssna på Bitten Jonsson som föreläser om beroendeproblematik och sockerberoende. En av de bästa förläsarna som berörde mig mycket, man kan verkligen se hur hon brinner för detta och är väldigt intensiv.
 
Jonas Bergqvist föreläste senare om att ta nästa steg för att optimera sin hälsa ytterligare, mycket intressant.
 
Sedan blev det dags för lunch och vi valde att äta på fisk restaurangen här tillsammans med min vän Birgitta Höglund och tre nya trevliga bekantskaper: Ylva från Huså bröd och Cecilia som har bloggen SWEDISH PALEO  en fantastiskt ödmjuk och fin tjej, och Marie som är kostrådgivare inom lågkolhydratkost och Paleo som bloggar hos Cecilia. Så intressant att träffa nya människor och dela kunskaper och funderingar med. Många länkar nu, men dessa människor som jag träffat under kryssningen måste ni gå in och läsa om, så intressant.
 
Hann även lyssna på Monique som berättade om sin resa, har aldrig hört henne förut så det var verkligen en höjdare, sedan måste jag säga;
vilken energi hon har, hon utstrålar verkligen glädje.
Fick även en goodiebag, alltid lika trevligt. 
  
 
Kryssningen avslutades med kaffe och LCHF småplock, ostar, salami, brie, grönsaker med mycket mera. Väl på Arlanda klockan 20.00 så tog jag och min man en varsin Low-carb burgare med salladsblad i stället för bröd.
Rekommenderar verkligen alla som är intresserade av LCHF att följa med på denna kryssning nästa gång då den ökar i fler deltagare för varje år(600 deltagare var det nu). Ni som inte kunde komma så passa på att boka in er till Säffle i juni då man träffas och umgås och lyssnar på föreläsare. Ett väldigt populärt event, du kan gå in på lchfevents.se och läsa mer om det.  
  

Vinnaren av Matkärlek

Kom hem sent i går från Stockholm och LCHF- Kryssningen, som var en fantastiskt trevlig tillställning. Jag har träffat så många profiler inom LCHF och pratat med så många trevliga människor som jag inte känner, men vi har alla LCHF gemensamt så alla människor man mött har varit så intressanta att prata med.
 
Sedan kändes det så kul att så många kom fram och berättade att de läser min blogg, det värmer verkligen! En intensiv helg på ett bra sätt med så många bra föreläsningar. Har så mycket roligt att skriva om min första LCHF- kryssning och en massa trevliga bilder som jag ska lägga ut. Jag kommer definitivt att åka nästa år igen, en så välordnad kryssning som bara växer och blir större och större. Ska i väg och jobba kväll snart så ni får ge er till tåls tills vidare, då jag inte hinner skriva klart om kryssningen i dag.
 
Däremot så ska ni få veta vem som hade turen att vinna nya tidningen Matkärlek som Anne Aobadia är chefredaktör för och som låter mig få lotta ut en prenumeration, vilket känns jättekul att få möjlighet till.
Jag fick hela 86 kommentarer som ville vinna tidningen så mina barn fick säga ett nummer mellan 1 - 86, och så räknade jag vem det blev. Vinnaren heter Helen Nilsson GRATTIS :) 
 
Här är jag och Anne Aobadia som jag träffade på kryssningen. 
För er som inte vann den här gången så har ni möjlighet att anmäla er HÄR och prenumera på Matkärlek till ett bra pris.
 
.
 
 
Visa fler inlägg