Ditt val......

Jag som vet att det går att lyckas gå ner i vikt kan ju säga att jag borde ligga ett steg före mentalt eftersom jag vet att det går att nå sina mål. Man kan äta sig friskare och komma ner i normala vikter, men likt förbannat är det inte lätt om man inte har den rätta motivationen eller känner sig noll inspirerad. För även om man så gärna vill gå ner i vikt så är det gärna som så att man samtidigt känner sig deprimerad över sin situation, att det kan vara svårt att ta tag i det just därför. Rätta mig om jag har fel, men känner ni också så?
 
Den här veckan har varit tuff för mig också mentalt, jag har verkligen inte haft lust att göra något, inspirationen har inte infunnit sig. Men något som jag vet är att i bland måste man göra jobbet ändå även om man inte vill, så jag har tvingat ut mig själv på promenad varje dag. Jag har varit förbannad på mig själv för att läget är som det är just nu, och jag kan säga att första veckan är tuff att hålla sig till rutinerna och maten. Men jag har bitit ihop för även om lönen för mödan inte kommer att visa sig på en gång, så vet jag att om jag inte gör detta kommer definitivt INGET positivt att hända. Det är ju som sagt bara en själv som kan göra jobbet, men jag vet att det kommer bli lättare och lättare.
 
Foto från min promenad i dag.

Jag själv har ju köpt nya träningskläder för att peppa mig själv, men tyvärr hjälpte inte de kläderna mig att få mer inspiration. Det var kul när jag köpte dem och tänkte att "nu jäklar ska det bli fart på Lindha", men det var inte kläderna som gjorde jobbet den här veckan, jag har inte ens använt dem då allt nämligen sitter i knoppen. Det är lätt att tro att ju mer verktyg runt mig jag skaffar så kommer jobbet bli gjort. Men jag vet många som kostat på sig många dyra kurser och resultatet uteblir ändå, för det är inte lätt hur många bra verktyg du än har runt dig så är det slutligen ändå du som måste göra jobbet, det finns ingen genväg men tillsammans kan man stötta varandra vilket är viktigt.
 
Min första vecka har varit som en värsta avvänjningskur, jag har känt mig sur, lättirriterad och jag längtar tills kroppen kommer i gång. Ni vet när man får den där kicken och energin för att man äter rätt.
Något som jag märker att jag behöver äta när jag är i ketos är tillskott av magnesium då jag kan känna av sendrag. Jag använder ett märke som är ett av de bästa på marknaden och det är HELHETSHÄLSA, och nu har jag fått möjlighet att lotta ut den produkten till någon av mina läsare. Så vill du få chansen att vinna en burk magnesium så skriv en kommentar varför just du ska vinna. Tävlingen pågår till den 1/9 kl. 24:00.
Gå gärna in på HELHETSHÄLSA och ta del av alla deras produkter.
 
 
Så hur går det för er? Jag har inte vägt mig, har bestämt mig för att hoppa över vågen en vecka och inte stressa sig över den, utan att koncentrera mig på kost/motion. Så nu inne på andra veckan snart, mer info om hur jag planerar den kommer. Tills dess ta hand om er <3
 
 

Inspirationskväll

Äntligen ska jag tillbaka till platsen där allt började, med vad kanske du undrar? Jo, där jag föreläste för första gången i hela mitt liv, i Föllinge ca. 6 mil utanför Östersund.
 
Det var Malin Sundqvist som jobbar på Studieförbundet Vuxenskolan som ringde mig en dag i november 2014 och berättade att hon läste min blogg och fann den inspirerande, och undrade om jag inte skulle vilja föreläsa via Studieförbundet Vuxenskolan. Jag hade haft tanken i bakhuvudet om att börja föreläsa så detta lät intressant, samtidigt som jag berättade för henne att jag inte visste om jag skulle våga.
 
Malin bestämde att vi skulle ta en kopp kaffe tillsammans i Östersund och diskutera detta, sagt och gjort så träffades vi, och sedan dess är vi väldigt nära vänner och fortsätter att samarbeta <3
 
 
Min första föreläsning blev i Föllinge november 2014, och jag tror det var mellan 10 - 15 personer som kom och lyssnade, jag hade ingen Powerpoint presentation i bakgrunden, vilket jag kan säga underlättar mycket att ha. Min man följde med, men han fick inte sitta i publiken och titta på mig då jag var rädd jag skulle bli ännu mera nervös, så han fick sitta i ett litet kontor med dörren på glänt och lyssna. Jag minns och vet vad hans stöd betydde för mig, och jag behövde veta om han tyckte det gick bra eller om detta kanske inte var något för mig.
Bilder från min första föreläsning november 2014.
 
  
 
Sagt och gjort så gick det bra och jag fick bra feedback av publiken, så på den vägen började mina föreläsningar. Och jag kan säga att hade det inte varit för min vän Malin på Studieförbundet Vuxenskolan som hjälpte mig att arrangera föreläsningar och som jag fortfarande samarbetar med, så hade jag nog inte fortsatt med det kan jag helt ärligt säga, hennes stöd har och är mycket viktigt. 
 
Så nu ser jag verkligen fram emot att få komma tillbaka där allt började och med en powerpresentation i bakgrunden och berätta om min resa hur allt började och framförallt hur det går i dag.
 
Jag kommer att föreläsa i Föllinge den 13/10 - 16 kl: 18.30 på det mysiga Café och butik hemma i Föllinge, Camilla Nilsson har köket öppet så du kan köpa mat eller fika under kvällen.
 
Jag ser verkligen fram emot att komma och föreläsa denna kväll och kommer att lotta ut produkter från Clean eating Katrin Zytromierska under kvällen, och ser fram emot eventuella frågor.
 
Så varmt välkomna att anmäla er hos Studieförbundet Vuxenskolan här och de tio först anmälda får en goodiebag värde ca 200 kr.
 
 
 
 
 
 

18 års firande

I dag för 18 år sedan fick jag mitt första barn Julia, herregud vad tiden går fort, så i dag firar vi henne med buller brak hela dagen lång. Vi har många traditioner i vår familj, så frukost på sängen med presenter och sång är ett måste, och alltid brukar vi ge en liten present även till den som inte fyller år. Här på bild även lillasyster.
 
  
Sedan kommer hela släkten och Julia har beställt min goda smörgåstårta som hon älskar, det är min (än så länge hemligt recept) hemmagjorda goda tonfiskröra i den. Men den här gången har jag bakat  min fina vän Birgitta Höglunds  goda bröd så att tårtan är LCHF-vänlig. I stället för tonfiskröran kan ni göra min goda laxröra och ha som fyllning. Här har ni del av receptet på den goda tårtan som jag och Birgitta Höglund har gjort tillsammans.   
 
 
  GRATTIS VÅR FINA JULIS  Bildresultat för blomgirlanger
 
 
 
 Fotot på blomgirlangen kommer i från; Photobucket.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg