Vinnaren är.....

Nu äntligen har jag utsett vinnaren av min vän Birgitta Höglunds kokbok "Naturligt god mat att njuta av" där hon delar med sig av sina bästa grilltips. Men jag kan lova att många av recepten fungerar även om man inte vill grilla.
 
(null)
 
Ni var många som ville vinna boken och många som svarade rätt; att jag och Birgitta träffades första gången år 2014, och här kan ni läsa om vår första träff.
 
Vinnaren blev Sonja, grattis till dig :) mejla mig din adress, så kommer boken per post.
 
 

En ny chans

Att göra en omstart i livet, för mig klingar de orden positivitet, att man faktiskt själv har möjlighet att börja om och bestämma sig för att göra det man vill.
 
För det är ju faktiskt som så att det är bara du själv som kan göra en förändring. Det är ju så lätt att fortsätta köra i sina gamla mönster, tryggheten, man vet precis vad man har. Då är det inte alltid lätt att börja våga göra nåt nytt, även om det är det man vill.
 
140 kg tung satt jag alltid i soffan eller var i köket när jag hade slutat jobba; hemmet min trygghet, samtidigt som jag längtade ut att vilja göra andra saker men vikten hindrade mig. Även om jag visste vad jag var tvungen att sluta med att äta chips, dricka läsk, godis, smörgåsar och att jag var tvungen börja med något annat, så infann sig ändå inte viljan tillräckligt mycket. För det är ju så lätt att vara kvar i det gamla trygga. Men till slut kom jag ändå till en punkt där min gräns var nådd och jag började göra små förändringar försiktigt, allt för att bryta gamla mönster.
Det gäller att hitta nya sysselsättningar att leva för, i stället för att leva för maten.
 
Vill du göra en förändring men känner att du behöver mentalt stöd eller få hjälp med att planera din veckomeny så finns möjligheten att kontakta mig.
 
4 veckors veckomeny anpassad till dig 199 kr
 
Coachning 750 kr/timmen med veckomeny
 
Skriv till min mejl; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
(null)
Fotograf; Theresia Köhlin
 
 

Medisera din hälsa

Detta är ett sponsrat samarbete med MEDISERA.
 
Tar du ansvar för din egen hälsa? Jag som haft problem med stress, dålig sömn och problem med magen som jag skrivit om i min blogg tidigare. Men som ni också vet så har jag börjat komma i balans men känner ändå; hur mår min kropp egentligen? Ringer jag till min hälsocentral för att jag vill göra en hälsokontroll så får jag frågan; -är du sjuk? -Nä, men jag vill kolla upp min hälsa. Då fick jag svaret: -tyvärr, vi tar bara emot akuta sjukdomsfall eller om du är sjuk såsom förkyld osv.
 
Sjukvården är så ansträngd i dag så jag förstår samtidigt att de måste prioritera, och därför blev jag glatt överraskad att om man har möjlighet ekonomiskt så kan man göra ett enkelt blodprov och få svar på hur hälsan ser ut.
 
För mig är det en investering i min hälsa att lägga dessa pengar och få en hälsokontroll som gör mig lugnare och där jag får veta mina brister och kan förebygga sjukdomar.
 
Att det dessutom är så enkelt är en stor fördel, allt du behöver göra är att gå in på Medisera och beställa den hälsokontroll du väljer online direkt. Efter beställningen så går man till närmaste provtagningsställe för att ta blodprovet, du behöver inte ringa och boka tid utan det är drop-in; enkelt och utan krångel. Du kan ta blodprovet drop-in på över 100 provtagningsställen i Sverige.
 
Här kan du läsa om deras olika hälsokontroller.
 
Inom 2-6 dagar får du ett läkarrekommenderat provsvar online i "Min journal" som du på ett enkelt sätt loggar in på med ditt Bank-ID, tryggt och säkert. Skulle svaren vara gravt avvikande får du ett telefonsamtal från ansvarig läkare.   
 
För mig känns detta självklart att göra, smidigt, snabbt, tydligt, tryggt och lättbegripligt.
MEDISERA samarbetar med Karolinska universitetslaboratoriet.
 
Bildresultat för medisera
Foto från Medisera
Visa fler inlägg