Viktminskning på distans

Är du trött på att ständigt jaga nya dieter som ska göra dig smal och som får dig att börja om och om igen?
Nu startar jag upp grupper/distans inom LCHF för hållbar viktminskning. Hur man på ett enkelt sätt kommer i gång med att få en bättre hälsa med kost som är fri från socker och gluten.
 
Det är ju så lätt att skjuta på saker och tänka att jag börjar i morgon, för i morgon är jag starkare. Men det kommer aldrig komma en bättre morgon, det kommer alltid att finnas kalas, fester och andra hinder som gör att man gärna vill skjuta upp till den perfekta dagen när mitt nya liv ska börja. Och det blir bara jobbigare varje gång du skjuter upp det till morgondagen, och vips så har morgondagen blivit flera veckor. Och då ångrar man sig; "varför gav jag upp, då hade jag ju varit en bit närmare mitt mål nu". 
 
Jag som själv tidigare vägt 140 kilo och har ätit LCHF i 5 år, mår väldigt bra på den här kosten och kommer att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter under 4 veckor.
Start; Vecka 45; söndagen den 12/11 - vecka 49 söndagen den 10/12, 995 kronor per person.
 
Är du intresserad så läs mer här och mejla din anmälan till ; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
 
 
 

Jag vill jag kan

Jag kan inte påstå att min viktminskning går fort direkt, vägde mig i onsdags som vanligt och vågen visade på minus 0,1 kg alltså ett litet hekto ner. Men då har jag varit bortrest förra helgen i Göteborg på kalas om det nu påverkade resultatet.
 
För min del nu när jag har bestämt mig och mår bra och äter rätt och motionerar, så jag känner jag egentligen ingen stress med vikten även om jag självklart velat att det skulle gått fortare. Men det händer så mycket annat i kroppen och knoppen som gör att man mår bra och träningen formar verkligen kroppen på ett helt annat sätt.
 
Egentligen så är det ju hit, så som jag mår nu, som jag vill att ni andra också ska känna. Att äta rätt och röra på sig och ha tålamod med vikten/vågen, för när kroppen är i balans så kommer kilona till slut att börja trilla, så är det.
 
Här kommer mina senaste resultat i min nya viktresa;
  • Vecka 1; + 1,1 kg
  • Vecka 2; - 0,6 kg
  • Vecka 3; - 0,5 kg
  • Vecka 4; - 0,8 kg
  • Vecka 5; - 1,2 kg
  • Vecka 6; + 0,5 kg
  • vecka 7; - 0,1 kg
  • Summa minus; 1,6 kg = 13,4 kg kvar
Jag känner själv att jag är väldigt stark mentalt nu igen och vet vad jag vill, och det är ju väldigt lätt i början när man kommer i gång att man är jättemotiverad och känner att nu jäklar, den här gången ska jag lyckas. Men sedan så är det lätt att motivationen avtar, speciellt om man stöter på problem. Det är så lätt att då ta den enkla vägen, man tänker; jag har ju aldrig lyckats förut.
 
Och det är ju det som är utmaningen; att våga bryta gamla invanda mönster och övertyga dig själv att det går, jag/du måste bara våga prova nya vägar precis som jag själv gör nu. En god vän sa så klokt till mig härom dagen; om vi är ute och åker på bilsemester och så kör vi helt plötsligt fel, inte tusan vänder vi hem och åker alla 30 milen hem och börjar om igen? Nä, utan vi tar de där 5 milen som vi körde fel och fortsätter framåt, hänger ni med? Precis så måste vi tänka nu, fortsätt framåt där du står nu.  
 
Själv har jag alltför många sådana felkörningar i mitt bagage genom åren, men nu har jag bestämt att nu styr jag den rätta vägen.
 
 

Personlig träning och viktminskning

Att träna med en personlig tränare, vad innebär det egentligen? Handlar allt bara om att träna? När jag hade gått ner 30 kg i vikt på egen hand bestämde jag mig för att det var dags att forma kroppen och komma i gång med styrketräning. Jag som typ aldrig satt min fot på ett gym kände mig otroligt osäker och jag kommer i håg hur jag tog mod till mig den där morgonen i november 2012 för att boka en tid för att börja styrketräna. Så jag ringde till Pt Jonas Brandt som var en av de olika personliga tränarna på gymmet här hemma.
 
Det är så viktigt att personkemin stämmer och att man känner sig trygg, för när jag kom till gymmet första gången i stora bylsiga träningskläder så kände jag mig så bortkommen och att jag inte passade in i miljön. Men Jonas har aldrig fått mig att känna mig obekväm utan han har helt koncentrerat sig på vilka förutsättningar jag har och anpassat styrketräningen hela tiden efter hur jag utvecklats.
 

Kropp och knopp hör ju i hop eller hur?  Att den mentala biten är viktig tror jag vi alla vet, men det är inte alla som jobbar så eller har den förmågan att jobba med sina klienter så. Humöret är ju inte alltid på topp när man tränar och Jonas ser igenom det vilket är bra. När jag tränade förra veckan så värmde jag upp själv som vanligt i roddmaskinen, i vanliga fall kör jag 5-10 minuter i den och när Jonas kom så satte han sig på huk medans jag satt i rodden och frågade hur det var, så brast det för mig. Tårarna bara rann (blir samtidigt så arg på mig själv för att jag inte kan hålla tillbaka tårarna i bland) och egentligen så mådde jag inte dåligt, utan i bland behöver man bara ventilera saker.
 
Och Jonas fick mig att se saker på ett annat sätt och under tiden som vi pratade så satt jag och drog i rodden och tårarna rann i över 20 minuter, men samtidigt var det så skönt att få vara ledsen och samtidigt bara köra på, och konstigt nog kändes som att jag kunnat hålla på i evigheter. Vad jag menar med detta är att det är viktigt att din personliga tränare förstår dig och hjälper dig framåt. Efter passet så kändes det så jäkla bra i kroppen, när man känner sig nedstämd eller ledsen så hjälper det verkligen att träna så att kroppens endorfiner får sig en kick och serotoninet i huvudet ökar.  
 
Måste bara dela med mig av några bilder när jag var som bäst vältränad efter min stora viktminskning på 70 kg, jag hade anmält mig till ett terränglopp som heter "Spring för livet" i Östersund i maj 2014, ett lopp som är 8 km långt i blandad terräng med backar, skog m.m, och med mig hade jag Jonas som skulle hjälpa mig genomföra loppet. Minns att jag var så nervös och kallt var det till en början, och vilket tufft lopp det var men vilken otrolig lycka när man klarat att genomföra det.
 
Nu är jag äntligen på väg tillbaka igen och längtar tills jag är lika stark som förut igen och det är inte frågan OM det kommer att ske, utan NÄR. Är det inte fantastiskt hur man/vi/du kan göra en förändring med bra kost och träning?
Här  kan ni läsa inlägget från loppet 2014.
 
För mig är detta att skriva och titta på gamla bilder ett sätt att visualisera också och se mig lyckas igen, fascinerande eller hur?
 
 
  
 
Äntligen i MÅL!  
 
 
 
 
Visa fler inlägg