En spännande föreläsning

Hur bra och spännande blir inte detta?
Är det någon person jag avgudar så är det Anna Hallen. När hon skriver om sina kunskaper och erfarenheter som gammal jojo-bantare som mig är det precis som om det är mina ord, likheten i känslor och tänk är slående.
 
Min första kontakt med Anna var i augusti 2015 då jag läste ett inlägg som hon skrivit, och som jag ville dela på min blogg. Vi avslutade vår sms-konversation med att hoppas att våra vägar skulle korsas en dag. Och tiden/livet gjorde att vi träffades för första gången ett år senare, i september 2016 då jag gick min utbildning till Lic kostrådgivare och Livsstilskonsulent  hos henne i Skåne strax utanför Ängelholm. En fantastisk utbildning som jag rekommenderar till alla, även om man inte vill jobba som kostrådgivare är det så lärorik information att ta till sig för att kunna få en bättre hälsa; man får en sådan insikt om hur man kan hjälpa andra, men även sig själv.
 
 
Och nu är det dags för mig och Anna att föreläsa tillsammans på Livsstilsgården i Farhult utanför Ängelholm måndagen den 8 maj 2017 kl. 18 - 20.30 ca! Tillsammans har jag och Anna värdefulla kunskaper inom viktminskning, och vi har båda jojo-bantat en stor del av våra liv och vet av egna erfarenheter hur jobbigt det är att aldrig lyckas.
Anna är dessutom en fantastisk lärare som besitter mycket kunskaper inom näringslära och kroppens system.
 
Jag kommer att föreläsa om min livsstilsförändring, hur jag kunde gå upp i vikt till 140 kg och sedan hur jag lyckades ta tag i mitt liv, mitt i livspusslet som pågår runt oss alla hela tiden. Hur lyckades jag skapa egen tid till att göra det omöjliga möjligt när jag aldrig förut lyckats; att äntligen hålla vikten?
 
  
Anna kommer att föreläsa om; att lära dig leva med maten och varför äter vi? Hur ska vi göra för att må vårt allra bästa?
Vad är vi designade för att äta? Kan verkligen maten vi äter styra kroppens inflammationer, vårt humör och vår sömn?
Varför behövs selen, jod, järn och magnesium och var hittar jag allt detta i maten?
 
  
Det här kommer att bli en intressant kväll med mycket inspiration och diskussioner där jag och Anna finns tillgängliga för frågor.
 
För anmälan till denna unika föreläsning där jag och Anna föreläser tillsammans för första gången, mejla till lindha.vikstrom@jamtland.st, skriv Anna//Lindha i ämnesraden.
 
Måndagen den 8 maj 2017 kl. 18 - 20:30 ca.
Pris per person 300 kr
 
Vägbeskrivning till föreläsningen:
Adress; Livsstilsgården i Norra Häljaröd, Farhultsvägen 377
Buss 225 mellan Ängelhom - Höganäs
Hållplats; Norra Häljaröd Ö
 
Anmälan är bindande och begränsat antal platser.
 
 
Varmt välkomna till denna unika föreläsning <3
 
Ni kommer väl i håg att ni kan utbilda er till Lic Viktminskningsterapeut med superrabatt hos Anna Hallen. BOKA TIDIG RABATT 2000 kronor, OCH mina läsare får 25% EXTRA RABATT om ni skriver HALVA-LINDHA17 på anmälan fåtal platser kvar.
 
Här kan ni läsa hela inlägget om utbildningen.
 
 
 
 
 

LCHF Lasange

Jag har ju varit hemma i början på den här veckan med sjuka barn vilket gjort att helt plötsligt så har man lite mer tid till att hinna andra saker på vardagen, jag menar under tiden som barnen vilar kan man passa på att göra annat.
 
Att laga mat har alltid varit en stor del av mitt liv, ja mat överhuvudtaget är viktigt för mig. Och att göra lasagne på en vardag är väl att ta i, men nu den här veckan blev det av och det är ju så gott. Att få till en lasange utan vetemjölspastaplattor m.m. går faktiskt, den här lasagnen som jag gör är vansinnigt god även om det är många moment i att göra den, men den som väntar på något gott! 
 
Jag börjar med att göra lasagneplattorna, ett gammalt recept som jag hittade från tidningen "Allt om lchf". Jag har provat göra många varianter av pastaplattor men detta är klart bäst. Endast tre bra ingredienser behövs:
 
Recept; 
4 ägg
125 g Philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt. Blanda i Philadelphiaosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå fem minuter och vispa sedan en gång till.
 
Fördela ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat(viktigt) bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt och dra sedan försiktigt av det inoljade övre bakplåtspapperet. Rekommenderar att ni är två som hjälps åt, jag höll i bakplåtspapperet och min man kavlade försiktigt.
 
Grädda mitt i ugnen, 150 grader i ca 10 minuter, skär i lagom stora plattor.
 
Medans lasagneplattorna vilar förbereder jag köttfärssåsen så kan den sedan få puttra i hop sig några minuter, Sedan gör jag en tomatsås och ostsås, så är alla del moment klara för att sedan kunna lägga i hop lasagnen.
 
 
Recept tomatsås;
Ca 4-5 färska tomater
1 dl soltorkade tomater
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
Salt/peppar
Mixa allt till en slät tomatsås 
Recept ostsås;
2dl crème fraiche
1 dl grädde
2-3 dl valfri riven ost
Smaka av med salt/peppar
Värm allt i en kastrull och låt osten smälta 
 
Smörj en ugnsform med smör och lägg en del av ostsåsen i botten, sedan brer du ut köttfärssås över vitsåsen. Lägg ett lager lasagneplattor över och gärna skivad zucchini sedan fortsätter du varva köttfärs, tomatsås, vitsås, plattor och avslutar med lasagneplattorna och det sista av ostsåsen. 
Lägg gärna lite riven ost över allt sist. Det blir en god knaprig yta.
 
In i mitten av ugnen i 200 grader ca 45 minuter och tills lasagnen fått fin färg. Låt den gärna få stå och vila innan servering, så blir bitarna finare att skära upp. Servera gärna en grönsakssallad till, och riven parmesan över.
Perfekt mat att ta med sig till fjällen, bara att värma och oftast blir lasagne godare dagen efter :)
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlängtan

Snart är februari månad väck och vi kommer in i mars och längtar efter våren och sommaren, åtminstone jag. Här i Jämtland har vi dock mycket snö fortfarande, men jag längtar till all grönska. Min äldsta dotter tar studenten i år och jag som älskar att ordna med kalas ser så fram emot att göra Julias student till något extra.
 
Foton från sommaren 2016 
 
Varför börjar jag tänka på det här nu då? Jo, jag fick erbjudande om att göra lite reklam för en Robotgräsklippare som ni kommer se nedan. Sommaren kommer snabbt med alla dess sysslor utomhus, jag tänker då främst på gräsklippning. Jag tycker om att klippa gräset på vår tomt hemma som är 1800 kvm stor även om det tar sin tid.
 
Men när tiden inte räcker till riktigt kan man faktiskt köpa sig den tiden, t.ex. genom att skaffa en självgående gräsklippare som förutom att vara elektronisk också fyller upp miljökrav. En Robotgräsklippare kan då vara ett komplement till den manuella gräsklippningen som är bra för hela kroppen. Men med en Robotgräsklippare kan välbefinnande på ett annat plan uppnås när man vill ha den där extra tiden. Man kan inte alltid tacka nej till bra hjälpmedel.
 
 
Här på Bygghemma.se  (du hittar den HÄR LÄNK) kan du ta del av många bra erbjudanden att köpa en robotgräsklippare eller annat för trädgården.
Detta inlägg är sponsrat.

 

 

 

 

 
 

 

 
 
Visa fler inlägg