Motivation

Vad gör ni när ni är på gränsen till att ge upp, när ni inte orkar, och känner att det inte är meningen med något, jag är dömd att vara överviktig resten av livet. Jag går ju ändå inte ner i vikt, eller det går så sakta, det tar sån tid, det måste vara nåt fel på mig, och min kropp svarar inte.
 
Oavsett hur många kilon man har att gå ner, så kommer det att komma dagar när allt känns tungt och motigt, för man vill ju bli smal på en gång, och helst JUST NU!!!
 
Vad har ni för knep för att klara den "dagen" när det känns som allra jobbigast. Att, nä nu ger jag upp! När man bara känner; nu skiter jag i det här, jag orkar inte träna, jag vill äta pizza, läsk, chips och smörgåsar (som är mina laster).
 
Jag brukar ta en promenad och lyssna på bra musik för att skingra tankarna, men det är inte alltid det hjälper.
 
Men något som kan vara bra att ha i bakhuvudet när du känner att chokladbiten lockar mer än något annat så ta dig en funderare på vad som fick dig att starta din nya livsstil, varför ville du börja göra en förändring? För inte kommer den där chokladbiten att föra dig närmare ditt mål? Nej chokladbiten är en tillfällig kick i livet, i vårat belöningscentra, men tyvärr är kicken inte långvarig och genast vill du ha mer för att du ångrade dig och känner att allt nu är förstört, och så börjar vi om på måndag igen.
(Här på bilden nedan är min anledning till varför jag startade).
 
 
Det kommer aldrig att komma en bättre måndag som är lättare än just här och just nu. Jag jobbar väldigt mycket mentalt med mig själv och mina klienter och vet hur viktigt det är att finna någon ny sysselsättning i livet som ger dig större kick än att sitta i soffan och äta.    
 
Det tar längre tid att förändra ett beteende, än att gå ner i vikt. Även om man får äta sig mätt med god LCHF-kost så är det ju ändå lätt att äta för mycket, överäta. Så vi måste börja göra något som för oss närmare vårat mål varje dag och inte tvärtom.
 
 

Ett år av saknad

I dag är det exakt ett år sedan min pappa dog, jag minns fortfarande hur min mamma ringde till mig då hon var bortrest och sa att hon har ringt flera gånger men pappa inte svarar i telefon. Det är konstigt hur man får en magkänsla på en gång, utan att dividera med mamma sa jag att jag åker direkt och kollar, en resa på 2 mil. Min pappa är en morgonpigg människa så jag kände en olustig känsla i magen. Jag och syrran åkte hem till vårat föräldrahem och under tiden hon körde satt jag och pluggade hjärt och lungräddning.
 
Det hade fallit nysnö den här morgonen i april och när vi kommer upp på gården och inte ser några fotspår ute så rusar vi in i huset och jag hör min pappa på övervåningen och hittar honom okontaktbar. Jag ringer ambulansen som kommer snabbt och är tacksam för att pappa andas själv.
 
Hans liv gick inte att rädda, bara så där försvinner han bort, han som var så pigg och stark. Att inte hinna säga farväl utan att någon bara rycks bort blir som ett trauma. Ett år fyllt av sorg som en berg och dalbana och det kommer inte vara som förut.
 
  
 
 
 
 
 
 

Awaken Earth

Vilken underbar dag på mitt jobb på Ecocafeet i Östersund, då vi har en festival nu i helgen vars syfte är att skapa medvetenhet om hur vi lever i harmoni med oss själva och miljön!
AWAKEN EARTH FESTIVAL, en festival tillägnad hållbar utveckling för människor och miljö.
 
Hela lördagen i dag var det allt från konserter och föreläsningar till drop in yoga, en marknad och många fler aktiviteter som fokuserade på välmående för både människor och jorden.
Hela dagen var det fullt hus på Ecocafeet, så himla härlig stämning.
 
Vi hade olika liveband under hela dagen med blandade musikstilar.
 
 
Vi hade laddat vårt sortiment fullt med bakelser av olika slag, allt i från LCHF, Raw food, vegan, vegetariskt mm, och allt vi serverar är glutenfritt. Energirika smoothies som det fanns många att välja på.
 
 
 
Smörgåsar i långa rader med min goda laxröra gick åt som smör. Brödet vi använder är Birgitta Höglunds recept som är både LCHF och givetvis glutenfritt.
 
 
 
 Har ni inte varit in på Ecocafeet i Östersund, så är ni varmt välkomna till oss <3  
 
 
 
Visa fler inlägg