Bränslet och drivkraften

Vad var det som hände egentligen? Hur kan man tillåta sig själv att gå upp så mycket i vikt att det får konsekvenser i sin hälsa?
 
Ordet hälsa för mig innefattar att må bra, att kunna göra det jag vill, att slippa skämmas för mig själv, att orka kunna göra aktiviteter med mina barn/familj och att äntligen slippa gömma mig. Ordet hälsa är stort och har olika innebörd för alla var man än är i livet, det handlar inte bara om att vara smal.
 
 
Vad hände mellan de här två bilderna? 
 
 
Alla har vi ju olika målbilder för att gå ner i vikt, sluta röka eller bli av med ett sockerberoende etc. Men vi alla förenas ju i, oavsett mål, att hitta motivationen och drivkraften till att orka ta tag i det och att ha tillräckligt med bränsle för att ta sig ända till mål.
 
Jag har ju bara mina egna erfarenheter att gå till, och kan så här i efterhand säga att det som gjorde att jag lyckades var att ha en realistisk målbild, en målbild som kändes hanterbar så att jag/du verkligen känner att; -det kan jag klara.
 
Hade jag haft som målbild att gå ner 70 kg så hade det blivit för övermäktigt och inte hanterbart. Mitt stora mål var att väga 99 kg, tvåsiffrigt och med flera delmål under vägen. Sedan under resans gång ändrades ju målet allt eftersom. 
 
Här på bilden med gröna tröjan hade jag gått ner ca 20- 30 kg, för att sedan lyckas gå ner 70 kg och kunna köpa en svart klänning. 
 
 
Hur ska man kunna hålla motivationen i gång hela tiden? För mig var det viktigt med delmål. När jag nådde första delmålet så kände jag mig lyckad och fick kraft att fortsätta vidare till nästa delmål. Sedan har jag alltid visualiserat och sett mig själv i olika delmål, vilket jag också tror är en väldigt viktig bit.
 
I dag har jag ätit LCHF-kost i 3 år och lyckats hålla vikten utan att falla dit. Det har aldrig hänt förut under alla mina jojo-bantningar under åren, att gå ner i vikt och lyckas under plågsamma dieter har vi väl alla gjort, men tack vare LCHF kan jag för första gången i mitt liv hålla vikten, och det har varit värt vartenda slit, svett och gråt kantat med glädje. Så ge inte upp!!! 
 
Ni som bor i Östersund eller har möjlighet att åka dit har chansen att vinna en biljett till min föreläsning och att ta med dig en vän. Ni behöver bara kommentera att ni vill komma så lottar jag ut vem vinnaren blir. Tävlingen pågår fram till den 30/4  Kl. 24:00. Föreläsningen är i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, och vill du anmäla dig kan du göra det HÄR. Välkomna <3

Motivation

Nu är det snart dags för min föreläsning i Östersund, måndagen den 11/5 kl. 18.30 - 20.00. Vi håller till på Prästgatan 58. 
  
Jag kommer att berätta om min livsstilsförändring, hur jag kom till denna punkt att börja igen efter otaliga gånger av jojo-bantningar, jag kommer även berätta om hur min övervikt påverkade mig mentalt/socialt, samtidigt som jag känner att jag kan bjuda på mig själv och berätta om gamla anekdoter; vad vore livet utan humor.
 
Att jag skulle kunna gå ner 70 kg i vikt på 18 månader och min man 45 kg känns magiskt, så jag måste nypa mig i armen fortfarande: - den mentala biten tar längre tid att hänga med. Men det bästa av allt är att det går att gå ner i vikt, ingenting är omöjligt, det är du som bestämmer. Att lyckas sitter inte i magen utan mentalt. 
 
Vi kommer att ha paus med provsmakningar från LCHF- klubbens produkter, Katrin Zytromierska som dom sponsrar mig med. Jag kommer även ha lite spännande utlottningar. 
 
Kommer självklart som alltid lotta ut en biljett till min föreläsning och den som vinner får givetvis ta med en vän.
Allt du behöver göra är att kommentera att du vill vinna senast 30/4 kl. 24 så lottar jag slumpmässigt, det blir rättvisast så.  
 
Jag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan och anmälan till min föreläsning gör ni på deras sida HÄR.
 
Varmt välkomna, och tillsammans ska vi göra en inspirerande och trevlig föreläsning tillsammans.  
.
 

Viktprojektet Vecka 31

Vilken otrolig helg det här har varit, kom hem i söndags kväll efter en helg i Gävle och fått träffa Frida.
I fredags när jag skulle kliva på tåget upptäckte jag att min dator inte var med och att jag åkt hemifrån utan den och glömt den på garageinfarten. Lätt panik att någon kan ha tagit den, men som tur var låg den kvar och därför har inte jag kunnat blogga på två dagar. Det är så smått att skriva från mobilen. 
 
 Foto; Christian Louboutin
  
Både jag och Frida var så nervösa, så vi sa att det kändes som man skulle gå på date; "kan jag ha de här kläderna, ser jag bra ut nu". Men allt gick jättebra och här är hela fina Frida.
 
 
 
 
Jag bodde hos min kusin, och hennes man är kusin med Frida, ett helt otroligt sammanträffande. Mer om det kan ni läsa HÄR.  Vi hade så mycket att prata om och tiden bara rann i väg. Min kusin hade dukat upp LCHF- vänligt snacks och vin. Prästost, paprika, brie, fetaost, kallrökt skinka och olika smaker på crème bonjour.
 
 
Det var så roligt att träffa Frida och vi hade alla så trevligt som om vi känt dem tidigare. Frida försökte lära mig ta lite snygga selfies och talade om hur jag kan ta kort på andra sätt hon tycker jag är lite sävlig med tekniken haha.
Det var verkligen trist att säga hej då till Frida, men det kommer bli fler tillfällen. Frida har i övrigt haft fullt upp med sitt nya jobb där hon och sina arbetskollegor håller på och bygger upp den nya butiken. Frida jobbar från morgon till kväll under den här tiden, så jobbet står för personalens mat. Med tanke på hur det gick i Norge, så frågade Frida sin arbetsgivare om det var okej att hon tog med sig egen mat och att hon fick ersättning för det via traktamente. Men nu lyssnade chefen, så Frida får LCHF-mat, så det kändes bra.
 
Så hur har det gått med veckans vikt då, alltid lika spännande.
 
 
F;Upp 3 hg Fundersamt ansikte
Skickat från min iPhone 

Frida har gått upp 3 hg, inte mycket och vi konstaterade att har man ätit kolhydrater så visar det sig gärna på vågen veckan efter i form av viktuppgång eller viktplatå. Och Frida var ju bortrest i Norge och där fick hon ingen LCHF kost, så både jag och Frida kände att det var väntat. Vi rycker på axlarna och går vidare, ny vecka och nya tag, inget att gräma sig över utan man får se tillbaka på de framgångar man har gjort hittills och stärka sig själv. För vad är det för mening att ge upp, den möjligheten finns inte längre.
 
 Här kommer Fridas resa;
  
Startvikt 21/9 - 2014; 94,8 kg
Målvikt; 70 kg
 Antal kilon att gå ner; 24,8 kg 
Längd; 166 cm
 
Vecka 1; 93,3 kg
Vecka 2; 92,9 kg
Vecka 3; 91,8 kg
Vecka 4 19/10; 90,9 kg
Vecka 5 26/10; 89,7 kg
Vecka 6 2711; 89,4 kg
Vecka 7 9/11; 88,5 kg
Vecka 8 16/11; 87,8 kg
Vecka 9 23/11; 86,3 kg
Vecka 10 30/11; 85,3 kg 
Vecka 11 6/12; 86,1 kg
Vecka 12 14/12: 83,9 kg
Vecka 13 21/12; 84,4 kg
Vecka 14 28/12; 83,3 kg
Vecka 15 ; 84,4 kg
Vecka 16 4/1 - 2015; 82,5 kg
Vecka 17 12/1; 82,1 kg
Vecka 18 19/1; 81,5 kg
Vecka 19 25/1; 80,8 kg
Vecka 20 9/2; 80,2 kg
Vecka 21 15/2; 79,5kg
Vecka 22 23/2; 79,8 kg
Vecka 23 2/3; 78,7 kg
Vecka 24 9/3; 77,8 kg
Vecka 25 16/3; 77,3 kg
Vecka 26 23/3; 77,2 kg
Vecka 27 30/3; 76,8 kg
Vecka 28 6/4; 75,8 kg
Vecka 29 12/4; 74,6 kg
Vecka 30 20/4; 74,0 kg
Vecka 31 27/4; 74,3 kg
 
Plus 0,3 kg denna vecka, sammanlagt hela 20,5 kg ned !!! 
 
Frida vill gå ner till 70 kg, så nu är det exakt 4,3 kg kvar.  
 
Matlista vecka 31;
Tisdag
Frukost- fettkaffe och en babybel
Lunch- kyckling, grillade grönsaker och coleslaw
Fika- 2 ostskivor med smör på
Middag- baconröra med broccoli

Onsdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- lövbiff med bacon en citronsås och grönsaker
Fika- 2 ostskivor med smör och 2 skivor vattenmelon
Middag- hamburgare med ost dressing och sallad

Torsdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- köttbullar med gräddsås, broccoli och svamp till
Middag- kebabsallad

Fredag
Frukost- fettkaffe
Lunch- fläskfilé med grillade grönsaker och bea
Middag- tacos

Lördag
Frukost- fettkaffe och en halva lchfknäcke med smör och ost
Lunch-tacos
Middag- ost och 4 glas vin

Söndag
Frukost- fettkaffe
Lunch- ingen
Middag- grillad korv med bea och sallad

Måndag
Frukost- fettkaffe
Lunch- korvstroganoff och vitkål
Middag- kebabsallad
Skickat från min iPhone
 
 
Avslutar denna vecka med att visa vilken överraskning jag fick av Frida; en flaska rött gott vin och en Body Cream från Victoria Secret, så rart av henne <3 
 
 
Ni som känner att ni också vill hitta motivation och komma i gång som Frida, välkommen till min föreläsning i Östersund måndagen den 11/5 kl. 18.30 där jag berättar om min resa.
Läs mer och anmäl er HÄR. 
 
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Malin Sundqvist.
 
VÄLKOMNA
 
Visa fler inlägg