Smarrig fläskfile gryta lchf

Hittade ett så gott recept i en mattidning jag köpte som jag bara var tvungen att prova. Ändrade om lite i receptet så att det skulle bli LCHF-vänligt, tycker att de flesta recept som man läser i tidningar mm. är rätt enkla att omvandla så att de passar min egen livsstil. 
 
Jag skar en fläskfilé i lagom tjocka skivor och blandade köttet med soja. Sedan brynte jag köttet i stekpannan med smör och saltade och pepprade. Lade sedan över köttet i en större stekpanna och skar sedan varmrökt bog i strimlor samt färska champinjoner som jag sedan stekte i stekpannan. Jag pressade över vitlök och blandade ner färsk babyspenat. Blanda sedan alltihop i den större stekpannan och tillsätt ca. 2 dl grädde och 2 1/2 msk Dijon-senap, låt det få sjuda på svag värme några minuter. 
 
 
 Jag hade kokt broccoli och en grönsallad som tillbehör, men att ha blomkålsris till hade varit toppen.
 
 
Ingredienser;
1 fläskfilé
1 msk soja
smör
salt/peppar efter smak
150 g champinjoner
250 g varmrökt bog
70 g babyspenat
1-2 vitlöksklyftor
2- 3 dl grädde
2 msk Dijon senap
 
 

Båt eller skidor.....

Två olika prestationer som bägge är lika viktiga för mig och båda lika utmanade, det handlar förstås om LCHF kryssningen och Tjejvasan som är nu den 24 februari.
 
 
Jag fick frågan om jag ville föreläsa på kryssningen i år och tyvärr kolliderar det med att jag redan anmält mig till Tjejvasaloppet i år som är tre mil. Jag var tvungen att be om lite betänketid för nu ville jag göra båda delarna. Jag har ju varit på kryssningen två gånger, den första gången var 2015 då jag träffade Kostdoktorn numera Diet Doctor  och blev intervjuvad av honom.
Den andra gången jag var på kryssningen var 2016 då jag även föreläste om min livsstilsförändring tillsammans med My "lchfingenjören" och Johan Falk. Vi föreläste under temat "Kan jag kan du", då vi alla tre har helt olika livstilsförändringar men alla har vi LCHF gemensamt.
 
 
Livet händer runt oss hela tiden och jag har under 2017 legat lågt med det mesta och fokuserat på min egen hälsa, bland annat med att sätta upp nya spännande utmaningar som att åka Vasaloppet. Men kryssningen är en fantastisk upplevelse; att umgås med likasinnande och att lyssna på alla föreläsare som har så mycket kunskaper.
 
Till slut tänkte jag som så, att vasaloppet kommer tillbaka men att få föreläsa igen på båten, den chansen vill jag inte missa. Är det någon här bland mina läsare som ska med på LCHF kryssningen? Jag vill slänga ut en fråga, om ni skulle lyssna på mig vad skulle ni vilja att jag tog upp?
 
Är ni sugen på att följa med på kryssningen så kan ni läsa här och ta del av all information, och jag kan lova att den gemensamma middagen med stor LCHF buffe är helt fantastiskt och sedan minglar vi tillsammans hela kvällen med gamla och nya bekanta, hoppas vi ses <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harmoni

Efter julen som har varit så åkte jag och min familj till fjällen för att ha det skönt och bara vara för oss själva. Det är så viktigt känner jag, att ha en plats där man kan slappna av, inga måsten och naturen utanför bara du öppnar dörren. Vi har fått fantastiskt mycket snö här i Norrland och det var länge sedan det var en sådan här snörik vinter. Förra året så var bara vissa längdskidspår öppna eftersom det inte fanns tillräckligt med snö, men nu så kan man åka överallt och det är magiskt vackert med snön på alla träden.
 
 
Ni som följer mig vet ju att jag kämpar med att gå ner dessa kilon jag lagt på mig, och det kan ju kännas lite orättvist att det går så sakta när man gör allt rätt. Men samtidigt som det är irriterande så känner jag ändå en acceptans inombords för att det inte finns något annat alternativ än att fortsätta göra det jag gör. Då kommer kroppen så småningom komma i balans.
 
Stress, mage och sömn är tre viktiga faktorer som påverkar om man vill gå ner i vikt, fungerar inte dessa bitar så kommer inte heller kroppen svara med viktnedgång. Jag går ju ner i vikt sakta men säkert nu och återhämtar mig i fjällen och stressar ner där. Hemma kör jag andningsminuten flera gånger per dag för att få återhämtning i vardagen, jag äter mycket grönsaker och en bra kost som gjort att min mage har börjat må bättre, och att ligga på spikmattan innan jag ska sova gör också att min sömn blivit mycket bättre. 
 
Så det jag vill säga är att; ge inte upp även om det känns segt emellanåt, kortsiktiga lösningar har vi provat alltför många gånger och hur har resultatet blivit av dem? Den som har tålamod är vinnaren, det är jag den första att skriva under på.
 
Nu jobbar jag några dagar till innan det är dags att få åka tillbaka till fjällen och njuta av all mysig atmosfär. 
 
 
Här på Hotel Köja i Edsåsdalen är det mysigt att komma in efter en skidtur och värma sig framför brasan.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg