Ta kommandot

Sitter och funderar över hur hemskt min övervikt påverkade mitt självförtroende förut, att man inte duger som människa(mina tankar och känslor). I många fall visste jag ändå att jag duger, jag har mina fina vänner runt mig som jag vet accepterade och accepterar mig, men någonstans inom mig fanns ändå den där känslan som hindrar en; jag orkar inte, vågar inte, jag vill inte visa mig ute. Jag gör bara det jag absolut måste.
 
Även om jag på något vis mådde bra, så saknade jag den där känslan att ta hand om mig själv och göra mig fin för mig själv och min man. Jag hade tappat allt. Min man kom hem till en fru i pösiga mysbyxor, lortig t-shirt och osminkad. Inget fel i det på sätt och vis, men varje dag - hallå! Det jag satsade på i stället, var att ta hand om barnen och ha det perfekt i hemmet. Jag skjutsade mina barn och kompisar på träning, allt för att kompensera för att jag var tjock. 
 
Jag orkade inte ta tag i min övervikt, och ville bevisa att jag dög ändå. Jag bekräftade mig själv med att vara den bullbakande helhyllemamman som ställde upp för alla, men ändå längtade jag till att kunna gå ner i vikt. Men framförallt handlar det ju om hälsan. Det är möjligt att andra inte tänkte så om mig, men det viktiga är ju att jag kände så och skämdes så mycket över min övervikt. Men det går att lyckas göra en förändring.
 
Livets enda begränsningar är dem du sätter på dig själv, för så länge du kämpar hårt nog är allting möjligt. Den bästa dagen i ditt liv är den dagen du bestämmer dig för att ditt liv är ditt eget. Inga ursäkter eller bortförklaringar. Ingen att luta sig mot, lita på eller skylla på. Det är bara du själv som kan klara det - det är en fantastisk resa - och du är själv ansvarig för den. Det är denna dag ditt liv börjar på riktigt.  
  
  
" Står man vid målet , ångrar man inte resans möda och besvär"
 
 

Medveten Hälsa

Att bli medveten om sin egen hälsa och att ta eget ansvar för den, är en viktig grund för att lyckas oavsett vad det är man behöver bli medveten om.
 
Att jag orkade och tog beslutet att nu måste jag ta tag i min hälsa 2012 är jag så tacksam över i dag, att väga 140 kg och jag medicinerades för högt blodtryck och knaprade tabletter för olika värkar i kroppen var långt i från hälsosamt.
 

Att gå ner 70 kg i vikt har för mig inte bara förbättrat min hälsa utan även gjort att jag vågat ta för mig mer i livet.
För mig har det personligen lett till mer självkänsla vilket gjorde att jag vågade byta jobb till att jobba med hälsa på Ecocafeet i Östersund.
 
Här på Ecocafeet håller jag i föreläsningar och jobbar i köket som kock och producerar god ekologiskt mat med många av mina egna recept, vem hade kunnat tro det för 5 år sedan?
Sedan så har jag även den kända kokboksförfattaren Birgitta Höglund  som arbetskamrat, Birgitta som är vår receptkonsult. Birgitta har även en fin blogg där hon delar med sig generöst av många recept.
  
Det jag tycker så mycket om med Ecocafeet och som många av våra kunder nämner är att de känner sådant lugn när de kommer hit, det är en väldigt avstressande miljö och vi har alltid kunden i fokus.
 

Ecocafeet är ju så mycket mer än ett cafe, vi består av ett team terapeuter och rådgivare som samarbetar och inriktar vår gemensamma kunskap till att kunna hjälpa dig på bästa sätt utifrån just dina behov.
Här hos oss kan du komma och få en kartläggning över vad just du behöver och därefter slussar vi dig vidare till den terapeut/rådgivare hos oss som passar just dina behov. Här kan du läsa mer om våra behandlingar.
 
För mig personligen i min egen livsstilsförändring så har jag fått hjälp av en av våra terapeuter efter att min pappa avled så hastigt. Jag tappade fokus och kände att jag behövde hjälp, även om jag visste precis vad jag skulle göra så kan man behöva det där extra verktyget som får en på banan igen. Och att ha tillgång till en egen mental coach, det är något som vi alla behöver oavsett i vilket läge du är i, någon som lyssnar och hjälper dig att utvecklas, jag kan varmt rekommendera Lena Raaby  som är mental coach.
 
Vill du läsa mer om Ecocafeet kan du klicka här så kommer du till deras egen sida och vill du läsa om vår början klicka här   Välkommen till oss!
 
 
 
 
 

Bröllopsdag

I går firade jag och min man 19-årig bröllopsdag, känner mig så lycklig som har den tryggheten att leva med min man som jag träffade när jag var 19 år och att vi i dag fortfarande är tillsammans<3.
 
Vi har varit tillsammans i 26 år och varit gifta i 19 år och vi har verkligen gått igenom saker tillsammans som gjort oss starkare som par.
Min man är tryggheten och lugnet som jag behöver då jag är den impulsive som vill hitta på saker hela tiden. Jag kommer ihåg när jag hade en period i livet då jag mådde dåligt och hade börjat med min livstilsförändring så gav min man mig en present i form av ett armband från Eva Attling, "Mimento Vivero" lyder inskriptionen "kom i håg att leva", och det budskapet är viktigt.
 
 
Så mysigt att gå ut och äta fast det inte är helg, varför unnar man sig inte det oftare? Jag tycker att det är så enkelt att äta ute då servitriserna i dag är så vana att ta hänsyn till att man ändrar i menyn, det är aldrig något problem.
 
Till förrätt tog jag en toast Skagen men valde så klart att lämna brödet, för här orkade jag inte att ändra med servitrisen då jag visste att det bara var att skrapa bort fyllningen.
 
Till varmrätt blev det grillspett med pepparsås och bearnaisesås, och i stället för strips tog jag extra grönsaker.
Hur känner ni inför restaurangbesök, är det jobbigt att ändra menyn?
 
   
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg