Viljan styr

Måste lägga ut detta inlägg från en läsare som jag tycker var så bra skrivet.
 
 
 
Hejsan,
Inga dåliga mål du har, men fullt realistiska 😊.
Tänkte på hur du tidigare skrev att ditt mål innan bara var att bli smal, men att det allt efter resans gång har ändrat sig och spillt över på flera delar i livet. Känner igen mig så i det. För ett år sedan ville jag bara bli smal, sen stark, sen snabb och uthållig, allt som en rensning av "överflödig" Nette. Nu kliar det i fingrarna av lust att rensa på fler ställen. Vi röjer i skåpen hemma, kör till tippen och återvinning, säljer på blocket och det är så skönt. Energin återvänder hemma, luften blir lättare att andas och nästa steg blev att jag satte mig vid datorn och gjorde en hushållsbudget i excel också. Nu är det ekonomin som ska få sig en genomgång. Vet inte var energin kommer ifrån, men det är så härligt. När sedan allt "vardagsbrus" är undanröjt ska jag sätta mig ner och fundera på vad jag ska bli när jag blir stor. Är ju 42 så det är änna dags 😉
Kramar!
 
När man går ner i vikt så börjar man våga prova mer saker och känner att man vågar mer, helt plötsligt upptäcker man saker man inte kunde tro man skulle kunna göra, även om självkänslan sviktar i bland.
 
Precis som du skriver så är det som att nu när kroppen fått en utrensning tar vi nästa ställe att rensa på. Herregud, jag hade ingen ork förut riktigt. Skäms att säga det men jag har så mycket foton som skulle behöva sättas in i en pärm.
 
Jag har en förmåga som jag gjorde förut mot min kropp, att jag blundade för hur stor jag var, som jag måste bryta nu. Det är att sluta kasta in saker i garderoben och sedan tro att det är städat, och så mår man dåligt för man vet egentligen att det stökiga ligger kvar i garderoben tills du tar tag i det. Men så länge du inte ser det så låtsas du blunda för det, eller hur?
 
Man utvecklas hela tiden, så gör det du ska nu innan det blir ännu värre i garderoben eller med övervikten, så blir det inte övermäktigt att ta tag i det, förstår ni? Måste skriva till er om något som påverkade mig stort i dag, och det är Paolo som skriver;
 
" Det är de sega dagarna som är viktigast, för det är då du får träna den viktigaste muskeln av dem alla nämligen VILJAN. Utan disciplin och vilja händer inget i livet för utom att din mage växer !"
 
Hårda ord men rätt motiverande, va!!!
 

Sedan vill jag tipsa om två bloggar som jag tycker är bra som mina läsare har, så kika gärna in och läs. Båda tjejerna har och gör fantastiska viktresor, och skriver mycket annat läsvärt.
Ha en fortsatt fin helg kram <3
 

Tips på en bra blogg

Måste bara få tipsa er om Åse 56 kilo blogg inlägg om  "min resa fortsätter"
 
Läste det i dag och känner igen mig i så mycket hon beskriver, både med jojobantning ätstörning, och viktväktarna som hon provat. Dessutom så visar hon före och efter bilder som är väldigt inspirerande.
 
Ett kort inlägg av mig, men så motiverande att se. Ha en fortsatt fin fredag kväll.

Chili- och kasslergratäng a´ LCHF

Enkel och god gratäng till fredagsmiddag, den går ju att variera i det oändliga med vad du har hemma i kylskåpet.  
Recept 4 portioner;
 
400 g strimlad kassler
150 g riven Västerbottens ost
1 finhackad gul lök
1/4 bit finhackad purjolök
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
2 hackade vitlöksklyftor
Vitpeppar
 
Fräs allt detta i smör tillsammans i en stekpanna, ca 10 minuter.
Rör sedan i 2 dl crème fraiche (smaka av om du behöver mer)
2 ägg
1 msk kalvfond
1 msk chilisås
 
Låt koka i hop en stund, för att sedan lägga över i en smord ugnsform.
Jag hade dill hemma som jag klippte över.
Gott med en klick crème fraiche och tomater till, salt behövs inte då kasslern är så smakrik tillsammans med kalvfonden. Låt vila en stund innan du skär upp.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg