Inför Nyår

Jag vill börja med att säga att idag är det en ny dag, och jag vill tacka Er för alla underbara kommentarer jag fått.
 
Jag känner att det inte bekommer mig vad en person tycker lika mycket idag tack vare er, men alla har rätt tycka som de vill. Nu kör vi tillsammans mot ett härligt 2015 <3.
 
Började förbereda inför nyåret igår som vi ska fira hemma oss mig och min familj. Mina föräldrar och svärfar kommer på lättare lunch på dagen, och sedan blir vi 8 personer på middag som ska fira in nyåret tillsammans. 
 
Hela nyårsmenyn med lunch, 2-rättersmiddag och sedan vickning ska jag dela med mig av, men bilderna kan jag dessvärre inte visa eftersom maten inte är klar. Hela menyn går i LCHF-anda!!!
 
LCHF lunchen har jag förberett, den blir godare om den får stå och dra sig i kylskåpet ett dygn. Jag ska bjuda på min hemmagjorda lax-röra med frisésallad, citron och avokado. Till det ramlösa och kaffe.
 
Ingredienser;
En liten finhackad rödlök
Ca 1/2 dl finhackad purjolök
Färsk finhackad dill
En burk 75 g röd stenbitsrom caviar
2 dl crème fraiche
2-3 msk majonnäs
Några droppar citron och lite vitpeppar
Ca 300 g varmrökt lax som du delar i mindre bitar
 
Rör om försiktigt och smaka av, tillsätt mer crème fraiche eller majonnäs efter eget tycke och smak.
  
 
Nyårsmiddagen blir;
 
Välkomstdrink; Ett glas mousserande Chapel Hill
Förrätt; Räkcocktail med ett glas vitt vin till som heter KWV Chardonnay
Varmrätt; Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesanost och parmaskinka till det ett rött vin som heter:Tommasi
Vickning; Kokt korv med räksallad (men de som vill får korvbröd, annars får jag väl inga gäster)
Bilder och recept återkommer jag med.
 
Jag tycker att nyåret är lättare att hantera än alla juldagarna, det är inte lika fokus på sötsaker, hur känner ni inför nyår?
 
Sedan kom tidningen Shape Up i brevlådan i dag, där jag är med i ett mindre reportage, så kul att de ville skriva om mig. Finns att köpa ute i butik nu. 
 
 
Jag måste även tacka Er för all respons om att ni vill låta mig hjälpa er med motivation att lyckas gå ner i vikt. Jag har fått så många svar och önskar jag kunde hjälpa alla, jag får sluta på mitt nuvarande jobb kanske :).
 
Jag ska efter nyåret i lugn och ro läsa igenom mejlen från alla er som skrivit, och kommer att besvara alla mejl och meddela vilka som jag startar med. Jag kommer till en början att hjälpa två stycken då det känns viktigt att ni ska lyckas, och jag vill verkligen gå in för detta och göra allt jag kan för att ge ett så bra stöd som möjligt.
 
För det finns inget som är omöjligt i min värld, även om vägen är krokig emellanåt. Det vet Frida; ibland ros och ibland ris, men det här ska vi fixa och jag ser så mycket fram emot att få ge stöd till just din viktresa:
 
Kunde jag kan även ni! 
 
GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!
 
 

Läsarfråga

Hej Linda!

Nu kommer du få ett litet annorlunda meddelande än vad du brukar  skulle jag tro. Jag avundas dig och din övertygelse, styrka att kunna gå ned så mycket i vikt det är bra gjort. Men jag blir samtidigt lessen att du gör lite narr av dig själv med dina 140 kg bilder? Tycker du att det är fel att vara tjock och stor? ska vi alla andra som inte lyckats gå ned i vikt eller är födda stora med arvsanlag eller sjukdommar gå och gömma oss inte vilja vara med på kort för du propagerar om dina såkallade då och nu bilder och hur man bör se ut. Jo som Lindha 70 kg!!! Okej du mår bra av det fine!!! men det är inte trevligt att ditt sätt att se på 100+ kilos människor inte är något värda längre bara för du blivit smal, jag har tyckt din blogg varit givande samt trevlig men nu tycker jag du börjar få storhetsvansinne hur bra du är? du kan trilla dit igen och det vet du det vet alla tjockisar. Jag är själv överviktig men jag tycker inte det är rätt att du sätter ut som du ser det dina äckliga foton 140 kg och sen nu fina sexiga 70 kg Lindha. Vet du Lindha jag tycker du va fin då också när du vägde 140 kg men med din blogg och FB så får du oss feta att vilja gå och dra något gammalt över oss, du föreläser och är stolt men akta så du inte sväljer din stolthet för nu har det blivit lite för mycket propaganda att feta tjocka människor är fula, samt dumma och bör gömmas..... Hälsningar Margaretha
 
Hej Margaretha!
Tack för ditt uppriktiga brev som jag känner att mina läsare ska få ta del av, då jag inte känner igen mig i bilden du beskriver mig på och att jag själv inte tycker att jag svartmålar tjocka, utan vill förmedla motivation och inspiration till andra plus att jag är så glad att ha lyckats. Och det kan ingen ta ifrån mig som jojo-bantat hela mitt liv, men som kämpat som fan för att nå dit jag är i dag. Jag tycker själv att jag är en ödmjuk och sympatisk person och ser verkligen inte ner på andra, då jag vet så väl hur det är och hur det känns. Men jag vill leva och berätta min historia.
 
Bara för att jag lyckats gå ner i vikt ska gudarna veta att jag är så väl medveten om att jag kan bli fet igen, och jag nämner det på min föreläsning att motivation är en färskvara, jag vet inte hur mitt liv kommer se ut i framtiden och vilka sjukdomar jag kan få, men jag väljer att leva i nuet och gör det jag kan med det jag har för att vara lycklig. Min blogg ger mig härlig bekräftelse som gör att jag kämpar på, och hoppas kunna ge andra tillbaka
 
Att jag skulle ha fått storhetsvansinne är nog det mest oförskämda någon sagt till mig på länge, du känner inte mig. Jag lägger ner många timmar varje dag på att svara på ALLA mejl jag får med frågor, funderingar och tankar, och känner inte att jag fått storhetsvansinne - för då hade jag struntat i att svara på dem.
 
Jag är stolt över alla mina bilder där jag väger 140 kg, och har ju bevisligen inte gömt mig undan kameran som du tycker feta ska: -det var dina ord. Jag har aldrig skrivit att jag är äckligt fet, det är dina egna tankar. Däremot så trivdes jag inte i den vikten, men det var mina känslor.
 
Vill bara med detta höra vad ni andra anser om detta, då jag verkligen inte känner igen mig i det Margaretha skriver, och hoppas verkligen att ni andra inte känner så, för då är jag fel ute. Jag är tacksam för varje dag och kämpar varje dag med träning och kost, jag har inte fått något gratis. Önskar dig Margaretha ett Gott Nytt År ! //Lindha

Dags för förändring

Det är bara du som kan forma din egen lycka. När du har dina svackor så är det bara du som kan avgöra hur du ska hantera dem, om du äter en chipsskål hur kommer det hjälpa dig? Hur kommer du att må då efter en stund?
 
Det är många som skriver till mig och vill hitta sin motivation gå ner i vikt, och jag är så tacksam för förtroendet från er, jag har ju bara min egen erfarenhet av min viktminskning under typ halva mitt liv att delge, men vill så gärna dela med mig av det och hoppas jag kan få er att känna motivation, att det verkligen går.
 
Det är många som laddar nu precis som jag alltid gjort, ett nytt år och nu ska mitt nya liv börja, men sedan händer inget mer. Frågan är hur mycket du är beredd att satsa, för det kostar i gråt, svett och sug, men kom ihåg att inte ge upp, för den som fortsätter trots motgångar kommer fram till målet så småningom.
 

Jag valde att lägga 1000 kr i månaden (= ca 90 min.) på Pt, plus gymkostnader om 199 kr/månad. De pengarna var väl investerade i min hälsa kan jag säga, och hur mycket mer kostade inte all min skräpmat, godis, chips och läsk förut!!!
 
Jag jobbar som undersköterska, men vill försöka att med mina föreläsningar och med min egen viktresa motivera andra att de kan göra en livsstilsförändring, bara man vill och får stöd. Vill med detta gärna få ta chansen att hjälpa just dig med den mentala biten. Där går vi igenom hur din kost ska se ut vecka för vecka samt träning efter dina förmågor. Vi träffas eller hörs via telefon eller Skype en gång i veckan, och jag finns som stöd hela tiden via mejl och sms också. 
 
Hör av dig om du känner dig motiverad och vill ge det en chans. Då jag bara tar emot två åt gången p.g.a. mitt jobb, och att jag vill verkligen vill ha tid för er så att vi kan fixa detta, lägger även gärna ut på bloggen om hur det går för er. Mejla mig och berätta lite om er själva ni som är intresserade, så får jag återkomma till er om mer detaljerat program och prisinfo.
 
Mejla mig på:
 
 
 
 
Visa fler inlägg