Fredagsvikten

Då var det dags att väga sig igen och till min förtjusning så visade vågen på minus 1,1 kg!!!! Äntligen har jag tagit kontroll över min kropp igen :) Hur har det gått för er????
 
Har slarvat med att lägga upp mina matbilder, men här kommer några från de sista dagarna.
 
Har ätit mycket ägg till frukost den här veckan b.la kokta ägg med smör mosat, och här på bild två ägg med stekt bacon till. 
 
 
Jag hade möte i Östersund häromdagen, och hade ingen lunch med mig, så det fick bli en kebab sallad med vitlöksdressing.
 
 
Till middag gjorde jag kasslergratäng, jag skar kasslern i lagom tjocka skivor och stekte dem lite lätt i smör.
Lade kasslerskivorna omlott i en smord ugnsform. Förkokade broccoli buketter en liten stund, och skar dem sedan i mindre bitar och strödde över kasslern. Skivad tomat och riven ost som toppning.
 
Gjorde en sås på 2 dl crème fraiche, 1 dl grädde, salt/peppar, pressad vitlök och ca 1-2 msk chilisås.
Häll över formen och in i mitten av ugnen 225 grader tills det krämat i hop sig och fått fin färg. 
 Jag serverade LCHF klubbens ekologiska fettuccine  till, riven parmesan och en klick extra smör så gott.  
 
I går till middag gjorde jag min hemlagade tomatsoppa med bacon och aioli till, värmande och gott nu när vi går mot hösten. Receptet hittar du här. 
 
 
 
#1 - - Jenny:

Grattis!!! Superbra jobbat. Själv har det gått dåligt 🙈🙈 blir bättre nästa vecka för mig har jag bestämt. 66,9 fortfarande som förra fredagen.

Svar: Tack Jenny! Men bättre stå still än gå upp i vikt, eller hur? Nu tar vi en ny vecka :)
halvalindha

#2 - - Hanna Karlsson:

Bra jobbat!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#3 - - Nisse H:

Hej Lindha
Men va kul att formkurvan vänder åt rätt håll och att du slipper söka medlemskap i snuttefiltsklubben för jag hörde att dom höjt medlemsavgiften nyss bara som lite info :)

Svar: :)
halvalindha

#4 - - Karin:

Kanon Lindha! Det här fixar du :-) -8hg och alla sommarkilona är borta (började ju en vecka innan dig) Så nu är det bara att jobba på 8kg till nästa delmål. Hoppas att du får en härlig helg.

Svar: Grattis till dig :)Du kommer fixa ditt nya delmål, heja dig <3
halvalindha

#5 - - monica:

Jag har gått ner 6 hg, till 81.3. Ser i min 5 års dagbok att jag 1sep -13 vägde 84.7, 1 sep -14 83.5. Det var då jag frampå hösten tänkte följa Frida. Varje vårkant väger jag 87-88 kg. Problemet är inte att gå ner utan finna balans och stå kvar. Nu vill jag ner till 75 för 3:e gången på 10 år. Fann häromdagen en urgammal sommarkjol i ett skåp. Midjemått 73 cm. Hade sparat för barnen till utklädning.

Svar: Det svåra är att hålla balansen som du skriver, men det går.
halvalindha

#6 - - Magdalena:

Hej Linda!
Du är beundransvärd! Jag skulle vilja ställa två frågor. Jag har haft en infarkt i sommar och har fått väldigt högt blodtryck och måste nu tänka på kost och vikt. Jag gick ner en massa i samband med infarkten och är inte överviktig men skulle framför allt behöva hålla vikten och undvika att gå upp igen (kanske gå ner några kg till). 1. Äter du nån frukt? 2. Äter du rotfrukter, typ rödbetor och morötter? 3. Varför är det så mycket fett i maten? Jag fattar att man blir mätt av fett, men det verkar vara extremt mycket fett och man man blir ju mätt av proteinerna också. Kan man äta vilket fett som helst eller måste man ha koll på vilken sorts fett man äter? Tacksam för svar. /Magdalena

#7 - - Anna Eriksson:

Härligt, Lindha! Grattis!

Svar: Tack <3
halvalindha

#8 - - Ann-Kristin Andersson:

Hej!
Blev ett minus på -0,8 kg för mig. Träningsmässigt ett pass med kettlebells och tabata, samt promenader på 30 min-60 min.

Svar: Jättebra resultat, och bra med all motion, heja heja :)
halvalindha

#9 - - Tussilago!:

Först när jag kolla vad lchf betyder, så tyckte jag med att det var mycket fett. Men det är inte det! För om man ser om man äter som " vanligt " så äter man också fett fast också kolhydrater och socker. Man lägger till mer annat och när man äter som det ser ut " fett " så blir man mätt fortare. Märkligt! men sant...ex. en söndagsstek med sås, potatis och grönsaker och söt dryck. Ta bort potatis, söt dryck och mer grönsaker så är det väl lchf.

Svar: Alldeles riktigt, kunde inte skrivit bättre själv <3
halvalindha

#10 - - Tina:

Ner 1 kg! Har köpt hem L-Glutamin och använt nästan varje dag för att hålla sockersuget kort såhär några dagar innan röda veckan, då det brukar snurra saltlakrits i huvudet på mig mest hela tiden...

Svar: Bra jobbat Tina :)
halvalindha

#11 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

#12 - - Jenny:

Hej!
grattis till viktminskningen. Jag visste du skulle klara det.
själv har det gått dåligt jag har gått upp 0,5 kg, gud vad jag hatar helger. Men nu är jag på banan igen, hoppas det ser bättre ut till nästa fredag. så nu är min vikt 102,4 kg.

Svar: Hej Jenny! Sent svar, till dig.Hoppas den här veckan blev bättre skriv gärna och berätta, heja dig <3
halvalindha

#13 - - Marie V:

Bra jobbat!☺ Jag väger mig på måndagar men denna veckan hade jag gått ner 0,6 kg. Det börjar bli lättare att hålla sig till tre måltider per dag. Det känns som att alla andra äter hela tiden.😁

Svar: Bra jobbat själv :) I bland behöver jag en ostbit vid morgon fikat på jobbat vid 9 när jag äter frukost vid 05.30 på morgonen.
halvalindha

#14 - - Nette:

Bra jobbat! Här visade det 4 hekto ner. Ibland får man vara glad för det lilla 😊

Svar: allt som visar neråt är bra, heja dig :)
halvalindha

#15 - - Hanna:

jobbiga bilder att titta på när man sitter här och är superhungrig haha!

Svar: Förlåt <3
halvalindha

#16 - - Paula:

Väldigt bra minskning har du fått ! Själv har jag lyckats dåligt ! ! !Har samlat på mig vatten efter för mycket kolhydrater, och magen låter som bästa "kattorkester". Hoppas komma tillbaka till lugna- magen banan, och att kunna lämna bort fel "tröst-mat". Men jag kommer fortsätta så klart och kastar inte handuken än. Vill inte heller börja den dyra "snuttefiltklubben". Vi hörs. Ha det så bra. Kram/ Paula

Svar: Tack Paula! Klart du inte ska kasta in handuken, på vilket sätt hjälper det? Kämpa på, så når du ditt mål stor kram <3
halvalindha

#17 - - Maria :

Hej Lindha!
Har följt din blogg länge! Så bra!
Jag är gammal ssk, bor uppe i nordnorge nu. Är i livsförändringsskedet från trasig kropp till friskare, började träna i höstas. Men fortfarande kämpar jag med sockerträsket och att bara äta lchf. Äter strikt lchf, men sen faller jag dit på känsloätning. Ser sund ut, men har cellulitkropp, och armar, vill sååå gärna bli av med de.
Jag kör mitt strikt lchf race själv häruppe bland alla norrmän som gillar pizza och osund mat.
Din blogg peppar mig så!!
Ny insikt är nu att det tar sådan tid att gå ner i vikt!
Men man ska inte bara titta på vikten. Jag har nog mkt muskler, tränat styrka tre ggr i v, och cyklar minst en timme med min hund varje dag.
Ville bara säga att jag uppskattar dig. Och din blogg. Du verkar så generös och så snäll.
Stor klem fra Nord Norge, Tromsø. :-)

Svar: Hej Maria!Tack för dina fina ord <3
Det är lätt att känsloäta jag är själv likadan eller var. Det gäller att fråga sig själv, på vilket sätt blir det bättre att äta ? Heja dig kram.
halvalindha

#18 - - Karin Petersen:

Grattis!!! Så bra jobbat! Jag läste någonstans att du ska jobba med LCHF-restaurangen i Östersund. Så härligt att få hålla på med det man är intresserad av! Grattis till det också!
Karin

Svar: Tack Eco caféet kommer det heta :)
halvalindha

#19 - - Nisse H:

http://urplay.se/Produkter/190082-Sockeraktivisten

#20 - - Mariann:

Kanon att det börjar visa minus på vågen. Sen jag började skriva ned allt jag äter har det och så lossnat. -3,2 kg. Man håller ju lite koll. Blev nog för mycket protein och för lite fett tidigare. Kolhydratera har jag hållit stenkoll på. Men nu är jag också på banan igen.

Svar: Åh vilken härlig viktminskning , bra jobbat :)
halvalindha