Godaste laxpajen
Endast 5 ingredienser behövs; purjolök, ägg, grädde, riven ost och lax.
Recept;
En liten purjolök
4 ägg
4dl grädde
Ca 200g riven valfri ost
300 g varmrökt lax
Börja med att skära en liten purjolök i fina bitar och förväll den sedan på spisen i lätt saltat vatten endast några minuter. Häll sedan av vattnet.
Finfördela den varmrökta laxen i bitar och vispa ägg och grädde tillsammans, smaka av äggstanningen med salt och vitpeppar.
Lägg först den rivna osten i botten på pajformen, sedan laxen och purjolöken. Häll över äggstanningen.
In i mitten av ugnen 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått färg och äggstanningen har stannat.
Låt pajen få vila lite innan du kan skära upp fina bitar.
Denna paj är helt grym! Har provat den med rökt skinka också - så gott, lätt och snabbt att göra!!
Tack för all inspiration Linda!