Kreolskans gryta på mitt sätt

Här kommer min variant på den populära Kreolskans gryta, enkel och god att göra och perfekt varm höstmat.
 
Vill bara nämna hur jag tänker då ni ser att jag har både cornichons och syltlök i grytan då de har högt kolhydratsinnehåll. Jag låter de koka med i grytan för att det blir så god smak, sedan gör man valet själv om man väljer att äta dem eller inte. Jag tänker lite som så att det blir inga mängder som man får i sig av dem heller. 
 
 
Kreolskansgryta 6 p.
 
500 g fläskfile
3 kabanoss korv
2 chorizo korv
1 röd paprika
1 tsk mejram
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
5 dl grädde
1/2 msk soya
8-10 cornichons
1 dl syltlök
1 dl urkärnade svarta oliver 
Stek i smör
 
Putsa fläskfilen och skär i lagomt stora skivor.
Skär korvarna i skivor.
Strimla paprikan.
Bryn fläskfilen och korven i smör tills de fått fin färg. Jag bryner först köttet och sedan korven.
Lägg över allt i en gryta.
Lägg i den strimlade paprikan i grytan och häll över grädden.
Blanda i cornichons, syltlök och oliver.
Låt koka under lock i ca 10 minuter.
 
Smaka gärna av grytan innan servering, då vi alla har olika smak hur mycket salt/peppar pch mejram man vill ha.
 
Gott tillbehör till är blomkålsris eller kokt broccoli.