Det där jä.... suget

Jag tycker ju själv att jag har bra koll på min kost och mitt matintag och känner mig väldigt trygg och i balans. I går var vi bjuden på middag hos svärfar och han hade gjort en så god porterstek med tillhörande god hemmagjord sås på skyn. Jag valde att ta lite av såsen igår, ca 1 dl. Jag visste att den ej var LCHF-vänlig med bl.a. maizenaredning, porteröl och svartvinbärssaft i, men tänkte att mängden jag tog så blir det lilla inte mycket. Idag har jag haft ett sådant enormt sug och jag har inte fattat varför tills poletten föll ner i eftermiddags; SÅSEN i går!!! Tänk vad känslig man är när man själv alltid äter ren mat. 

Vetskapen om varför jag var så oerhört sugen på fel sorts kolhydrater idag gjorde min situation lättare att hantera. För att inte falla dit så fick det bli extra mellanmål idag, allt för att motverka ett nytt återfall och nu ikväll känns allt bra igen. Så se verkligen upp med dessa små triggers som kan ställa till det dagen efter.
#1 - - monica:

Hela tiden tänka på något trevligare än att äta! Och ibland bli allt sugnare, ju mer man äter. Tråkig sjukdom.

#2 - - monica:

Läste idag om en bloggerska, som var gravid med tvillingar! Vilken lycka! Minns att jag under två graviditeter var så oerhört lycklig, att jag inte hade någit sug. Och att mat smakade som papper.