LCHF Kålpudding med brunsås

I går provade vi och gjorde LCHF- Kålpudding för första gången. Det blev verkligen supergott och var enkelt att tillaga. Perfekt att göra en stor sats och frysa in i matlådor och dessutom är det ju en billig maträtt. Vi valde att använda spetskål i stället för vitkål då vi tycker spetskålen har en mjukare och sötare smak som kompenserar att vi utesluter sirap.
 
(null)
 
Ingredienser;
1 kg spetskål
2 msk olja
1-2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar 
Skär spetskålen i strimlor, bryn kålen i stekpannan utan att bränna den.
Lägg kålen i en bunke och tillsätt kryddorna.
 
Ingredienser färsen;
1 gul lök
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk soja
1,5 dl vispgrädde
1-2 msk kalvfond efter smak
1 tsk salt
2 krm peppar
Skala och finhacka den gula löken
Stek köttfärsen i stekpannan
Blanda sedan i hop allt tillsammans med vitkålen och lägg över i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 40 minuter.
 
(null)
 
Sedan gjorde vi en brunsås till där vi rörde i hop grädde, creme fraiche, kalvfond och soja. Hela rätten blev så god och det var roligt att göra nåt nytt. Dock så höll puddingen inte i hop sig som jag hade velat, så nästa gång så kommer jag inte att för-steka färsen utan blanda i den rå.
 
(null)
 
#1 - - M-L:

Ser jättegott ut, det kommer jag att testa,

#2 - - Cacewoman:

Spelar ingen roll att den inte hänger ihop, det blir godare att steka före

#3 - - monica:

Jag skulle önska recept på kall, knaprig mat att knastertugga, så jag bleve mätt och slapp äta bullar ur frysen tugga på naglar och blyertspennor. Nu råkade jag köpa frysta sötpotatisstrips, så nu ryker de precis som de är. Skulle önska ett mirakel och komma i ketos.

Svar: Ja mirakel får vi nog fixa själva <3
halvalindha

#4 - - Mary:

Hej, brukar komplettera med 3-4 okokta ägg i formen och bara röra om lite innan jag stoppar in plåten/formen i ugnen...

Svar: Tack för tips då ska jag prova det nästa gång :)
halvalindha

#5 - - Hanna Karlsson:

Kålpudding är så gott! Åt det faktiskt till lunch idag. :-)