Tålamod vinner

I dag tänkte jag vara lite filosofisk här på bloggen, jag menar jag sitter här i fjällen och målar fjorton fönster i våran fjällstuga som vi håller på och bygger. Fjorton fönster med små kanter; ett gigantiskt pillergöra. Dessutom ska alla fönster målas fyra gånger om, alltså 36 fönster sammanlagt.

(null)


Först måste jag maskera alla fönster med tejp runt kanterna och sedan använda små penslar längs glaskanten osv. Det blir som rena terapin att göra detta i flera, flera timmar och tankarna kommer och går.
Jag känner en liknelse vad det gäller att göra en livstilsförändring och att vilja gå ner i vikt. Man måste alltid förbereda sig noggrant, för att få till en bra grund är ju så viktigt för resultatet i slutändan eller hur? 
Vi vill ju inte ha en massa färgkludd på fönstren som ger extra arbete, eller hur? Och vi vill ju att resultatet blir hållbart. På samma sätt blir ett quick fix inte bra i slutändan, och vem vill börja göra om hela tiden? Nä, då är det bättre att ha tålamod så når vi våra mål till slut.

(null)#1 - - Hannas krypin :

Så bra och tänkvärt inlägg.

#2 - - Anonym:

Göra om? Hm

#3 - - monica:

Fin bild på dig!😊