Vilse i pannkakan

Det cirkulerar så mycket nytt hela tiden hur man ska äta för att gå ner i vikt, egentligen så behöver det inte vara så svårt, vi gör det oftast krångligare än vi behöver, mat ska vara enkelt för att det ska fungera. Jag tänker på när jag började med LCHF 2012, från att sedan 14 års ålder jojobantat med allehanda olika dieter.
För mig var LCHf också en diet när jag började år 2012 men efter hand upptäckte jag att detta är ett sätt att leva, äntligen hade jag mindre sug och äntligen var min ätstörning i schack.
Varje gång jag har haft ett återfall med kolhydrater som pasta, socker mjöl så har min mage blivit så svullen och även om jag var mätt så blev jag konstant sugen efter varje måltid kort därefter.
 
Något som också är och har viktigt för mig är att slippa räkna kalorier eller väga maten jag menar är det inte det vi alla jojobanterskor hela tiden haft vårat fulla huvud av hur mycket kalorier har jag ätit i dag? Vad väger maten? Med LCHF har jag äntligen vågat släppa det och det har fungerat utmärkt att slippa kontrollkänslan. Man vill ju egentligen så gärna veta exakt hur mycket ska jag äta för att lyckas gå ner i vikt, man vill så gärna ha kontroll. Men det som är rätt för någon annan är kanske inte rätt för dig. 
 
En dag för mig med LCHF kan se ut så här;
 
Frukost;
Ost/skinkrulle med skinkröra eller laxröra.
Stekt ägg med tjocka skivor skinka.
Ägghalvor, räkor med avokado och majonnäs. 
 
(null)
 
Lunch/middag;
Korvstroganoff med en enkel grönsallad till.
Broccolimos med varmrökt lax.
Kålpudding med brunsås.
Stekt lax med romsås och grönsaker.
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Carina:

Tack Lindha för att du så generöst delar med dig av din resa och ditt liv. Du peppar oss andra som behöver det. Sommarkram till dig

#2 - - anneli:

tack så bra de såg ut de du visat. Gillar din blogg

#3 - - Anonym:

Hur många ggr per dag äter du? Tre ggr plus mellanfika eller mindre?

#4 - - Hanna:

Tack för inspirationen!