Andra resan

Är översköljd av alla fina kommentarer från er! TACK, det värmer gott att höra. Jag har även fått många privata mejl från er och jag blir så glad och fick genast tillbaka så mycket härlig energi från er.
 
Det känns viktigt för mig att berätta varför jag har lyckats gå upp i vikt: under januari månad släppte allt, jag vet inte riktigt varför men jag har lite hjärnspöken att jobba med framöver. Jag bestämde mig för att fuska och tyvärr ledde det fusket till en botten. Snabbmakaroner med ketchup, bröd, chips och pizza, jag riktigt har frossat i det jag inte ätit under mina 6 år som Lchf´are. Var det gott? Ja, det måste jag erkänna Var det värt det? Självklart inte så här i efterhand.
 
Jag försöker nu att inte slå på mig själv utan istället fundera varför det blev så här. Skämstankarna finns fortfarande kvar, men på något vis blev det lite lättare att dela med mig av detta till er, livet är inte perfekt och jag är nu åter på banan igen, även om det är lite svajigt så här i början.
 
Jag hoppas ni hänger med på min andra resa nu tillsammans med mig, och jag tänkte skriva här på bloggen hur det går utan någon press. Den här första veckan har jag gått tillbaka till mitt framgångsrecept med LCHF. Jag har varit snäll med mig själv; så fort jag känt mig hungrig eller fått sug så har jag tillåtit mig själv att ta ett mellanmål, allt för att förebygga ännu ett återfall. Ingen motion denna vecka utan jag har endast koncentrerat mig på att komma tillbaka till kosten. Ett steg i taget. 
 
Jag blev ju fotad av tidningen Topphälsa under juni månad förra året, här nedan är en bild, och idag 7 månader senare är det 10 kg plus från denna bild. Trist, men dagens sanning. Men nu kan det ju bara bli bättre, eller hur?
 
Självklart ska ni få nya bilder men jag är inte tillräckligt stark än och jag är inte där än känslomässigt. Kan ju tyckas vara väldigt omoget att känna så, vuxen kvinna som jag är, men jag tror de som vet känner igen sig i detta tyvärr.
 
(null)
 
 
Har planerat nästa veckas mat lunch/middag;
 
Korvstroganoff med blomkålsris
Gräddstuvad pytt i panna (LCHF) 
Kasslergratäng med blomkål
Lövbiffsrullader
Frukostkorv med gräddstuvad spenat
Ugnsstekt falukorv med omelett
Ost/skink paj
 
Frukost LCHF: fröknäcke med ägg och avokado majonnäs alla dagar.
 
Japp, nu kör jag! Av/på knappen är PÅ och alla förändringar små som stora gör att jag varje dag är ett steg närmare mitt mål tillsammans med er.
 
 
#1 - - monica:

Alla som haft ett missbruk kan falla dit. Ju fortare man orkar ta sig upp,dess bättre. Men demonerna kan lura, antingen det gäller matsorter, alkohol och andra droger, spelberoende. Om man kan erkänna och acceptera sig själv, så är man på en god väg.

Svar: Så är det <3
halvalindha

#2 - - Anonym:

Vet precis hur det är. Jag frossade i allt som kom i min väg under December. Ju mer man smaskade i sig ju mer deprimerad å förbaskad på sig själv blev man. Nu har jag försökt att precis som du tagit tag i maten först. Så gjorde jag när jag började min lchf karriär.. De e precis som att man må koncentrera sig på en sak i taget.. Hejja oss.. En sak är ju bra vi har ju gjort det en gång å lyckats så varför skulle vi inte fixa det en gång till.. Ha det bra /Maria

Svar: Klart vi kommer fixa detta, heja <3
halvalindha

#3 - - Anonym:

Har hela december och januari slitit och kämpat mot suget att småäta som förr. Dock inte velat frångå LCHF amen därför fått dille på att småäta ost och smör och äta ägg varje dag till lunchen, mycketbägg. Rasat i vikt fast istället ätit på mig högt kolesterol 😭

Svar: Småäta, suget är jobbigt. Bra du ändå hållit dig till LCHF
halvalindha

#4 - - Anonym:

Fick dessutom dåligt samvete av att äta det där smöret så skär ner på mat till ett minimum och toktränade istället. Mått så dåligt och haft sjuk ångest 😢

#5 - - Hanna Karlsson:

Du är stark och en förebild! Det är mänskligt att falla och att få återfall. Ser fram mot att få följa dig. Nästa söndag kör jag igång min lchf/keto-resa. Inte för viktminsknings skull utan för att jag har problem med magen.

Svar: Tack <3
halvalindha

#6 - - Anonym:

Fina fina Lindah. Så mycket inspiration jag fått av dig. Att du föll tillbaka visar bara att du är människa, du med. Nu kör vi vidare :)

Svar: Tack, heja oss.
halvalindha

#7 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Precis som du med flera inser så är det allt överätande/drickande (även om det faller inom LCHF ramen) som är mångas stora problem.
Mitt tips är att sluta med att äta flera ggr per dag. Jo de funkar suveränt. Så här kör jag.
LCHF + 23:1 fasta (stor frukost 07:30-08:30) och träning (4×4 Intervallpass 04:30-05:15)
funkar klockrent. Är inne på dag 22 med detta schema och de funkar bara bra. Och skaffa omgående en blodsockermätare för att ha järnkoll på ditt blodsocker. Gårdagens Fredasmys blev en kopp te :) Obs! Träningen är ej nyckeln till att hålla/sänka din vikt utan vad du äter, när du äter och hur mycket du äter är lösningen.

Svar: Att överäta inom LCHF är alldeles för lätt, tack för tips.
halvalindha

#8 - - Tussilago:

Men!!! man måste ju leva också, du går snart ner kilona igen, för du vet ju hur du ska göra. Ibland, periodvis får man mer sug efter mat man inte ska äta, det gör väl inget. Julen är en farlig tid, då blir det extra av allt. Men man kan ju också känna, nä nu får det vara nog. Nu blir det späka ett tag igen. Så är det bara. Jag som är såld på chips, som förut åt upp en hel påse själv, jag brukar när jag känner sånnt sug, köpa en pyttepåse, känner mig lika nöjd med det.

Svar: Tack, vet precis hur jag ska göra så nu kör vi.
halvalindha

#9 - - vivisfaxarn:

Jo, känner igen mej. Min man ramlade på is för två veckor sen.
Är hemma men kan inte stå på benen. Jag har inte orkat fixa mat som vanligt, har blivit färdiga pajer och sånt!
Jag har just köpt mej ett ”tvåmanstält”, men har goda förhoppningar att det löser sej sen. Vi är så inkörda på LCHF så det kommer att fixa sej. Vi vill egentligen bara ha sån mat.
Men just nu är det inte så bra. Verkligen lycka till med att återgå!

Svar: I bland snubblar vi och allt känns övermäktigt, viktigast att vi tar tag i det innan det går för långt.
halvalindha

#10 - - monica:

Nisse Hult! Låter underbart att kunna äta som du gör! Men för den som är ätstörd och helst vill tugga på något jämt, verkar det en som en rätt omöjlig metod.

#11 - - Nathalie:

Jag tycker inte att det är omoget. Jag dras själv med ungefär samma sak. Jag har gått upp väldigt mycket på ganska kort tid, från undervikt till nästan övervikt nu TROTS att jag aldrig fuskar och bara äter bra mat. Min ämnesomsättning är väldigt låg och det är hemskt att se sig själv växa och även växa ur varenda klädesplagg 😓 Heja dig! älskar att läsa här, i med och motgångar! KRAM

Svar: Tack och heja oss! KRAM
halvalindha