Kräftpremiär

Nu när det är kräftpremiär så var vi bjudna till min mamma för att mumsa på kräftor och skaldjur. Ska man ha gäster där kanske inte alla gillar kräftor så är min goda skaldjursmoussetårta verkligen perfekt att ha på bordet som tillbehör.
 
 
(null)
 
Jag hade förberett en LCHF- Västerbottenost paj till som tillbehör och sedan hade vi ägghalvor, aioli och lite dessertostar.
 
(null)
 
(null)
 
Recept Skaldjursmoussetårtan; 
Ingredienser fyllning;
2 tsk gelatinpulver ( läs på burken beskrivning)
5 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
300 g skalade räkor
250 g kallrökt lax
200 g varmrökt lax
4- 5 msk finhackad dill
1 burk röd stenbitsrom
11/2 msk citronsaft
salt, vitpeppar 
 
Jag använder en springform ( ca 24 cm i diameter) som jag smörjer med smör och lägger sedan i botten på formen ett bakplåtspapper så det sitter fast.
 
Grovhacka räkorna och finfördela laxen och blanda det tillsammans med dill, rom, citronsaft.
Vispa crème fraiche så det blir fast och blanda ner gräddfil.
Blanda sedan samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rör sedan ner gelatinet i en fin stråle i mousseblandningen.
 
Häll blandningen i formen och gör en fin yta, låt stå i kylen med plastfolie över minst 5 timmar.
 
Dekorera innan servering, jag hade räkor, citronskivor och dillkvistar.
 
Tänk på att göra tårtan minst 5 timmar innan servering så den hinner stelna, jag brukar göra tårtan dagen innan. 
 
Som tillbehör passar min romsås till; 
 
Recept romsås 4 pers. 
1 brk. creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
salt/vitpeppar
några droppar citron
2 msk. majonnäs
1/2 finhackad rödlök
Rör i hop allt 
 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Din skaldjurstårta låter så himla god. Ska nog testa den framöver.

Svar: Den är supergod <3
halvalindha