I provrums-träsket

På min blogg skriver jag bara när jag har något att skriva om, jag menar enligt statistik och allt ska man helst skriva och lägga ut inlägg varje dag, och gärna vid rätt klockslag när man tror folk går in och läser. Jag orkar inte med sådant utan jag skriver när jag får skrivglädje och ibland skriver jag inlägg varje dag och i bland kan det gå någon dag. Vill man läsa min blogg så får man ta det. Att ha press att skriva något varje dag känns inte bra.
 
Jag skrev ju om min skitdag för några dagar sedan och jag har haft huvudet ovanför vattenytan sedan dess. I dag åkte jag in till stan för att köpa mig ett par nya jeans, det kändes trist att vänta tills jag kom i de jag har, och jag har ju skrivit om och vet att det är viktigt känna sig fin och må bra under resan med.
 
Jag tar alltid med mig tre olika storlekar till provrummet, ibland även fyra för att jag är så osäker på vilken storlek som passar. Sedan är det ju som så att storlekarna varierar stort beroende på klädmärke och vilken butik du handlar i. Jag skulle lätt kunna trycka i mig i en storlek 40 på min blus, men vem vill ha kläder som sitter tajta som korvskinn? Så vad det gäller klädstorlek är allt relativt beroende på hur man är som person och hur man vill att kläderna ska sitta. Jag gillar löst och ledigt.
 
Men som sagt jag tog med mig tre par jeans till provhytten och hade i min tanke att jag tar med mig ett par som är för stora och ett par som jag nog vet passar, och ett par i mindre storlek bara för att "TÄNK om jag nästan kommer i dem"?  Jag hade lite motivationstänk där.
 
Jag provade den större storleken som jag hade med mig först i tanke att det var ett smart drag att känna; jag behöver en storlek mindre på byxorna. Helvete, så kom jag inte i dem riktigt och här kom hopplösheten fram; vad är detta? Jag blev så arg och besviken och hade ingen lust att hämta ytterligare en storlek större, eller för den delen överhuvudtaget fortsätta prova kläder. Jag bara kände; ut från detta provrum nu innan jag kvävs och byxorna fick hänga kvar i provhytten, ungefär som; tro inte fan jag tänker hänga tillbaka er, det är ju byxornas fel!
 
Men jag vet att det hjälper inte att hänga läpp, utan jag väljer mina tankar. Att detta var nu och jag är på rätt väg och detta var just detta klädmärke, så nu går vi vidare. Inte tusan ska detta få förstöra, herregud det är ju en sketen byxa. Nu kör vi vidare, eller hur?
Tog en promenad när jag kom hem och gav mig på min mördartrappa, jag menar det är ju bättre hantera känslorna så eller <3
 
 
 
#1 - - Elin:

Underbara du tack för att du så ärligt och härligt delar med dig av din resa 💖

#2 - - Hanna Karlsson:

Jag tycker också att man ska uppdatera när man vill och inte när man borde utifrån olika algoritmer.
Bra sätt att hantera provrumsångesten. Träning tycker jag alltid gör en på bra humör.

#3 - - Anonym:

Provrum måste vara Guds straff till mänskligheten 😵 Även om kläderna mot förmodan skulle sitta bra och passa i storlek, så ser det ändå oftast för jäkligt ut och ansiktsfärgen är alldeles grönglåmig 🤪 En dag i taget, ibland en minut i taget, så tar man sig trots allt framåt, vidare... Vi duger som vi är och våra kroppar bär oss framåt, andas luft och pumpar blod med varje hjärtslag 💕💪🏻

#4 - - Effie:

Klädstorlekar, alltså... Jag längtar tills de genomfört de där storlekarna där man kan titta på storleken och välja rätt plagg direct. Vad vinner tillverkarna på att bara ha slumpmässiga siffror, så man ändå inte vet vad som passer?
Hade velat saga att man kan strunta I vilken storlek det är på plaggen...men så mindes jag min favoritkjol I storlek M. M bara I den butiken som loooove curves...men M. :-) Varför är vi så lättpåverkade av sådant?

#5 - - Tussilago:

Ja! konstigt det där. Varför skäms man för att man måste ha större storlekar. För idag stämmer inget i klädstorlek. Det är ett spann på som sagt 4 storlekar. Det är väl ingen som ska kolla i mina byxor, det är ju bara en siffra. Ändå blir man ledsen, besviken och arg när man ska prova kläder. Som att man ska skämmas, fy som du ätit, och inte har du tränat heller. Man vill känna sig fräsch och fin i nya kläder, så blev det bara en flopp oftast. Jodå! vi är nog alla lika i det tänket.

#6 - - Birgitta Höglund:

Provrum är inte alls bra för självkänslan, hemskt ljus, trångt och bökigt...
Jag håller med även om det här med bloggande, det kan ge en väldig stress om man håller på för mycket. Ibland är det skönt med en paus, vi måste tänka på oss själva också, inte bara på att följarna vill ha något nytt varje dag.

#7 - - Margareta:

Skriv när du känner för det. Vi som är intresserade hänger kvar😊
Tack igen förresten! Har själv börjat skriva igen. Blir mest för mig själv men ändå skönt att skriva av sig😊

En provhytt kan verkligen förstöra en dag😆

#8 - - monica:

He he! Detta lät inte kul, få provrumsutbrott!! Du kunde haft med dig nån som hämtat en större storlek! Fast trösta dig med att det finns värre elände. Och du behövde inte just nya kläder för nån jätteviktig anledning precis nu!! Jag har läst att du skrivit och kollar mest varje dag efter något nytt inlägg. Kanske skulle jag nu passa på att fråga om dina värden är bra. Min dotter var på koll häromdagen. Hon hade över 7 i kolesterolvärde och avråddes från att äta 4 ägg om dagen. Hon håller en sockerfri diet med en liten smörgås och en banan om dagen, f ö.kolhydratfattigt. Hon väger ca 55 kg till 168 cm, aldrigvägt mer . Hon har blivit bättre i magen genom att avstå från mjölmat. Själv har jag inte kollat kolesterol på flera år och är tveksam mot mediciner mot kolestererol på hjärtfriska kvinnor. Det blev ett sidosprång i din blogg.

#9 - - Angelica :

Hej!
Hitttade precis din blogg - heja heja!! Kämpa på! Släng gärna ett öga på min blogg också, har orecis börjat min resa från BMI 37

www.nouw.com/mypeak/

Styrka till dig!

#10 - - Anonym:

We do not get fat because we overeat
We overeat because we get fat

#11 - - monica:

Hej igen. Du behöver inte nämna något om dina värden, det angår ju ingen. Men jag har googlat ang min dotter, det var inte fastevärde. Och flera andra faktorer, som hon får ta upp med läkare vid ny koll i juni.