Dags för föreläsning?

För mig är det viktigt att man kan hjälpa varandra och inte se andra kvinnor som ett hot eller konkurrent. Tyvärr har jag stött på vissa som inte kan/vill samarbeta, jag tror det finns plats för alla och tillsammans är vi starka.
 
Jag har ju tidigare berättat om min vän kokboksförfattaren och bloggerskan Birgitta Höglund som numera även är föreläsare, om vår starka vänskap. Och i dag tänkte jag hylla en annan kvinna som är viktig för mig; nämligen min fina vän Malin Sundqvist, för utan henne vette tusan om jag hade börjat föreläsa.
 
 
Malin kontaktade mig precis när jag hade börjat blogga och hon tyckte att jag även skulle börja föreläsa. Tanken hade slagit mig, men ni vet steget att ta när man alltid förut velat gömma sig, 140kg tung till att väga 70 kg, till att föreläsa är enormt stort. Även om man utåt sett ser lyckad ut så är det en stor omställning att våga ställa sig framför en publik och prata.
 
Men efter flera samtal och träffar bestämde vi att vi kör en pilot-föreläsning där vi bjuder in ett antal gäster för att lyssna på mig och även ge feedback. Så nervös som jag var då, men där och då bestämde jag mig för att det är nu eller aldrig, utan en Power Point stod jag där rätt upp och ner och berättade om min resa, och med mig hade jag alla mina gamla kläder. 
 
 
 
 
 
Sagt och gjort, det gick bra och jag fick bra feedback av publiken, så på den vägen började mina föreläsningar. Och jag kan säga att hade det inte varit för min vän Malin på Studieförbundet Vuxenskolan Jämtland  som hjälpte mig att arrangera föreläsningar och som jag fortfarande samarbetar med, så hade jag nog inte fortsatt med det, det kan jag helt ärligt säga att hennes stöd har och är mycket viktigt. 
 
Jag satte upp flera föreläsningar här i Jämtland och hade med mig mitt stora stöd Malin, hon som stöttade mig, peppade mig och var min högra hand på alla föreläsningar då jag tvingade henne att, när jag började använda Power Point i mina föreläsningar, klicka fram alla bilder. Till slut kunde Malin min föreläsning utan och innan.
 
Men jag vågade inte släppa taget om Malin, så en dag när jag skulle föreläsa så blev hon sjuk och jag var tvungen att själv sköta allt i min föreläsning själv. Efteråt berättade hon att det var en vit lögn för att jag skulle förstå att jag klarade mig själv, och idag kan vi båda skratta åt dessa roliga minnen från mina första föreläsningar.
 
Sedan började jag föreläsa och arrangera egna event runt om i Sverige och har även flertalet gånger föreläst på olika LCHF-event, vilket har varit otroligt berikande.
 
Men sådan är hon min Malin, ställer upp i vått och torrt, utmanar mig och vet vad jag behöver. Som nu när jag är i min andra resa så säger hon: -vad sitter du hemma och väntar på? Ut och föreläs, det är nu du har mycket att berätta, du vet ju precis hur det är och vad alla går igenom? Och hon har rätt, så nu är jag så sugen på att föreläsa om min andra resa för er, så håll utkik på bloggen här framöver.
#1 - - monica:

Skulle vara fint att se och höra dig på LCHF eventet i Säffle!😊

Svar: Tack <3
halvalindha

#2 - - Margareta:

Hoppas, hoppas du kommer till Sundsvall❤️

Svar: Det vill jag gärna <3
halvalindha

#3 - - Malin:

<3 <3 <3