Ett naturligt val

Detta är ett sponsrat inlägg och samarbete med Helhetshälsa och produkter som jag står för och som hjälper mig. Därför så känns det naturligt att även göra reklam för dem.
 
När jag sa upp mig från mitt jobb i början på det här året för att jag skulle bli fri att själv kunna planera min tid och jobba med mitt eget företag, så märkte jag samtidigt att jag kände mig trött och sliten. Energin ville inte riktigt infinna sig konstigt nog, men jag kämpade på och tänkte att det är väl tillfälligt.
 
Något som jag inte tänkt på, utan jag tog för givet att allt är som vanligt, är att när man är över 40 år så händer det ju en del med hormoner och obalanser i kroppen som man får acceptera, det ska nog vara så här, det går över.
 
Jag pratar om att jag sedan över ett år tillbaka drabbats av otroligt rikliga menstruationsblödningar, sådant här pratar man ju inte gärna om (inte ens med bästa väninnor), och lite utlämnande känns det ju att skriva om det här samtidigt som jag nu förstått vad viktigt det är att ta upp.  
 
Att behöva sjukskriva sig från jobbet 3-4 dagar varje månad, att ställa in event, möten eller träning började bli en vardag för mig helt plötsligt. Att försöka anpassa mitt schema/jobb efter hur jag skulle blöda började försämra min livskvalité, någonstans kände jag ändå att detta kan inte vara normalt. När jag måste hålla mig hemma och de största menstruationsskydden och tampongerna inte hjälper.
 
När jag även började tappa mycket hår, kände jag att nu är det dags att gå till farbror doktorn. Jag möttes av en fantastisk kvinnlig läkare som genast tog mig på allvar och förstod vad detta handlade om, och som är så vanligt men som ingen pratar om. Jag pratar om Myom som nästan hälften av alla kvinnor i Sverige drabbas av, vanligast de över 40 år, men självklart får vi alla olika grader på symptomet beroende på hur stort Myomet är(Myom är knutor av muskelceller och bindväv som kan uppstå i livmoderns muskelvävnad).
 
Jag fick ta en massa prover och självklart visade det sig att både mitt blodvärde hade sjunkit och att mitt järnvärde lågt långt under ett normalt värde. Så mitt första steg under tiden jag väntade på remiss var ju att jag måste bygga upp mitt järnförråd och hjälpa min kropp på traven. Så för mig blev det ett naturligt val att kontakta Helhetshälsa för att få ett kunnigt svar och rekommendationer av vilket tillskott och vilken mängd jag ska äta för att bygga upp mitt järnförråd. Det tillskott jag äter nu är heter Järn Optimal som hjälper/bidrar till immunsystemets normala funktion och bidrar till att minska trötthet bl.a. 
 
(null)
 
 
Vanliga behandlingsmetoder för att lindra besvären är att sätta in hormonspiral, men jag vill inte utsätta min kropp med sådant och ibland kan det även behövas operation. Men första steget är att göra ultraljud på hur stort myomet är och sedan gå vidare med behandling. Ett tips som jag fått är också att göra ett hormontest för att se hur mitt östrogen och progesteron ligger.
 
Jag använder mig av Helhetshälsas kosttillskott då de har marknadens renaste tillskott. De är vegetabiliska och utan onödiga tillsatser och dessutom har de egen svensk tillverkning. För mig är de viktigt att använda bra tillskott då det finns så mycket dåliga på marknaden.