Balansen är rubbad

Vad gör man om motivationen inte infinner sig och man väljer att göra fel saker i stället för att göra rätt? Hur ska man kunna bryta det, och varför drar man ut på allt när svaret eller lösningen finns rakt framför oss. Vi vet vad vi mår bra av och ändå gör vi fel val hela tiden.
 
Vad gör man när man känner att man verkligen nått botten? Man orkar inte ens tvätta håret på över en vecka och har håret i en tofs dygnet runt, man orkar inte ta hand om sig själv och så känner man hur kilona sakta kryper sig på en igen. Balansen är rubbad och man börjar skämmas och drar sig för sociala sammanhang.
 
Då är det dags att göra en kartläggning som jag kallar det, hur ser det ut runt dig och vad är det som gör att du inte får kraft att göra det du vill; vad är det som slukar din energi?
 
Ska man lyckas göra en livsstilsförändring så är det ju viktigt att det fungerar runt oss också. Vi behöver balans på alla våra plan i livet, inte bara kosten. Känner du dig stressad, sover dåligt, vantrivs på jobbet etc. så kommer viktminskningen inte fungera så bra.
 
Att bli smal kommer inte att göra dig lycklig, vi måste må bra på alla plan och ha balans, så frågan är vad ska du börja med? Byta arbete, börja plugga, ta tjänstledigt och testa något nytt? Fungerar inte vardagen och livspusslet; hur kan vi börja göra en förändring där planering .... Har du en jobbig kompis som stjäl din energi, energitjuvar som jag kallar dem som gör att efter du träffat dem känner dig som en urvriden svamp?
 
Känner ni igen er?
 
Och ibland kanske man bara måste kasta sig ut fast man inte vill och så kommer energin sakta tillbaka.
Vi måste hela tiden fråga oss själva vad vill jag, vad behöver jag för att lyckas? Alla är vi olika och har olika behov och förutsättningar, det som fungerar för andra är kanske inte det bästa för dig eller tvärtom.
 
Om du fick önska, vad skulle just nu få dig att må bra och vad skulle du då vilja göra?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#1 - - anneli:

Just nu är det två saker. A

#2 - - anneli:

Just nu är det två saker. Först att mitt ben blir bra så jag kan träna som jag vill göra och det andra för få mig riktigt att må bra är att få ett fast jobb som jag trivs med :)

#3 - - Liene - Pigg Igen:

Lyckan sitter verkligen inte i vikten utan det är bara et symptom av att det är något annat som inte får en att må bra. Bra inlägg :)

#4 - - Slow Living by Annika:

Jag känner att min sömn kommit på kant....kommer prioritera att sova mer framöver. Nu när mörkret kommer känner jag direkt att sömnbehovet ökar...