Tips inför examensfirande med LCHF

Nu är det snart dags för skolavslutningar, examen och studentfirande och jag tänkte dela med mig av två goda recept. Självklart är det LCHF recept, och förra året tog min dotter studenten och dessa recept blev väldigt omtyckta av våra gäster.
Jag gjorde en enkel kladdkaka som jag sedan spritsade med grädde och dekorerade med jordgubbar. 
 
 
 
Receptet på kladdkakan är från 56 kilos blogg som du hittar här.
Men jag har ändrat receptet litet och använder vanligt smör och använder Vivani 70 % choklad då jag tycker den är mycket fylligare i smaken. Jag använder björksocker som sötningsmedel, då jag personligen tycker det är bättre smak och kvalité på det sötningsmedlet.
 
Man kan självklart även ha tillbehören vid sidan om.
På buffébordet hade jag gjort min goda skaldjursmoussetårta, tänk på att göra tårtan minst 5 timmar innan servering så den hinner stelna, jag gjorde tårtan dagen innan. 
 
 
Ingredienser fyllning;
2 tsk gelatinpulver ( läs på burken beskrivning)
5 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
300 g skalade räkor
250 g kallrökt lax
200 g varmrökt lax
4- 5 msk finhackad dill
1 burk röd stenbitsrom
11/2 msk citronsaft
salt, vitpeppar 
 
Jag använder en springform ( ca 24 cm i diameter) som jag smörjer med smör och lägger sedan i botten på formen ett bakplåtspapper så det sitter fast.
 
Grovhacka räkorna och finfördela laxen och blanda det tillsammans med dill, rom, citronsaft.
Vispa crème fraiche så det blir fast och blanda ner gräddfil.
Blanda sedan samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rör sedan ner gelatinet i en fin stråle i mousseblandningen.
 
Häll blandningen i formen och gör en fin yta, låt stå i kylen med plastfolie över minst 5 timmar.
 
Dekorera innan servering, jag hade räkor, kallrökt lax, röd stenbitsrom, citronskivor och dillkvistar.
 
Som tillbehör gjorde jag min romsås till; 
 
Recept romsås 4 pers. 
1 brk. creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
salt/vitpeppar
några droppar citron
2 msk. majonnäs
1/2 finhackad rödlök
Rör i hop allt 
 
 
 Här på bild nedan har jag dekorerat tårtan annorlunda, men innehållet är det samma.
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Nathalie:

Oh satan vad sugen jag blev nu på den där skaldjurstårtan, aahhh....

#2 - - Sonja:

Det ser ut som att du har en botten under moussen, vilken är den?

#3 - - Hanna Karlsson:

Åh, kladdkakan! Men även skaljurstårtan låter underbart god. :-)