Pytt i panna på mitt sätt
I dag till lunch gjorde jag hemmagjord gräddstuvad LCHF pytt i panna. Det är många som undrar hur stora mina portioner är eller hur mycket grönsaker jag äter. För mig är det viktigt att få i mig näringsrik mat med mycket grönsaker så att jag får i mig alla vitaminer och mineraler som jag behöver. Skulle jag inte äta grönsaker så skulle min mage må katastrofalt dåligt. I min pytt i panna blandar jag i det jag har hemma för tillfället och grönsaker är ingen brist hos mig.
En halv tomat, en bit paprika, 1/2 liten gul lök, en bit zucchini, 1/3 del av ett bacon paket, 3 korvskivor, ett stekt ägg och ca 1 dl blomkålsris.
Jag finhackar alla grönsaker, korven och baconet.
Sedan steker jag allt i smör och som ni ser så består stekpannan med mer än hälften av grönsaker.
Jag fräser i hop allt och kryddar med salt och vitpeppar.
Jag tycker att det är gott med dill i min pytt, så lite dill strösslar jag över och tillsätter även ca 1/2 dl grädde och några droppar soja. Sedan får pytten sjuda i hop lite så den riktigt krämar i hop sig.
Zucchinin blir perfekt lagom tuggmotstånd i stället för potatis och ett stekt ägg till är ett måste. Enkelt gott och mättande.
Hej! Ser gott ut, hur många portioner blir det? :)