Andra viktresan

Äntligen är min mammas flytt över och det mesta är klart! Att plocka i hop ett helt hus i kartonger och packa upp allt igen tar verkligen på en. Men mammas flytt har fått mig att tänka över hur mycket saker jag samlar på mig i onödan, så nu kommer det bli rensning hemma hos mig också.
 
Jag har märkt vad jag är stresskänslig nu när det varit fullt upp från tidig morgon till sena kvällar så då har jag inte hunnit med mig själv på samma vis. Maten har blivit på oregelbundna tider och även om min träning uteblivit nu så har jag ju använt kroppen och lyft kartonger hela dagarna. Men jag har känt på kroppen att jag gått upp i vikt och mycket riktigt så visar vågen på nästan plus 2 kg på en och en halv vecka!!!! Och det beror helt klart på min inre stress, visst är det intressant?! Nu är jag medveten om det och låter mig inte nedslås av viktökningen, det hjälper ju inte direkt att börja tröstäta. Men jag måste säga att min andra viktresa som jag vill kalla detta för med att få bort de här envisa stresskilon som jag lagt på mig och som jag skrivit om här på bloggen är tuffare att få bort än vad jag trodde.
 
Vid min första viktresa på minus 70 kg så hade jag det lugnt runt omkring mig, allt flöt på och det fanns inget i min tillvaro som gjorde mig stressad då. Och jag tror att det är en av anledningarna till att dessa 10 kg som ska bort nu tar längre tid eftersom min kropp inte är riktigt i balans och att jag är stresskänslig.
 
Men jag har ju egentligen inte bråttom att få bort kilona. Så för att lyckas gå ner i vikt så räcker det inte bara med en bra kost och motion utan det är så viktigt att göra en kartläggning över hur det ser ut just för dig och att börja prioritera rätt val och minska stressen.