Framgångsrecept

Jag har ju skrivit förut om hur viktigt det är att planera, för det har varit en del av mitt framgångsrecept för att lyckas. Och det har gjort att jag i dag återfått balansen i mitt liv igen (jag var ju lite vilsen ett tag), och att mina kilon börjat trilla. Förutom att planera så har jag även prioriterat bort saker ur min kalender och fokuserat på det viktigaste för att fått bort stressen ur mitt liv.
 
Varje vecka planerar jag och tittar efter hur min familjs vardagspussel ser ut, och sedan följer jag planeringen för att inte latmasken ska komma och säga till mig att det inte finns någon tid. Att planera veckans mat är också ett bra sätt att förhindra att "falla dit", för vet vi vad som ska lagas till middag och att allt redan finns hemma så underlättar det enormt.
 
Jag lagar alltid tillräckligt med middag så att jag har till lunch dagen efter, men kniper det så köper jag gärna grillad kyckling med aioli till.
 
Tänkte dela med mig av hur en vecka kan se ut i min familj, för redan nu planerar jag nästa vecka och den ser ut så här;
 
Måndag; Korvstroganoff med blomkålsris till
Promenad kl. 10:00 45 min.
Gruppträning ute kl.17:00 60 min.
 
Tisdag; Kasslergratäng med blomkålsmos
Promenad kl. 12:00 45 min.
 
Onsdag; Middag ute på restaurang
Längdskidor kl. 10:00 1 mil.
 
Torsdag; Lax i ugn med sparris och grönsallad
Promenad kl. 10:00 45 min.
Gruppträning inne kl. 17:00
 
Fredag; Fläskfilégryta med fetaostsallad till
Gruppträning kl. 08:00 (här utmanar jag mig själv med ett så tidigt morgon pass)
 
Lördag och söndag tillbringas i fjällen med längdskidåkning.
 
Som ni ser så har motion i mitt liv fått stort fokus, jag mår så bra av det även om det tar emot att ge sig i väg i bland, och motionen är mitt sätt att hålla mig på banan.
 
 
 
#1 - - monica:

Bra med mat och planering! Såg ett tv program tisdag 13 mars. Idag om ett år. Ett ungt par med ett litet barn var med. De skulle gå ner 100 kg på ett år tillsammans. Det gjorde de också. Med matlådor i kylskåpet och en förfärlig träning. Inte ett ord nämndes om matlådornas innehåll! Inte så mycket om livsstil. 3 år tidigare var de inte särskilt överviktiga och nu hade de lyckats gå ner de snabbt pålagda kilona. Själv tycker jag mat är svårt, då jag just inte tycker om nånting och alltså inte blir nöjd. Mätt, visst. Bäst är sol och frisk luft för välbefinnandet.