Minus 70 kg med LCHf

I bland kommer aldrig det där perfekta tillfället att börja med något, i bland måste vi helt enkelt bara börja och sluta skylla på att det är så mycket runt mig; inplanerade fester mm. För vi kommer aldrig undan livets alla händelser med födelsedagar, högtider osv. Allting finns runt oss hela tiden året om. Fortsätter vi att vänta, så finns det en risk att du aldrig kommer i gång.
 
Hur mycket jag än ville gå ner i vikt så sköt jag på det hela tiden, jag var så urbota trött på alla dieter jag provat och för varje ny diet: visst gick jag ner några kilon, men jag gick alltid upp allt igen plus lite till varje gång. Hur jobbigt och energislukande detta är vet bara vi alla som varit och är där. Det är som om livet står still i väntan på det man egentligen allra helst vill, eller hur?
 
Jag har räknat ut att jag har jojobantat i hela 26 år, känn på den!!!! Jag började min första diet som 14-åring fast jag aldrig varit överviktigt som barn, men ni vet hur man blir påverkad av media och alla modeller där man inte förstod att bilderna var retuscherade. Så fick jag för mig att några kilon minus skulle nog inte skada, och så var min diet-cirkus i gång som varade ända tills jag fyllde 40 år och hittade till LCHF. Och att jag nu har lyckats att hålla vikten i snart 6 år, det är en sådan mäktig känsla! Att jag aldrig mer behöver köpa ny garderob varje vår, sommar som höst eller vinter, mina kläder passar år efter år -förut växte jag ur mina kläder hela tiden!!!
 
Att våga ta steget och att vara villig att göra en livsstilsförändring är ett måste, för det finns inget slutdatum på den här livsstilen utan den är långsiktig. Detta är ingen tillfällig Quickfix utan ett hållbart sätt att leva och att äntligen finna balansen.
 
Men är det så enkelt att bara ändra kosten? Självklart inte, även om vi får äta oss mätta så måste vi ju jobba med den mentala biten och bryta gamla invanda mönster, för annars kommer det inte fungera den här gången heller. För visst är det märkligt att hur mätt man än är, så nog finns det plats för semlor, godis och mys i soffan. Jag som själv coachat mig genom detta i min resa vet vilka fällor som finns och vet vad lätt det är att lura sig själv. Men jag vet också att det går att lyckas.
 
 
Jag kommer att starta en ny kurs på distans nu, för en början till hållbar viktminskning och hälsa. Den kommer starta vecka 11 och pågå till vecka 14 och kostar 995 kr/person. Max antal deltagare är 12 st.
Passa på och anmäl er snart, för dessa kurser har alltid blivit fulla snabbt.
 
Här kommer lite referenser från några som gått min kurs;
 
- Jag tycker att gruppen har varit lagom stor och jättehärlig mix.
Det har varit jättebra inlägg som du gjort och jag hade inte förväntat mig det som
skrevs så det var en bonus varje gång.
Att du skrivit och peppat och berättat om dina dalar och toppar i det mentala känner jag har hjälpt till. Att
man känner igen sig själv, jag saknar ingenting, jag har inget negativt att säga, jag är supernöjd med allt och
glatt överraskad för det var mycket bättre än jag förväntat.
 
 - Jag har upplevt att du har varit väldig närvarande i gruppen och det har varit bra. Jag har gillat dina inlägg. De hade kunnat innehålla mer fakta för min del men jag har lärt mig saker och det jag ville veta mer om har jag googlat. Som gammal lärare tror jag att du håller en bra pedagogisk nivå. Det har varit bra med den personliga touchen! Den mentala biten är det bästa, det hade jag inte fixat själv! Mina förväntningar infriades med råge. Gruppen och feedbacken har varit jättebra. Att ha kontakt med människor som vill samma sak och se hur de också kämpar.
Sämsta (och det betyder inte dåligt) att jag hade velat ha fler recept eftersom recepten varit enkla o maten god men även där har jag googlat.
 
- Har lärt mig mer om vad LCHF handlar om och det är svårt att bara läsa sig till på egen hand och sedan praktisera det på rätt sätt. Den mentala biten har varit suverän, tack! Över förväntan med att göra det på detta sättet i en sluten grupp på Facebook.  Har bestämt mig för att lägga om kosten för resten av livet. Ska jobba vidare :)
 
 Vill du veta mer och anmäla dig mejla mig på: lindha.vikstrom@jamtland.st
 
 
 
#1 - - Anneli :

Hej Lina får jag dela ditt inlägg på min Facebook sida är så trött på alla som lägger ut en klapp på sin axel för att dom genomgått en operation gästrum by pass operation o ändå lever som innan är det nån som ska ha en klapp på axeln så är det du gjort ett jättejobb mvh anneli

#2 - - Tussilago:

Håller med! Göra en gastric är väl både farligt och då har man ju lurat sig själv. Många går ner mycket då, men upp igen för att dom inte tagit tag i det egentliga problemet.
För ätandet sitter inte i magen, utan i huvudet.
Snart kommer väl operation för det också, ta bort belöningstänket i hjärnan. Det är ju dessutom inte riskfritt,

#3 - - monica:

Illa med annat missbruk också,som alkoholism,spelberoende. Där hjälper inte ens gastric bypass... Många går dessutom upp allt i vikt efter op. eller får allvarliga näringsrubbningar. Man får ta tag i sitt liv och sina (o)vanor. Ingen hållbar väg runt om.

#4 - - Tussilago:

Fast operationen kanske är bra om man är farligt
överviktig. Då man provat allt, men det inte går att
gå ner.

#5 - - monica:

Om de provat allt utan att genomföra. Jag känner de som gått upp allt, sprängt ut magen. Eller blivit deprimerade över att inte kunna äta. Träffade en 40 årig tjej en gång, som "absolut inte åt nånting" och efter en gastric bypass kunde äta ännu mindre och gå ner en massa.Låter hemskt att inte kunna äta, inte kunna spy.

#6 - - ysatis.blogg.se:

Vilket otroligt bra jobb du har gjort. 🙂💪🏻 Super duktigt gjort av dig. ☺️