Hur vill du må?

Jag har ju skrivit och tjatat om det här förut; hur viktigt det är att må bra just nu och inte vänta tills du nått ditt mål. 
 
Jag själv har förut alltid under mina otagliga jojo-bantningar gått in stenhårt; ändrat kosten, börjat motionera och sedan inget mer. Allt kändes tråkigt och inget var kul, jag kände mig tjock, värdelös och längtade tills den dagen skulle komma när jag gått ner mina kilon. För DÅ skulle jag börja leva igen, då skulle jag duga i mina egna ögon. Nu var jag inte värd något roligt, så kände jag och det är väl klart så in i helvete att det var trist att banta då?
 
Och det är ju självklart att det inte var en hållbar livsstil, och det har ni ju sett på alla mina bilder som jag lagt upp på bloggen att inte blev jag smalare. Så varför straffar man sig själv på detta vis och saboterar för sig själv gång på gång?
 
Vad är det för mening att köpa den här tröjan, jag känner mig ju ändå inte fin? Och så gick jag omkring i utslitna stretch/trikåbyxor och en stor tunika och mådde dåligt, men när jag blev smal skulle jag blomma upp. Känner ni igen er?
 

Varför jag lyckades denna gång var för att jag visste att det jag gjort förut fungerade inte. Alltså måste jag denna gång göra något helt nytt, och jag tackar mig själv för det sunda förnuftet och att jag kommit till insikt att jag var så trött på att banta. Och jag hade bestämt mig för att detta var sista gången som jag skulle börja om!!!
 
På den vägen blev det, sedan kommer ju livet alltid emellan med saker som man inte kan påverka eller förutse som kan påverka vikten med viktuppgång. Men det är en jäkla skillnad på att gå upp i vikt av att man tryckt i sig kolhydrater eller om man har en kropp som inte mår bra fysiskt, för då hjälper ingenting. Därför är jag glad och tacksam för att jag har jobbat med mig själv så mycket mentalt, att lösningen sitter inte i att tycka synd om sig själv eller belöningsäta för att få den där tillfälliga belöningskicken i hjärnan.
 
Så vad jag menar med detta är att det viktigaste är att se till att du mår bra under hela din livsstilsförändring; köp dig en ny fräsch tunika och känn dig fin under hela viktminskningen! Ska det bli hållbart måste vi lära oss att hantera alla känslor som dyker upp och inte falla för dem och vi måste lära oss att livet är tråkigt i bland. Och det är kanske de situationerna som vi måste jobba mest med, för klarar vi dem då tror jag att vi har början på en hållbar livsstil. 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Som vanligt ett mycket bra inlägg!

#2 - - monica:

Jag undrar om det finns nån mat eller dryck, som du inte klarar av att ha i närheten!? Drycker finns inga som lockar mig, definitivt inte läskedrycker och juicer. Min sommar har varit småkaksbak till bygdegårdsförening, släktkalas och annat onödigt. Har ätit stora mängder själv. Kan-vill inte motstå knapriga konsistenser. Idag cashewnötter. Har inga problem att gå förbi glassfrysar, godishyllor i affären. Finns också en massa mat, dofter, konsistenser som jag inte gillar. Antar , att du med familj , inte kan rensa bort allt. Eller maken får äta på jobbet, barnen i skolan. Just nu lockar mig inte LCHF mat och lukt inte alls. Hellre daggfriska äpplen i trädgårdarna.