Personlig träning och viktminskning

Att träna med en personlig tränare, vad innebär det egentligen? Handlar allt bara om att träna? När jag hade gått ner 30 kg i vikt på egen hand bestämde jag mig för att det var dags att forma kroppen och komma i gång med styrketräning. Jag som typ aldrig satt min fot på ett gym kände mig otroligt osäker och jag kommer i håg hur jag tog mod till mig den där morgonen i november 2012 för att boka en tid för att börja styrketräna. Så jag ringde till Pt Jonas Brandt som var en av de olika personliga tränarna på gymmet här hemma.
 
Det är så viktigt att personkemin stämmer och att man känner sig trygg, för när jag kom till gymmet första gången i stora bylsiga träningskläder så kände jag mig så bortkommen och att jag inte passade in i miljön. Men Jonas har aldrig fått mig att känna mig obekväm utan han har helt koncentrerat sig på vilka förutsättningar jag har och anpassat styrketräningen hela tiden efter hur jag utvecklats.
 

Kropp och knopp hör ju i hop eller hur?  Att den mentala biten är viktig tror jag vi alla vet, men det är inte alla som jobbar så eller har den förmågan att jobba med sina klienter så. Humöret är ju inte alltid på topp när man tränar och Jonas ser igenom det vilket är bra. När jag tränade förra veckan så värmde jag upp själv som vanligt i roddmaskinen, i vanliga fall kör jag 5-10 minuter i den och när Jonas kom så satte han sig på huk medans jag satt i rodden och frågade hur det var, så brast det för mig. Tårarna bara rann (blir samtidigt så arg på mig själv för att jag inte kan hålla tillbaka tårarna i bland) och egentligen så mådde jag inte dåligt, utan i bland behöver man bara ventilera saker.
 
Och Jonas fick mig att se saker på ett annat sätt och under tiden som vi pratade så satt jag och drog i rodden och tårarna rann i över 20 minuter, men samtidigt var det så skönt att få vara ledsen och samtidigt bara köra på, och konstigt nog kändes som att jag kunnat hålla på i evigheter. Vad jag menar med detta är att det är viktigt att din personliga tränare förstår dig och hjälper dig framåt. Efter passet så kändes det så jäkla bra i kroppen, när man känner sig nedstämd eller ledsen så hjälper det verkligen att träna så att kroppens endorfiner får sig en kick och serotoninet i huvudet ökar.  
 
Måste bara dela med mig av några bilder när jag var som bäst vältränad efter min stora viktminskning på 70 kg, jag hade anmält mig till ett terränglopp som heter "Spring för livet" i Östersund i maj 2014, ett lopp som är 8 km långt i blandad terräng med backar, skog m.m, och med mig hade jag Jonas som skulle hjälpa mig genomföra loppet. Minns att jag var så nervös och kallt var det till en början, och vilket tufft lopp det var men vilken otrolig lycka när man klarat att genomföra det.
 
Nu är jag äntligen på väg tillbaka igen och längtar tills jag är lika stark som förut igen och det är inte frågan OM det kommer att ske, utan NÄR. Är det inte fantastiskt hur man/vi/du kan göra en förändring med bra kost och träning?
Här  kan ni läsa inlägget från loppet 2014.
 
För mig är detta att skriva och titta på gamla bilder ett sätt att visualisera också och se mig lyckas igen, fascinerande eller hur?
 
 
  
 
Äntligen i MÅL!  
 
 
 
 
#1 - - monica:

Alla människor behöver en Jonas som orkar slita och med hjärtat hjälpa en, dvs ingen som enbart yrkesmässigt ställer upp!Synd att du inte höll kontakten utan av olika orsaker höll upp. Men nu är det desto bättre. Kan undra om din Magnus gjorde nåt avtal, konspiration, så du inte kom undan. I alla fall, all lycka till.😊😊😊

#2 - - monica:

Alla människor behöver en Jonas som orkar slita och med hjärtat hjälpa en, dvs ingen som enbart yrkesmässigt ställer upp!Synd att du inte höll kontakten utan av olika orsaker höll upp. Men nu är det desto bättre. Kan undra om din Magnus gjorde nåt avtal, konspiration, så du inte kom undan. I alla fall, all lycka till.😊😊😊

#3 - - Carro:

Är så sugen på att investera i en pt men vågar inte. Rädd att det ska bli för dyrt...