Kicken som behövs för att starta viktminskningen

Åh vilken adrenalinkick! Äntligen känns det så skönt att ha börjat styrketräna igen, jag känner hur varje liten muskel börjar komma i gång igen och det är en sådan obeskrivligt skön känsla. Jag tänker för mig själv; varför kontaktade jag inte min Pt Jonas Brandt  tidigare???? Det är ju precis det här jag/du behöver, någon som ser vad just du behöver jobba med både fysiskt och mentalt. Det finns inte en chans i världen att man själv kan krama ur varje muskel till sitt yttersta så att man skakar, och det kan låta knäppt men känslan att man är helt slut i armar och ben så att man knappt kan hålla i vattenflaskan är skööön.
 
 
När jag skulle träffa Jonas på gymmet i dag, vi tränar en gång i veckan och sedan tränar jag själv resterande dagar, så åkte jag till gymmet tidigare för att börja värma upp. Jag stod på springbandet när han kom och jag vill verkligen maxa hela timmen med så mycket träning jag kan, och värmer därför upp själv i förväg.
 
Men självklart finns det ju vissa bitar som är så jobbigt på gym, alla dessa helspeglar överallt, man kommer liksom inte undan att se sig själv. Det är jobbigt att se hur man ser ut, så jag ojade mig över det i dag på gymmet och Jonas sa att speglarna är inte till för att du ska gå och spegla dig i dem, det är till för att du ska se att du lyfter rätt och för att kunna se att du hela tiden har rätt teknik och hållning. Det är märkligt, men det kändes genast lite bättre att jag började fokusera på vikterna och hållningen i stället för min putande mage. Jag vet att tids nog så kommer resultaten om man fortsätter på rätt spår.  
 
 
Jag unnar mig den här kicken en gång i veckan som gör mig motiverad och hjälper mig i min fortsatta resa, precis som att man unnar sig utlandsresor, märkeskläder, parfymer mm. Jag väljer att investera i min hälsa och viktminskning från insidan. Hur tänker du?
 
 
 
 
 
#1 - - Daniels mamma:

Jag är så glad över att vara på ett gym utan speglar! Inga tråkiga maskiner heller utan bara kroppen,skivstång,kettelbells,hantlar,ringar och mkt mer roligt!
Lycka till med din träning Linda.

#2 - - Carro:

Jag vill gärna träna med en pt men just nu tillåter inte ekonomin det. Men kör iaf yoga en gång i veckan och det är magiskt.
Planen är att få igång träningen hemma. Har hantlar mm hemma så kan träna egentligen. Latmasken är seg men på väg bort iaf :)

#3 - - monica:

Roligt att du kommit igång och inte smyger undan och lurar dig själv. Jag skulle behöva en spark i ändan efter sommarens viktuppgång , men orkar inte ta tag i mig själv nu. Äppelätande och timslånga promenader känner jag för just nu.

#4 - - Nette:

Så härligt att du har kommit igång! Jag tränar inte på gym än, men kör Olga Rönnbergs pass hemma i vardagsrummet. Visst känner jag begränsningarna i att inte ha tillgång till de vikter man skulle vilja ha eller en del maskiner men ekonomin och tiden tillåter inte gymtid just nu. Familjens två hästar tar den mesta av tiden och också de mesta av pengarna ;) Men jag är ändå noga med att hålla mig i så bra form jag kan just för att träningen av hästarna ska bli bra. Varannan vecka åker vi iväg till en duktig tränare med dem och då vill man inte sitta som en slapp påse nötter i sadeln som inte orkar få hästen att prestera. Och stalljobbet innebär ändå en del styrketräning med alla vattenhinkar som ska hängas upp (passar på att göra marklyft, när hinken ska upp på kroken, haha) , skottkärror som ska tömmas och spånbalar som ska bäras. Varje rörelse är bra.

#5 - - Paula:

Det är alltid bra att röra på sig, vad man sen väljer att göra. Har inte själv möjlighet till PT , på grund av ekonomin, men vill egentligen inte heller, för vill träna hemma när som helst och helst ensam. Promenerar, cyklar och på vinter åker skidor, måste variera mycket, som du också gör. Idag har redan varit ute med hunden och det var roligt och kändes härligt när luften är frisk och solen sken. Man måste välja det som passar en och all rörelse är bättre än att man inte gör något. God fortsättning ! Kram/Paula ;-)