Tillskott och hälsa

Jag har ju skrivit förut och berättat om hur min mage har krånglat en längre tid, och hur jag kämpat med att få bort mina kilon som jag gått upp. Är man stressad så fungerar vår matsmältning mycket sämre; tarmen klarar inte av att tillgodogöra sig alla näringsämnen som vi behöver från maten vi äter, tecken på det kan vara att magen blir svullen, IBS, ont i magen, förstoppning. Och en mage/tarm som inte mår bra blir ytterligare en bromskloss i viktminskningen.
 
Men att äta sig fri från stress går ju inte, utan där måste var och en själv se över sin livssituation och börja göra förändringar. Vad är det som får dig att bli stressad? Jag tog ju själv en time-out och ställde in alla event jag skulle ha eftersom jag kom till insikt om att min egen hälsa är viktigast om jag sedan ska kunna hjälpa andra.
 
För att komma i gång riktigt bra så tog jag ledigt en vecka med fokus på bara mig själv så att jag i lugn och ro kunde planera och fundera på vad som är viktigast för mig för att må bra. 
  • För mig så är att äta LCHF-mat som vi är gjorda för att äta steg ett
  • Att äta bra tillskott från Helhetshälsa för att hjälpa kroppen var steg två
  • Att jag började lägga till regelbunden motion igen var steg tre
  • Att lära mig tacka nej till saker och prioritera var steg fyra
  • Att göra andningsminuten varje dag steg fem
 
Dessa fem steg har hjälpt mig mycket för att må bättre i min stress, och för att hjälpa min kropp som varit trasig har jag behövt äta tillskott så att min mage och tarm kunnat börja tillgodogöra sig alla näringsämnen igen.
 
Jag använder mig av Helhetshälsas kosttillskott då de har marknadens renaste tillskott. De är vegetabiliska och utan onödiga tillsatser, och dessutom har de egen svensk tillverkning. För mig är de viktigt att använda bra tillskott då det finns så mycket dåligt på marknaden, och därför känns det väldigt bra att jag har ett samarbete med Helhethälsa och detta sponsrade inlägg med kosttillskott som jag verkligen står för.
 
 
De tillskott som jag nu ätit i två månaders tid är Digest som innehåller klorid som bidrar till att få en normal matsmältning vid produktion av saltsyra i magsäcken. Sedan äter jag även Helazym då jag behöver tillskott av enzymer för att hjälpa tarmen med matsmältningen. Sist så la jag till Probioplex som hjälper tjocktarmens bakterier.
 
Min mage mår redan mycket bättre och som ett skönt bevis på att min kropp börjar komma i balans visar även vågen minus igen, sakta men säkert. Jag kommer att behöva äta mina tillskott ett tag till framöver och tillsammans med dem lära mig att hantera min stress/livet, och med en kost fri från gluten, socker och äta massor av grönsaker så kommer min kropp att börja läka igen. Övriga tillskott som jag äter nu när mörkret faller på är D vitamin och sedan behöver jag även Magnesium .
Äter ni tillskott och vilka?
 
 
 Bildresultat för helhetshälsa
 
#1 - - Paula:

Hej Lindha ! Jag har också nu flera olika kosttillskott ! Använder Magnesium, omega-3, D-vitamin, olika B-vitaminer är dom viktigaste nu. Magnesium måste jag använda alltid, men annars varierar jag mellan olika tillskott i olika årstider. Kram/Paula

#2 - - Christina:

Jag äter extra vitaminer, Omega 3, samt dricker Aloe vera. Mår mycket bättre sen jag började med detta, maten är ju inte lika näringsrik som för 30 år sen.

#3 - - Nette:

Hej, oj, jag är sämst på att komma ihåg tillskotten, men jag har i alla fall magnesium och d-vitamin hemma. Från Bodystore. För ett tag sedan fick jag ett virus i magen som slog ut hela systemet. Då fick jag tipset att dricka en dryck med ingefära, citron och gurkmeja varje morgon. Det har jag gjort och det hjälpte verkligen min mage att hitta balansen igen.

#4 - - monica:

Jag har Magnesium, Omega-3, Bvitamin forte, Kalcipos-D i skåpet. Tar nån tablett i veckan. Vet just inte om det gör nån skillnad. Kalcipos-D på läkar ordination. De ska jag sluta med efter 15 år, tycker min nye doktor på VC.Fick dem efter 3 frakturer och har haft ännu 2 till. Scint varit ua. Magnnsium är äckliga att svälja. De jag nog ärvt efter dottern, som också tyckte de var äckliga. Bvitaminn försöker jag ta för håret. Skulle hoppas att 2-4 ägg om dagen skulle innehålla vitaminer och mineraler nog.