Vilsen

Jag har nog aldrig varit så skör och stark samtidigt som jag är nu, får man eller vågar man verkligen visa att man är sårbar? Jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjort de senaste 9 månaderna, mina tårar bara kommer över mig när som helst, de går liksom inte att hejda. En av mina arbetskompisar på mitt jobb sa i förra veckan att; Lindha jag tror det är första dagen som du inte har gråtit på jobbet i dag. Jag log mot henne och nickade, samtidigt som mina tårar började tränga fram så tänkte jag; men du vet inte att jag grät på toaletten.  
 
Mina arbetskamrater är så vana mina tårar nu och jag själv kan titulera mig som proffsgråterska då det inte syns att mina tårar runnit ner för mina kinder. 
 
En av de jobbiga bitarna som jag måste arbeta med och som gjort mig rädd, är hur livet plötsligt kan förändras utan förvarning, jag var inte beredd. Just den insikten har gjort att jag blivit lite rädd, jag känner mig så sårbar att jag vågade inte till en början skicka med vindruvor till min dotter vid skolans fruktstund, rädd att hon skulle sätta i halsen. Jag vet ju nu hur skört allt är, man kan inte ta något för givet samtidigt som man måste våga leva igen och ta hand om varandra och inte ta varandra för givna (lättare sagt än gjort).
 
Jag vet att alla har vi gått igenom olika tunga saker i livet, jag är inte unik med det på något vis, men jag har/hade fastnat lite samtidigt som jag börjar orka gå vidare. Och att jag kommit i gång med motion det är min viktigaste medicin, den lindrar min ångest.
 
Det är lätt att säga att man har ångest, lätt att kasta ur sig. Men den som inte verkligen vet vad ångest är ska vara glad. Att hjärtat bultar, man får svårt att andas, munnen som domnar bort, smärtor från bröstet som strålar ut i armarna samtidigt som man får ta djupa andetag och inte vara rädd eftersom man tror man ska dö. Men det går över, fortsätt bara andas.  
 
 
 
 
#1 - - Paula:

Det är hälsosamt att gråta, men inte att hålla dem inom sig. <3 Styrkekramar till dig från mig. KRAM/Paula <3

#2 - - Annika Skoog:

Jag är känslomänniska och har de senaste månader gråtigt mycket , när jag bytte jobb hände det mycket i mig och gör fortfarande kram <3

#3 - - Silvergirl:

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Mycket rädsla och mycket gråt. Jag har tagit hjälp av mindfulness träning som har hjälpt mig oerhört mycket.

#4 - - Silvergirl:

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Mycket rädsla och mycket gråt. Jag har tagit hjälp av mindfulness träning som har hjälpt mig oerhört mycket.

#5 - - monica:

Så mycket ångest som finns! Tänk om man kunde driva maskiner med all den ångesten , som finns hos många människor. Man blir fysiskt och psykiskt trött av ångest. När jag ser program på tv som Lerins program med gäster, Stjärnorna på Slottet, som visar delar av sitt innersta, då tänker jag på hur mycket som ångest och depressioner kan driva folk framåt. Och förstås stoppa andra. Folk dövar ångest med spel-sprit- köp-matmissbruk . Undrar hur många som "tillfrisknar" ångestfritt!? Att de får leda över ångesten på något annat, men vad. Hoppas du blir bättre med tiden. Undrar vad du skulle göra för att inte smyga omkring och gråta på toaletten. Något som fyllde ut varenda fiber och cell i din kropp istället för ångesten. Man får alltid rådet att tänka positivt. Inte enkelt.

#6 - - Tussilago:

Kan det inte vara mycke känslor som är " inkapslade " sen förr också. Som man inte tar itu med utan dövat med mat istället. Ibland måste man ju vara " tuff " och kämpa på sen förtränger man och kanske glömmer vad som gjorde en ledsen. Som sen " poppar " upp vid ett annat tillfälle. Man kan inte ljuga för kroppen, den minns. Man ska nog bearbeta saker på sitt vis och tillåta sig vara ledsen, svag när man känner så.

#7 - - Nette:

Skickar en varm styrkekram. Tack för att du finns och delar med dig. Det skänker styrka åt andra <3

#8 - - monica:

Just nu läste jag ditt inlägg från 26 aug 2014. Intressant gå tillbaka och kolla det du skrivit, även om jag nog läst det mesta.