Balans i livet

Så nu är påsken över, fast egentligen inte för oss som bor i Norrland då vi är lediga hela den här veckan med påsklov. Jag skulle egentligen ha börjat arbeta på Ecocafeet, men min snälla arbetsgivare gav mig lite mer semester så jag kan vara kvar i fjällen med familjen en dag till.
 
För mig har påsken gått bra, jag har inte gjort något avsteg och fallit dit för frestelser. Jag har däremot planerat in att ta ett glas vin till maten under påsken och jag har hela tiden motionerat varje dag som gör att jag känner att det är lättare att få en balans med kosten.
 
Förut under alla år har jag under mina jojo-bantningar gått in med 100 % fokus, börjat träna som en galning, räknat kalorier, vägt maten och ständigt varit hungrig och sugen och bara tänkt när jag blir smal då ska jag unna mig allt igen. Och det var ju såklart inte hållbart speciellt när man ser tillbaka på mitt liv med jojo-bantningar fram och tillbaka sedan 14 års ålder och med viktökning hela tiden; vem orkar leva på det sättet?
 
Att jag av ren tur snubblade in på LCHF är min stora lycka, jag har ju ätit LCHF sedan mars 2012 och det blir 5 år nu, och jag har väl aldrig någonsin lyckats med att hålla vikten förut!!!! Okej, några kilon har jag gått upp som jag skrivit om förut, men det handlar inte på något sätt om att jag fallit dit eller kommer att gå upp 70 kg igen.
Sunt förnuft och att ta en dag i taget och att komma i håg att du ska även må bra under din resa till en bättre hälsa är så viktigt.
 
 
Att ha kommit hit där jag är i dag och att jag känner att  "kolhydratspökena" inte bestämmer längre utan att det är jag som har kontrollen nu är så skönt. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få den här balansen i kroppen förut och jag kan lova att det är så värt allt jobb både med den mentala biten och motionen.  
 
För mig nu efter min ledighet väntar föreläsningar och utbildning till Viktminskningsterapeut i Skåne hos Anna Hallen utbildningar. Och min dotter tar studenten nu i juni, så även det kommer att ta min tid med planering och att ordna med studenten, men jag ser så fram emot det och har redan fixat studentplakat, förberett inbjudningskort och bestämt maten vi ska ha, så himla roligt.
 
Nu ska jag njuta av sista dagen i fjällen med en skidtur i solen <3
 
 
Vill du anmäla dig till någon av mina föreläsningar läs nedan. 
 
Den 18 maj 2017 kommer jag till Sundsvall och föreläser om min livsstilsförändring, hur jag gjorde för att lyckas gå ner 70 kg i vikt på 18 månader. Jag hade inte i min vildaste fantasi målet att gå ner 70 kg utan mitt mål var att komma ner till tvåsiffrigt, typ 99 kg. Men under resans gång hände mycket som gjorde att det omöjliga blev möjligt.
Hur kunde jag gå upp så mycket i vikt?
Hur gjorde jag för lyckas?
Hur går det att bibehålla vikten?
Jag säger inte att det är enkelt att göra en livsstilsförändring, men jag lovar att det är värt allt i slutändan. 
  
Välkommen att anmäla dig till min föreläsning torsdagen den 18/5 -17 kl.18:15 - ca19:30
Plats; Kulturmagasinet, Packhusgatan 4, 852 34 Sundsvall.
Pris: 250 kr per person
Anmälan är bindande och begränsat antal platser.
 
En goodie bag ingår till de 30 först anmälda som är fylld med spännande produkter inom LCHF bl.a. till ett värde av ca 200 kronor
 
För anmälan mejla till; lindha.vikstrom@jamtland.st skriv i ämnesraden Sundsvall 
 
Vill du komma till min föreläsning i Skåne/Ängelholm klicka på länken här  och ta del av informationen. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Tussilago:

Egentligen helt fantastiskt att en kropp kan gå upp och ner sådär mycket. Man förstår det inte, Men det måste ju vara olika för olika människor också, jag känner dom som inte motionerar och är supersmala fast dom äter massor. Riktigt orättvist faktiskt, men man kan ju ha olika förbränning också.