Sen, senare eller aldrig

Har ni kommit i gång nu eller är det tufft i startgroparna? Det är lätt kvällen innan när man bestämt sig att; i morgon ska det ske, min början på mitt nya liv! Och så sitter man kanske kvällen innan och tar avsked av sitt favoritgodis, chips och läsk och så smakar det egentligen inte så gott. Speciellt när man tillåter sig äta hur mycket man vill så tappar man liksom smaklökarna, åtminstone så var det så för mig.
 
Så vaknar man på morgonen och känner att nu ska det ske och det går säkert bra fram till lunch, men sedan kommer suget krypandes. Speciellt för mig så var suget som störst på kvällarna, jag som var van att sitta och mysa i soffan när barnen lagt sig, och mys för mig var att alltid ha något gott att äta på kvällen.
 
Det är ju inte konstigt att man får detta sug när man är van att äta kolhydrater, man får abstinens de första jobbiga dagarna och då är det lätt att tänka på undanflykter som t.ex: "jag börjar i morgon, för i morgon är jag starkare". Och så söker man anledning till att man är värd något gott på kvällen, "för i morgon ska jag börja på riktigt".
 
Men vet ni det kommer aldrig komma en bättre morgon, det kommer alltid att finnas kalas, fester och andra hinder som gör att man gärna vill skjuta upp till den perfekta dagen när mitt nya liv ska börja. Och det blir bara jobbigare varje gång du skjuter upp det till morgondagen, och vips så har morgondagen blivit flera veckor. Och då ångrar man sig; "varför gav jag upp, då hade jag ju varit en bit närmare mitt mål nu".
 
Vet ni, det kommer aldrig att komma den där dagen när allt stämmer, och det är en jobbig känsla att det är ens eget val. Man kan till och med känna sig fångad, för det är bara jag själv som kan ta mig ur detta!!!!
 
"Om du söker efter den där personen som kommer att förändra ditt liv, ta en titt i spegeln."
Citat av;okänd
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Nette:

Jag är på gång! Känner mig träffad för i söndags var vi på Liseberg och jag åt både popcorn (älskar) och två kulor glass (hade lovat mig åtminstone en god glass den här sommaren) och säger samtidigt till maken att nu är det slut med de sämre valen. Nu blir det nystart på allvar. Den här veckan är egentligen helt hysterisk med tre föräldramöten, hästar som ska upp och ner mellan bete och stall varje kväll och allt annat som ska roddas ihop, men som du säger, den perfekta tiden kommer inte, det är bara att köra.
Jag har förberett nystarten med en hel del färdiga lunchlådor i frysen där jag bara behöver komplettera med blomkål eller vitkål och frysen är laddad med bra råvaror. Tillåter mig extra kokosolja och ägg nu under första veckorna för att dämpa eventuellt sug. Än har det inte kommit, men man vet aldrig. Fredag kväll brukar vara min prövning, trött och orkeslös, så den måste vara förberedd med bra och mättande mat som går snabbt och enkelt att ställa på bordet.
Träningen får läggas till nästa vecka när alla föräldramöten är avbockade.
Nu kör vi!
Kram!

#2 - - Hans:

Känner igen det där du skrev i artikeln. Det har inte gått så bra för mig i sommar, men i måndags så har jag börjat kämpa igen. I en förening jag är med har jag blivit studieansvarig och ska hålla i fyra cirklar i Tidaholm, Falköping (2 st) och Skövde. Det är gånger per cirkel i höst och lika många i vår + studiecirkelupptakt på hösten och studiecirkelavslutning på våren. Vi läser alltid om ett landskap under vinterhalvåret och på sommaren åker vi dit. Eftersom jag kommer att ha ett visst ansvar för resan, så måste jag gå ner i vikt för att orka vara med på allt. Det gör jag inte nu, men jag försöker vara med på det mesta. Ha det bra och må gott. Kram

#3 - - Paula:

Hej Lindha ! Har efter sommaren börjat lyssna på kroppen att lära mig när är det frågan om riktig hunger och när jag känner mig lagom mätt (ej övermätt) för mat har också varit det viktigaste , tidsfördriv till mig. Har även lämnat bort det vanliga frukosten och börjar på morgonen med fettkaffe och inget mer. Har redan på fyra dagar tappat 1kg, så det är hyfsad början. Kram/Paula ; )

#4 - - Jessica:

Oj, vad jag känner igen mig i detta! Tack för detta inlägg, riktigt bra skrivet :)