Var När Hur???

Du vet precis vad du vill och du vet precis hur du ska göra och ändå går det inte, känner du igen dig?
 
I bland kan allt kännas övermäktigt, så stort att man orkar inte ens börja eller försöka, man blir som handlingsförlamad i stället och bara stirrar rakt ut. Att finna kraft och motivation kan vara som att leta efter en nål i en höstack. Fast man har alla verktyg omkring sig så får man inte till det, för det krävs att man har tillräckligt med kraft och energi att orka ta tag i det mentalt och det är inte det lättaste.
 
Jag har många runt omkring mig som tycker det är jobbigt nu med sommar, fest, man umgås mycket och man har mer frestelser runt sig, mer än vanligt. Och man kan faktiskt känna att man tycker synd om sig själv och så äter man gärna för att döva sina känslor, men tyvärr mår man ofta ännu sämre av detta beteende.
 
 
 
Som jag berättat i tidigare inlägg så har ju jag dragit på mig 10 kg övervikt igen, och oavsett hur det gick till så är ju jag i en situation där jag nu vill få bort dem, helst redan i går. Men jag vet ju att verkligheten inte fungerar så och jag tänker inta stressa mig själv med att jaga kilon, utan låta min kropp/psyke gå i första hand nu och göra detta i ett lugnt tempo i stället. Och det tror jag är nyckeln till oss alla; att stressa inte, ta en dag i taget.
 
Visst är det lättare sagt än gjort men av erfarenhet vet jag och du, att ska man lyckas och inte fortsätta sitt jojo-bantande så har vi inget annat val än att vara realistiska denna gång. För vi vet att det hjälper inte med några Quick-fix, vi måste faktiskt bita ihop emellanåt, det kan inte vara roligt jämt utan det är klart att vi kommer behöva göra uppoffringar, vi får inget gratis.
 
Även om vi har bra verktyg runt oss så är det jag och du som måste göra jobbet, och som jag sagt förut; viljan sitter inte i magen utan den har vi i huvudet, det är den starkaste muskeln. Vi måste jobba med den mentala biten, för det är inte magen som bestämmer när du är hungrig eller sugen, det är du som bestämmer om du är hungrig eller om det är ett sug, vilket val gör du? Det är dom valen varje dag som tar dig dit du vill! Orkar jag verkligen ta en promenad i dag, det är ju så skönt att sitta i soffan. Vilket val väljer du det som tar dig framåt eller bakåt, vad vill du? Mitt mål är klart; jag vill inte tillbaka till bilden till vänster. 
 
 
Så vad är planen då? Jag återgår till mitt koncept! Varför ändra på något som bevisligen fungerade?
 
Det är lätt att medryckas av olika fastefönster, men min kropp reagerar med stress av det och jag är ingen person som vill äta flytande föda emellanåt, jag vill ha riktig mat. Dessutom, med min ätstörning i bagaget, så är fasta inget bra för mig.
 
Jag har alltid satt upp små delmål fram till det stora målet vilket är jätteviktigt, så fundera ut och skriv ner hur dina målbilder ser ut. För det är så viktigt att må bra under resan till målet, jag kan säga att det är nästan avgörande för att lyckas. För hur trist vore det inte att göra som man alltid gjort förut, eller åtminstone som jag gjorde; "När jag blir smal då ska jag minsann göra så mycket, köpa nya kläder mm, för nu är jag inte värd det." Nu ska vi tänka annorlunda och känna oss fina och må bra under tiden också, eller hur?
 
Bildresultat för målbilder
 
 Foto från;damberg.com
 
FORTSÄTTNING FÖLJER ........
 
 
#1 - - Anonym:

Du verkar vara en fantastisk klok och stark människa! Önskar dig allt gott och lycka till med ditt framgångsrecept!

#2 - - Lina:

Fantastiskt o mitt i prick som vanligt!!!🌼👍💕

#3 - - anneli från Småland:

Kära Lindha.
Jag går in och läser din blogg ibland. Jag är så glad för din skull att du faktiskt har lyckats!! Lyckats gå ner 70 kg! Du är helt suverän.. Tänk inte något annat.
Det är många med mig som förstår hur du känner när du gått upp i vikt, för det gör vi ibland. Alla vet hur jobbigt det är att börja om på ny kula igen. Man förstår inte hur man kunde låta det ske. Jag brukar tänka på ett ordspråk som passar bra till mycket.
Att trilla omkull är oundvikligt,
Att resa sig upp och fortsätta är ett val..
Må så gott och ha en trevlig helg. Kram anneli

#4 - - Eva:

Härligt att du skriver igen! Bra stöd för många och säkert för dig själv också när världen omkring dig svajar och vikten likaså. Kram! (från hon som kom fram o bytte några ord precis innan du gick hem till stugan i Säffle i lördagskväll 😊)

#5 - - Tussilago:

Hur gör man då om man äter lchf redan, och går upp i vikt . Måste man då äta mindre av det, eller vad är grejen?
Kroppen ställer ju om sig...

#6 - - Helena:

Kram <3

#7 - - Petra J:

Härligt att du skriver igen! Mycket bra insikt att man måste må bra på resan till målet... har tillbringat allt för mycket tid med att inte göra saker för "det ska jag göra när jag blivit smal". Ta hand om dig💜

#8 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Om jag minns rätt så "startade" uppgångsresan redan för ett år sedan, förstår det känns tungt men med rätt focus och rätt målbild tror jag du vänder trenden, men vänta inte för länge med att börja med tuffare tag och låt inte "snuttefiltsmaffan" komma för nära dig bara för det kommer sätta många käppar i hjulen.

#9 - - Paula:

Sommaren är verkligen farlig tid, när det gäller mat och allt gottis som man håller på att bjudas till höger och vänster. Så vad göras ? Innan man far hemifrån ska man äta bra mat ,så då blir man inte lika frestad, men om det nu skulle hända ? Det är inte hela världen om det inte händer var och varannan dag, utan fortsätta på spåret , man vet är bäst för dig/mig . Det är bara vara lite mer vaksam på vilka frestelser man låter sig falla för Haha ; ) Vikten får inte bestämma mitt /ditt människovärde . Kramisar/Paula <3

#10 - - Viktbalans:

Du vänder trenden.
Lycka till med allt!

#11 - - Anki:

Hej Lindha!
Ligger också på 10 kg plus mot min önskade målvikt. Har under senaste 1 1/2 år tappat 20 kg, men sista halvåret har varit segt trots träning 2-3 gånger/v och LCHF kost. Har gått upp ca 3 kg (pendlar lite) och känner att det är dags att ta tag i de sista 10 kg. Vi får stötta varandra! Heja dig som tappat så många kilon och som lyckats balansera detta så väl i flera år! Det är nog som du säger stress gör också att man går upp i vikt. Det är bra att du identifierat problemet för då ka man göra något åt det. Kram och ha en bra sommar!

#12 - - monica:

Jag vill gå ner till 75 kg. Gått upp 3 kg sen jul. Lätt att vara superstrikt efter sommaren. Har kommit hem från en underbart vacker resa till Bergen. Mycket mat, buffeer på hotellen. Gick inte upp av det men har hamnat i ett orostuggande. Vitkål, morötter, egenodlade rädisor....vad jag äter spelar mindre roll...men tugga varje timme ger bara mer önskan att tugga. Vi får följa varandra. Ska kolla videorna från LCHF eventet.Bra inspiration fast jag klarar heller inte att fasta.

#13 - - Camilla:

Hej Linda!

Jag har, precis som du, fått negativa effekter av fasta - dvs gått upp i vikt. Har också haft lite problem med förhållandet till mat tidigare i livet . Periodisk fasta har inneburit att när jag väl fått äta, så har jag överätit. På lite mer än ett halvår, har jag som resultat av detta istället gått upp 7 kg. Så för några veckor sedan insåg jag att jag måste tillbaka till mitt tidigare sätt; att äta när jag är hungrig. Tack för en bra blogg/Camilla

#14 - - Hanna Karlsson:

Heja dig! Du fixar det.