Prioriteringar

Fick ett mejl från en av mina läsare som berättade att hon prenumererar på ett nyhetsbrev från Olof Röhlander. Han utnämndes till Årets Talare 2015, har själv aldrig haft möjlighet att lyssna på honom men kommer chansen tar jag den.
 
Det som var så intressant som min läsare skrev var att hon kände igen sig i hans nyhetsbrev från min blogg, då jag skrivit om just att prioritera rätt i ett äldre inlägg. Jag har ju aldrig använt mig av någon mental coaching själv under min livsstilsförändring, utan har ju på egen hand gått ner mina 70 kg och motiverat och peppat mig själv för att lyckas. Därför blir det som en liten bekräftelse att jag verkligen gjorde rätt val i min förändring, och coachade mig själv på rätt spår hela tiden i det han skriver nu.
 
Att prioritera sig själv och finna tiden är inte det lättaste. Att vara i 40-års åldern mitt i livet med barn, jobb, föräldramöten, skjutsar till träningar, det ska lagas middagar osv. Ni känner igen er; hur ska man hinna orka få tiden till sig själv i den maxade vardagen eller hela livspusslet som vi alla har runt oss.
 
 
Det är ju så lätt att ge upp och inte orka ta tag i sig själv för alla måsten som ska göras. Men någonstans måste man ju fundera på vad som är viktigast för att du ska må bra, mår jag bra när mitt hem är perfekt städat, när jag ställt upp för alla andra? Eller kan/vågar jag börja delegera ut vissa saker och världen raseras inte av det? När jag 140 kg tung bestämde mig för att nu är det sista bantarförsöket så visste jag att nu är det planering som gäller.
 
Jag duger som mamma, mitt hem duger när vi får besök fast det inte är ett perfekt städat. Vad gör det om man ser en dammtuss eller om det står en odiskad kastrull på köksbänken? Jag valde att ta ett steg tillbaka för att få tid till mig själv, tid att lyckas gå ner 70 kg på egen hand och den investeringen har jag aldrig ångrat en sekund. 
 
 
 
#1 - - jeanette sandelin:

Just så! Att våga släppa vissa göromål för ett större slutmål. Att sticka ifrån disken för att träna/springa. Att äta det jag ska och vill fastän familjen får annan mat ibland. Att våga sätta sig själv främst och inse att det gagnar resten av familjen :) GLAD onsdag önskas fr sö Dalsland.

#2 - - Paula:

Hej Lindha! Det du har gjort är storslaget och helt fantastiskt !!! Jag blir väldigt inspirerad av dig och har börjat ta tag på "igen" att en gång för alla gå ner mina överflötskilon och hoppas att nästa sommar känns roligare än tidigare somrar, och att jag kan sätta på mig en klänning och kjol. Har inte haft på mig såna kläder på 15 år sen sist, om inte längre, för jag vägde ju 96 kg. Du vet ju hur det är med kläder och jag minns vad du har berättat om det, så du förstår detta, man vill ju bara gömma sig. Ha det så bra. Kram/Paula

#3 - - monica:

Jag behövde brodera en bonad med ordet Visualisera och hänga över kökssoffan. Gärna med LCHF mat runt om. Har som vanligt "efter-jul" problem. Åt lussekatter i december, fortsatte i januari med äpplen, bullar. =underhåller sockersug. Var så duktig i somras, höstas. Går ofta upp 5 kg på vårkanten. HAR inte tänkt göra det iår utan fortsätta gå ner. Något fastande är inte tal om, inte fettkaffe heller. Du är redig som håller vikten. Vet inte om du lider av sockersug.