Allt har ett pris

Jag har inte fastat sedan jag var nödd och tvungen för några år sedan då jag skulle genomgå en kontraströntgen i tarmen. Jag var då tvungen att fasta i tre dagar och dricka laxerande medel så att tarmen verkligen skulle bli tömd, minns att jag fick dricka varm dryck som grönsaksbuljong och ren fil.
 
140 kg tung så var jag tvungen att sjukskriva mig från jobbet i tre dagar och jag mådde så dåligt och var så hungrig! Jag minns att jag blev så äcklad att jag inte kunde dricka buljongen till slut, så fil och vatten var det enda som fungerade. Varför jag var tvungen att genomgå en röntgen berodde på att jag hade så mycket värk och problem med magen när jag var så stor, och dessa besvär finns tack vare LCHF-kosten inte kvar! De hittade inget fel på mig, felet var ju förstås noll motion, fel kost och en övervikt; 140 kg tung.
 
 
Varför skriver jag detta nu? Jo för jag har antagit utmaningen att bara dricka kaffe med kokosolja 1-2 dgr i veckan för att testa om min förbränning kommer i gång bättre (så jag har antagit utmaningen Nisse :)).
 
Det som slår mig över hur jag mått under dagen är att jag inte varit jättehungrig, även om det kurrar i magen. Det som är jobbigast är den mentala biten och suget.
 
Jag ska bara fasta en dag, i morgon äter jag igen och ändå känns det så jobbigt. Men jag är envis och kommer inte ge upp, kan hata mig själv som antar utmaningar och jag vägrar förlora mot mig själv och ett bestämt mål.
 
Jag försöker peppa mig själv och tänka att; klarade jag tre dagar i rad, 140 kg tung, van att stoppa i mig mat hela tiden, då klarar jag en dag! I morgon till frukost blir det 2 kokta ägg med mosat smör.
 
När jag vägde 140 kg och visste att jag var tvungen att genomgå undersökningen så är det precis som man kommer till en insikt att man inte har något val; jag var tvungen att kolla upp så det inte var något farligt i magen. Jag tror att man får den där lilla extra kraften som behövs för att orka när det verkligen gäller.
 
Nu är det ju inte så att det är livsviktigt för mig att fasta en dag, men jag försöker tänka i dom banorna för att lyckas ta mig igenom denna "kokosolja-kaffe-dag".
 
 
I morgon kommer jag känna mig stark som klarade dagen och jag vet nu att den känslan är underbar. Det jag vill säga med detta också är att i en livsstilsförändring är första dagen jobbigast, men du kan klara det och vi har alla förmågan att förverkliga våra drömmar. Vi har den där extra gnistan i oss, det gäller bara att lura fram den som jag gör nu. Nu kämpar vi vidare, det går!  
#1 - - Carina :

Skulle också vilja testa detta men är lite orolig för det här med träningen, kommer man att orka eller blir man matt och trött. Hur gör du med din träning? Vilar du de dagar du bara dricker?

Tack för allt du delar med dig av, ovärderligt verkligen :)

#2 - - Hanna:

Det är klart du klarar det. :-D

#3 - - Nette:

Heja dig! Jag kör för det mesta 16:8, men har aldrig fastat en hel dag. Får testa det, för här sitter höstens börda kvar.
Till Carina vill jag säga att jag ofta styrketränar eller tränar min häst på fastande mage. Funkar utmärkt. Särskilt på hoppträningar tycker jag att jag är mer skärpt och stabil i sadeln om jag väntar med frukost till efter träningen. Däremot var det motigare att löpträna fastande. Men nu klarar jag i alla fall fem km före frukost.
Kram!

#4 - - Veronica:

Är inne på dag tre med fasta (enbart vatten /kaffe) för att rensa kroppen. Går förvånansvärt bra. Styrketränade dag 1 utan problem, skall köra ett hårdare pass idag så jag får se hur det känns.
Har läst på Dr Fungs blogg https://intensivedietarymanagement.com/)
ang. fasta och även sett hans videos på kostdoktorns hemsida och blev så peppad på att testa

#5 - - Paula:

Jag är väldigt dålig på stränga fastor ,men klarar mig hyfsat till kl.12 ! Nu gör jag en lättare variant "halvfasta", och äter bara lite på hela dagen. Försöker även motinera minst en timme, flera gånger i veckan, plus hund prommisar. : ) Ha det så bra ! Kram/Paula

#6 - - Olsson:

Jag har ganska nyligen börjat experimentera mer på allvar med periodisk fasta då jag har några extrakilon (ca 3-4 kg övervikt) som jag har haft svårt att bli av med och i övrigt äter bra mat och rör mig. Det är lite för tidigt att säga vilket resultat det ger men det är definitivt en vanesak. Första gången jag provade en dygnsfasta klarade jag bara 21 timmar. Andra gången blev det 22-23 timmar med viss möda, tredje gången 24 men jag kände mig rätt slak sista timmen. Men fjärde gången gick 24 timmar helt utan problem och jag avslutade med ett kort löppass, kände mig dock lite halvseg i steget men det är antagligen också bara ovana. Jag trivs bäst med att fasta från lunch till lunch, och gärna med ett träningspass på kvällen. Till vardags kör jag ungefär 16:8 och det är inga problem alls, tvärtom trivs jag väldigt bra med det!

#7 - - monica:

Jag blir deppig av fasta! Får jag inte ens äta.... Kokosfett skulle jag inte orka få ner. Borde inte olivolja gå bra?? Men, fasta, nej, måste få tugga.

#8 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Kul att du ÄNTLIGEN antar utmaningen angående kokosoljedag.
Till dom som tvivlar säger jag bara, vill man nå mål eller bara gnälla över sin befintliga situation och mest längta till soffan och
fredasmyset precis som förut dvs fortsätta vara med i snuttefiltsklubben.
Av egen erfarenhet (har kört denna under lång tid) så vet jag att man kan träna hårt också om nån ev. tvivlar på detta. Ex 10-mila pass på cykel mm. Visst det kan kännas lite i kroppen första gångerna men efter några veckor vänjer man sig och särskilt när man ser framsteg i midjemått, vågsiffror och ökad energi och frukost dagen efter är som ett enda stort julbord,