Mumsiga Matmuffins

Förbereder och planerar veckans matsedel, och hittade ett recept från Björn Ferry på äggmuffins som lät så gott och smidigt. Enkla att göra perfekt skicka med som utflyktsfika i stället för smörgåsar, även bra att äta till frukost eller mellanmål. Jag valde att göra olika fyllningar när jag ändå höll på och gjorde fyra av varje.
Rökt skinka med förvälld purjolök, salami med tomater och lax med förvälld purjolök.
 
Recept;
2 dl riven västerbottenost
1 dl grädde
10 ägg
Salt/peppar 
 
Vispa äggen och rör i grädden,osten och kryddorna.
Fyll formen med äggstanningen.
Lägg i den fyllning du vill ha.
In i ugnen 200 grader i 20 minuter, eller tills de fått fin färg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lena Engström:

Sånna är verkligen super. Hade med mig ett gäng då jag flög hem till Sverige, då flygplansmaten inte är så LCHF anpassad 🙄 Synd bara att det inte finns västerbottenost här eller någon liknande, de som är lagrade här blir inte alls samma fyllighet.

#2 - - Tussilago!:

Hitta ett sånt här recept. men där la man ner en skinkskiva i muffinsformen och fyllde den med äggstaning. och andra grönsaker. Verkar lättsamt bak,,,

#3 - - Hanna:

Vad enkelt det låter. Det ser även väldigt gott ut.