Detta enorma suuug....

Har ätit middag i husvagnen, det blev stekt fläskfilé med bearnaisesås och grönsallad. Vi hade glömt bort att köpa godare tillbehör och ingredienser till att göra någon god sås. Inte synd om oss, men även om jag blev mätt så var jag inte tillfredsställd smakmässigt. Vilket gjorde/gör att jag känner ett starkt behov och är sugen på något gott att äta. Varför känner man att man vill äta fast man är mätt, varför har man ett behov att vilja äta fast man inte är hungrig? Skulle jag äta nu så skulle jag ju bli så mätt och må dåligt och ändå har jag ett sug att stoppa i mig, det är bra märkligt hur man fungerar.
 
Vad är det för behov man har som gör att man vill vräka i sig?
 
Självklart faller jag inte dit och det känns lite bättre 30 minuter efter middagen, men jag har gått ner 70 kg och ändå kan jag i bland få dessa enorma sug att vilja överäta. Men det viktigaste av allt är ju att jag är medveten om det och kan hantera det även om jag blir förbannad.
#1 - - Nathalie:

Vanan kanske? Förr åt jag ALLTID tills jag höll på att spricka. Upplever idag att jag är van vid att ha det så och efter en måltid med lchf/paleo blir jag ju aldrig sådär stoppmätt och då känns det som att jag inte är mätt alls. Jättemärklig känsla så förstår vad du menar..

Svar: Ja en vana tar tid att bryta.
halvalindha

#2 - - Fidan & Divine:

Fin blogg du har!
Klicka gärna in hos oss

Svar: <3
halvalindha

#3 - - LottaJ:

Beroende och hjärnspöke.
Jag känner ofta sug (jag är inte lika "strikt" som du), lchfingenjören My skrev om ett knep på sin sida för ett tag sedan, andas eller gör någon annan övning snabbt så att en annan del av hjärnan tar över och suget går faktiskt över. Fast man inte tror det.

Svar: Bra där, det är viktigt att sysselsätta sig med något annat.
halvalindha

#4 - - monica:

Missbrukargenen! Man måste hitta pp något som är roligare, gör en gladare och nöjdare än att äta! Svårt ibland.

Svar: Så sant, tur suget kommer i perioder och inte jämt.
halvalindha

#5 - - Kareng:

Det är alltid precis där jag faller! Jag är aldrig så hungrig (sugen) som när jag är mätt!!! Fixar inte att låta bli. Efter middagen kan jag inte sluta fundera på vad jag är sugen på. Hur ska jag tänka?

Svar: Svarar på din fråga på bloggen :)
halvalindha

#6 - - Linda:

Jag tror att suget beror på att kroppen strävar efter att bli ditt största jag. Vi som varit kraftigt överviktiga har fler fettceller och de försvinner aldrig hur smala vi än blir.

Svar: Spännande reflektion :)
halvalindha

#7 - - Linda:

Jag tror att suget beror på att kroppen strävar efter att bli ditt största jag. Vi som varit kraftigt överviktiga har fler fettceller och de försvinner aldrig hur smala vi än blir.

#8 - - monica:

Skriver en gång till idag! har just fått tidningen Land nr 7 i handen! Byter tidningar med grannen. En artikel om en jobbstressande alkoholist. Han har varit nykter i 5 år. Han säger:
"Jag är en missbruksmänniska. Jag behöver strategier för att kunna koppla av, och för att rikta energin rätt! "
Jag håller med precis. Man ska äta för att (över)leva, inte leva för att äta och bara vänta på nästa måltid, om man dessemellan inte har knaprat utan uppehåll.

Svar: Tack för det inlägget Monica skriver lite om de i morgon.
halvalindha

#9 - - Lisa:

Vatten, vatten, vatten. Är det kanske så att du egentligen är törstig (vilket man blir av LCHF-mat och utrensning, vilket du gör konstant låter det som)