Min matdag med LCHF

Det är många som undrar över en enkel veckomeny med LCHF, och jag har börjat skriva på det, men i dag blir det en dag med LCHF. I går höll jag mig så mätt under hela dagen och märker verkligen skillnad när man får i sig tillräckligt med fett. Inga mellanmål behövdes.
 
 Frukost;
En av mina favoriter är att steka ett ägg i smör, vänd på det och lägg över 2 - 3 ostskivor och rökt skinka/salami, vänd sedan på ägget igen och krydda med lite pizzakrydda. Som tillbehör har jag 1 - 2 msk. majonnäs. Den här frukosten står jag mig länge på.
 
 Till lunch blev det; 100g kallrökt lax med aioli och grönsallad.
( Enkelt, gott, mättande och snabbt )   
 
 
 Middag;
Kycklinggratäng med dijonsenap.
 
400 g kycklingfilé som du delar på längden och bryner snabbt i smör så de får färg.
Salta/peppra
 
Lägg över filéerna i en smord ugnssäker form
Använd skyn i stekpannan och slå i 2 dl grädde, 1 dl crème fraiche och rör om.
Tillsätt 2 tsk. Dijon senap och några droppar soja.
Salt/peppar efter egen smak.
1 tsk. kalvfond. 
 Förkoka broccolin hastigt, ett uppkok och lägg sedan över kycklingfilén.
Häll över såsen som fått sjuda i hop sig.
Jag hade plommontomater hemma som jag använde.
Ett paket knaperstekt bacon strödde jag över och 1 1/2 dl västerbottenost.
In i mitten av ugnen 225 grader i ca 20 - 25 minuter.
 
 
 
 
 
#1 - - Britten:

Hur många personer är varmrätten beräknad till! Allt ser väldigt gott ut!

Svar: 3-4 personer ungefär.
halvalindha

#2 - - tommy:

ser gott ut =)

#3 - - Tanja:

Kycklinggratängen är jättegod, ska prova din variant nästa gång. Men prova gärna att använda lårfile, då blir det mycket saftigare.

Svar: Tack för tipset, får testa nästa gång.
halvalindha

#4 - - Serola:

Dagens middag i detta hem blev det visst. :-)

Svar: Hoppas det var omtyckt <3
halvalindha

#5 - - Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare:

Det där ser jättegott ut!

#6 - - Marina:

mmm ..... detta ska bli middag imorgon hemma hos mig :D

Svar: Toppen, jättegott :)
halvalindha

#7 - - monica:

Kan undra om du gör aioli och majonnäs själv!? Jag har hittills bara försökt mig på bearnaisesås, men den blev för varm, det blev äggröra. Har lusläst bearnaise- och majonnäsetiketter på affären idag. Sorterna innehåller olika mängder kolhydrater. Inga kolhydrater om man vispar till själv. Jag har skräck för all mat som blir stående.

Svar: Jag försöker alltid göra aiolin och majonnäsen själv. Men givetvis i brist på tid köper jag. Men som du skriver egengjorda är helt utan kolhydrater och godare.
halvalindha

#8 - - Anonym:

Testade din frukost idag. Jättegod! Trots att jag inte vill gå på lchf kan man väl plocka det bästa ur kakan? Jag har svårt att hitta hållbara frukostalternativ till mig eftersom jag inte gillar frukost så mycket. Detta var gott. Nu väntar jag med spänning och ser hur länge jag står mig på det!

Svar: Vad kul att du gillade frukosten :) Nyfiken hur länge du stod dig på den ?
halvalindha

#9 - - Marianne:

Hej! Under din viktminskning, var det de här storlekarna på måltiderna du åt då också?

Svar: Hej! I början åt jag mer, då jag var så stor och behövde vänja mig succesivt. Men allteftersom blev portionerna lite mindre och fettet mättar också.
halvalindha