En morot

 
Den har veckan har präglats av Birgitta Höglunds kok böcker som jag fått ta del av, då jag äntligen fick träffa henne som jag berättat om. Hela familjen har varit så positiva till lite nya recept och jag och min man är så glada för ny inspiration till mat, det är lätt att äta samma sak hela tiden. Men nu har vi vågat oss på nya recept  med lite andra kryddor som vi inte använt så mycket, och mandel, citron och vin i maten som fått maträtterna att verkligen smaka något extra. Därför vill jag nu ge er chansen att vinna Birgitta Höglunds nya kokbok Långkok.
 
 
Ni som vill ta chansen till att vinna boken behöver bara skriva och kommentera här på bloggen varför du vill vinna den, så meddelar jag vinnaren sedan och skriver givetvis på bloggen vem det blev (självklart förblir du anonym) :) 
 
Det finns även möjlighet till att beställa den nu till ett bra pris, 119 kr, klicka på länken http://pagina.se/?val=talong&qid=langkok1409

Sista dag att beställa till detta pris är nu på söndag 5/10.

Kommer att ha lite spännande utlottningar här titt som tätt för att få möjlighet att motivera er i er resa i livet med små uppmuntrande presenter och för att ni är värda det, utan er skulle inte min blogg finnas.

#1 - - Nina ojala:

Jag skulle vilja vinna boken!! För att Birgitta och alla hennes recept är fantastiska☺

#2 - - Nina ojala:

Jag skulle vilja vinna boken!! För att Birgitta och alla hennes recept är fantastiska☺

#3 - - Anonym:

Har redan boken men vill tacka för inspirationen

#4 - - Christina:

Jag skulle vilja vinna boken eftersom jag desperat behöver motivation för att göra den resan du gjort. Hoppas på tur här...

#5 - - Linda:

Jag skulle väldigt gärna vilja vinna boken då jag just nu tragglar med min viktresa helt på egen hand. Flyttade ihop med min sambo för ett par år sedan och har inte funnit några vänner här nere. Skulle behöva något positivt för att fortsätta kämpa med min viktresa och mina framtida mål. Lchf passar mig bra och skulle verkligen vilja få lite ny inspiration. Tack för en superbra och inspirerande blogg.

#6 - - Pernilla Lindateöm:

Skulle vilja vinna boken av samma anledning som dej, att kunna variera mej mer i min matlagning på väg mot ett hälsosammare liv och min viktresa

#7 - - Pernilla Lindateöm:

Skulle vilja vinna boken av samma anledning som dej, att kunna variera mej mer i min matlagning på väg mot ett hälsosammare liv och min viktresa

#8 - - Malin :

Jag har köpt boken från hennes hemsida och väntar att den ska komma m post. Men jag skulle väldigt gärna vilja vinna denna bok och ge till en kär go vän som kämpar med sin vikt. Hoppas på tur. Ha en fin dag och tack för all inspiration// Malin

#9 - - Tove:

Vore en utomordentlig nystart för mig att komma igång igen! Insjuknade -09 i en neurologisk sjukdom igångtriggad av Svininfluensavaccinet och gick ganska snart efter upp 30 kg som sitter där som berget..så behöver en push att komma igång!

#10 - - Jeanette Sandelin:

Åh vad spännande att få chans att kanske vinna :)
Jag tycker din blogg är jätteVIKTig och det är du som har lärt mig det här med belöning/delmål.
GLAD lördag!

#11 - - Gunilla:

Så roligt initiativ!
Jag är gärna med i utlottningen 💖💖💖
Kan ju behövas friskas upp med recept. Du har ju alldeles rätt i att det lätt blir lite lika.
Jag har besökt min 84-åriga mamma som bor alldeles för långt bort. Hon fixade lchf-mat till oss. Som lite överraskning på kvällen tassade hon uti köket och... Vips så hade hon gjort plättar. Det är bara ägg och grädde sa hon. Jättegoda 💖💖💖

#12 - - Gunilla:

Det var ett roligt initiativ 😊
Kan ju, precis som du säger, vi lite enahanda.
Har just varit och hälsat på min 84-åriga mor som bor alldeles för långt bort. Hon fixade lcjf-mat till oss båda. Sista kvällen tassade hon uti i köket och fixade plättar. -Det är bara ägg och grädde i dessa.
💖💖💖 De var jättegoda 💖💖💖

#13 - - Gunilla:

Ursäkta dubbelt men det tog lite tid fast jag stängde ner och startade om för att se om det hade kommit in. 💜💜💜 händer tydligen fler 😆

#14 - - Tess:

Vad kul! Jag köpte den härom veckan på bokrea för bara 50 kr :) Den är bra!

#15 - - Linda:

Så kul att ha chans att vinna boken av Birgitta! Behövs ju alltid nya i fallsvinklar för att utvecklas! Jag har en liten nystart idag. ...igen... *skäms* men jag tappade helt kontrollen och självrespekten och svullade hej vilt på allt jag såg några dagar... 😨🍣🍭😲🍬🍫🍧😛🍔🍰🍩🍹🍻🍟 Men nu är det slut på självömkan och nya tag igen!! Kram!! 💟

#16 - - Beatrice Hallin :

Vill gärna vinna!

Långkok i höst,
en ensam mammas tröst...

#17 - - Ulrica Öhman :

Läser din blogg för all inspiration du ger, o delar vidare dina inlägg mellan varven på min egen sida för inspiration . Jag är som alla andra, man fastnar lätt i samma fotspår,. Har nu stått stilla i vikt över ett år och har ca 15kg kvar till min eget satta målvikt. Nya mål satta och en vecka in på sista delen av resan behövs ju en hel del inspiration . :-) en kokbok kunde ju ha hjälpt till på det området då jag bara har rutiga kokboken i mitt skåp! :-P

#18 - - Pernilla Nordström :

Behöver inspiration med maten..har fastnat totalt i fiskpinnetrösket!

#19 - - Ulrika Meeks:

Har nyss köpt en crockpot o behöver lite insporecept till höstens långkok. Hoppas att jag vinner :)

#20 - - Anna Maria Eriksen:

Skulle vara perfekt då jag har svårt att variera mina slowcooker recept.

#21 - - Anna Maria Eriksen:

Skulle vara perfekt då jag har svårt att variera mina slowcooker recept.

#22 - - Beryllen:

Morot 2 😉 Så härligt vilken chans jag som är inne på 2 veckan få denna möjlighet t ytterligare hjälp o stöd förutom din. blogg 💜💜 ( #6 annan dags kommentar)

#23 - - Anders Rosén:

Skulle gärna vilja vinna boken. Behöver lära mig mera om långkok!

#24 - - Liselott Lycke:

Jag har gått över till LCHF och glutenfritt, men har svårt att få med mig resten av familjen trots att två av tre barn är glutenintoleranta. Behöver inspiration!

#25 - - Annette Carlsson:

När jag ställde mig på vågen i torsdags insåg jag att jag nu väger 118 kg. Det är 20 kg mindre än när jag började den 1 februari och 1 kg mindre än när jag tog studenten och senast vägde så här lite för 21 år sen. Jag vet att jag har en hel del kvar. Men det känns ändå som en viktig milstolpe för mig. Jag har bantad hela mitt vuxna liv. Och nu plötsligt lyckas jag :-D Jag funderar på hur jag ska belöna mig själv. Vilket jag gör för var 5 kg. Dock aldrig med mat eller godis. Och vad skulle då vara bättre än denna fina bok? Dessutom behöver jag inspiration på väg till de nästa 20 kg.

#26 - - Kristina Edfors:

Vill börja ett nytt hälsosamt liv och behöver ny inspiration

#27 - - Kristina Edfors:

Vill börja ett nytt hälsosamt liv och behöver ny inspiration

#28 - - Kristina Edfors:

Vill börja ett nytt hälsosamt liv och behöver ny inspiration

#29 - - Kristina Edfors:

Vill börja ett nytt hälsosamt liv och behöver ny inspiration

#30 - - Monica:

När barnen var små gjorde jag ofta långkok. Efter ett antal år när allt förändrade sig gav jag bort mina grytor. Efter 5 år liberal LCHF kost har jag nu börjat nosa på Paleokost. En medelväg blir kanske det som passar mig och vad vore då inte bättre än långkok. 👍

#31 - - ingalill:

Läst många recept av Birgitta och skulle gärna vilja vinna boken.

#32 - - Helena lagerbohm:

Birgitta Höglunds mat både motiverar och inspirerar mig att våga prova nya maträtter som är goda och lätta att laga! Keep up ghe good work!

#33 - - Helena lagerbohm:

Birgitta Höglunds mat både motiverar och inspirerar mig att våga prova nya maträtter som är goda och lätta att laga! Keep up ghe good work!

#34 - - Lisa Akervall:

Jag skulle vilja vinna som belöning/pepp till mig själv för att jag tappat nästan 20 kg sedan slutet på april och att jag vågade ställa upp på en intervju i reumatiker världen då min fibromyalgi blivit så mycket bättre på lchf kost :)

#35 - - Karin Walker:

Åhhhh vad jag vill ha den boken för hon inspirerar verkligen mig med sina härliga recept!

#36 - - Karin Walker:

Åhhhh vad jag vill ha den boken för hon inspirerar verkligen mig med sina härliga recept!

#37 - - Suzanne Morén:

Hej!
Jag skulle behöva gå ner ca 45 kg av hälsoskäl men saknar inspiration. Därför skulle det vara så kul att vinna denna bok, så att jag får "verktygen" till min viktresa. Det blir så mycket enklare med bra och nyttiga recept!

#38 - - Suzanne Morén:

Ps. Sen skulle ju även sonen få lära sig äta bättre och kanske också gå ner något kilo men framförallt bli mer hälsosam. ;) Ds.

#39 - - Anonym:

Vore underbart med lite ny inspiration, detta verkar vara en spännande bok med många nys tips och smaker:) vore roligt och vinna något man verkligen har nytta av:) /Frida från Småland

#40 - - Sherman:

Jag vill!
Har fastnat i en rutin med samma, samma, samma hela tiden. Har aldrig tittat på Birgittas recept förut eftersom jag hade lite fördomar mot paleo, men de du gjort ser ju väldigt lovande ut :)

#41 - - Erica:

Jag skulle jättegärna vilja vinna boken då min motivation för matlagning är nere på botten just nu. Äter ofta samma enkla mat och i längden blir det tråkigt men ändå kan jag inte göra något åt det. Älskar kokböcker men just nu läggs mina slantar på kurslitteratur istället.

#42 - - Britt Sandå:

Försöker få min svärson som har diabetes att gå över till Lchf kost. Läser recept här på fb och bjuder honom. Skulle vara roligt att lägga en kokbok framför honom så han ser att det inte är så krångligt.

#43 - - katarina:

Om viljan att vinna är tillräckligt stark så vinner man.... nu är det bara att vänta och se :)

#44 - - Eva-Lena:

Jag har kört LCHF sedan i juni och det går ganska bra. Har gått ner ca 6 kg. Mitt problem är maten, blir gärna samma. Skulle behöva mer inspiration med nya recept och spännande ingredienser.
Lagar en del från din blogg och en ny favorit är currykålen, supergott!

#45 - - Kattis:

Hej Lindha, har följt din blogg en tid och är otroligt imponerad av din resa. Vi har en lchf-receptbok fran 56kilo Åse och skulle gärna vilja prova på Birgittas recept.
Fortsätt skriv din inspirerande blogg med både reflektioner tips och recept. Jag tror du skulle kunna utveckla dig och hålla föreläsningar, skriva böcker etc för du har en stil som gör att man lyssnar/läser.

#46 - - Maria Josefine:

Jag vill vara med och tävla! Långkok tycker jag är ett perfekt sätt att laga maten nu på hösten, det sköter sig självt medans man kan pyssla med annat. Skulle hjälpa mej/oss att få ihop vardagapusslet

#47 - - Josefina Nyman:

Höstens alla måsten i snygg förpackning.

#48 - - Jenny:

Jag brukar inte bry mig om tävlingar och dylikt, men denna gången blir det ett undantag. Kämpar med lchf och att jag skriver kämpar är för att sambon inte för fem öre vill testa så det är ständiga frestelser och prövningar hemma. Nu mot hösten vill han så gärna köra långkok men de han väljer passar egentligen inte, men klart man inte kan säga nej. Kanske denna bok kan underlätta, så att koken kan passa även mig? Annars blir det kanske ett inköp ändå - låter som en intressant bok och har inget att förlora! Kram

#49 - - Monica :

Vill så gärna ändra mitt gamla liv o börja om på nytt ,för att må mycket bättre o hälsosammare. Nu e det dags.

#50 - - Caroline Fredin:

Jag skulle vilja vinna boken till min man eftersom han älskar matlagning och själv nu börjar upptäcka fördelarna med genomtänkt kost då han sett skillnaden på mig. Jag har mått dåligt i ca tio år med alla symptom man kan tänka sig och stämplad som deprimerad hos sjukvården. När jag la om kosten, började med progesteronkräm, lymfmassage och andningsträning hände allt snabbt. På ca 2 månader kände jag mig näst intill frisk. Min underbara man har hjälpt o stöttat gm att laga specialmat t mig varje dag! Därför är han värd boken. Dessutom är det så att jag gärna vill lära mig att laga mat för jag är helt talanglös (JO det är jag verkligen) och om vi har en kokbok kan vi försöka laga maten tillsammans!

Tack för inspirationen!

#51 - - Anonym:

Vore bara så underbart att få bjuda vänner som även de skulle behöva inspireras in på denna resa med mat från denna kok bok :)

#52 - - Frida Dohlnér:

Jag har tappat all motivation till att laga mat och skulle behöva få lite ny inspration! Har aldrig läst Birgittas böcker så det skulle va kul att få prova hennes recept!!

Svar: Gå in på Birgitta Höglunds hemsida där hon lottar ut sin bok idag. Tävlingen är avlutad här. Kram till dig. http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
halvalindha

#53 - - Catarina Johannisson:

En superbra bok som jag gärna vill ge bort i present om jag vinner.

Svar: Tävlingen är avslutad, ber om ursäkt att jag inte satte tävlingsdatum.
halvalindha

#54 - - Malin:

Jag skulle gärna vilja vinna boken för att få lite hjälp på traven med recept, det blir som samma hela tiden och det blir så tråkigt i längden.
Din blogg är helt suverän Lindha, man blir så peppad. Du kommer med helt rätt inlägg då dom behövs bäst.

Svar: Tävlingen är avslutad, men det kommer fler tillfällen :)
halvalindha

#55 - - Maria Kahn:

Hej
Vill vinna boken åt min pappa och hans familj. Pappa har diabetes och jag vet att boken är bra. Jag har den själv. Det skulle kunna inspirera dem.

Svar: Tävlingen är redan slut, men det kommer fler, ha det gott.
halvalindha