På konditori

I går hade jag möte med Malin från studieförbundet eftersom jag ska börja föreläsa, känns så spännande. Har gjort en pilotföreläsning förut, och nu är det dags att börja på allvar. Vi satt och planerade inför kommande år, vilken utmaning!!!
 
Vi skulle träffas i Östersund och äta lunch tillsammans, och var passar bättre än på Wedemarks konditori i Östersund. Är det någon som vet var de bästa salladerna i stan finns för en som äter LCHF-kost, så är det jag. Här blandar de inte i några kolhydrater överhuvudtaget, utan man får välja tillbehören vid sidan om. Dessutom blir man mätt då det är så rikliga sallader, där man får välja mellan räkor, kyckling, varmrökt lax och fetaostsallad. Dessutom får jag alltid en extra kopp med majonnäs, inga krusiduller här inte, de är så tillmötesgående.
 

I dag var Malin och jag på hugget och berättade att vi käkade LCHF, och sa att vi tycker de har de bästa salladerna i stan. Och de blev så glada att få beröm, man är alldeles för dåliga på att ge komplimanger till varandra, man får så mycket tillbaka. Vi pratade med härliga Bibbi som blev jätteintresserad och berättade att hon är nyfiken på LCHF, och håller ögonen öppna för mer utbud av LCHF som de kan ha i sitt sortiment.
 
 
Sedan måste jag ju skvallra att jag och min man tillsammans med våra barn brukar fika här någon lördag i bland, och myst i deras källare med tända ljus, och då har vi beställt deras Wedans dipp med räk och romröra med finncrisp, till det har vi tagit ett glas vitt vin till eftersom de har rättigheter.
 
Men för mig och Malin blev det inget vin, utan lite arbete. Är så glad och tacksam att Malin sökte upp mig, hon har en sådan härlig energi som smittar av sig. Första gången jag och Malin träffades hann vi inte prata mer än 10 minuter så kändes det som vi känt varandra länge, och jag drog upp tröjan; -kolla, ingen lös hud här inte. Malin har ju själv gått ner 17 kg med LCHF och har en fin blogg där hon skriver om sin resa blandat med annat som Malin brinner för. Malins blogg.
 
 
För den som vill ta en pralin till kaffet så har de utsökta sådana med hög chokladhalt.
 
 

Det som är så fantastiskt är att Wedemarks via min blogg vill ge bort en salladslunch hos dem, hur snällt är inte det. Jag tänkte att jag skulle lotta ut den bland er läsare. Så ni som vill vinna behöver bara skriva att du gärna vill vinna den lunchen. Observera att den bara kan hämtas ut på Wedemarks i Östersund.

Lotteriet avslutas fredag kl. 12 och jag meddelar vinnaren här på bloggen på lördag. Blir ju perfekt med julshopping i stan, och lunch på Wedemarks konditori :)
 
Avslutade min dag med att fortsätta städa klart köket som nu är klart med nyinköpta crème vita julstjärnor, en ny variant som kommit så fina och fylliga. Självklart ville Cocos vara med på bild :)
 
 

 

 

#1 - - Malin:

God morgon.
Va kul.
Önskar dig all lycka.
Varma lyckönskningar.// Malin

Svar: Tack Malin<3
halvalindha

#2 - - Tove :

Hösten 2009 drabbades jag av en neurologisk sjukdom orsakat av svininfluensavaccinet, efter ett år kom jag i kontakt med en tjej som heter Ullis som bor i Ope inte allt för långt från Östersund. Hon hade drabbats av precis samma sak som mig. Vi har varit stöttepelare och vapendragare sen dess. Jag har pga min sjukdom ingen möjlighet att åka så långt för att träffa Ullis, men snacka om att det hade varit kul att ge henne lunchen som ett tack för den fina vänskap som vuxit fram genom det vi båda varit med om under dessa fem år! <3 därför skulle jag gärna vilja vinna.

#3 - - Malim:

Jag vill gärna vinna salladslunchen// Malin

#4 - - Serola:

Jag vill gärna vinna den lunchen! :-)

#5 - - Anonym:

Skulle sitta fint med en sallad /agnetha

#6 - - Agneta :

Skulle sitta fint med en god sallad /agnetha

#7 - - Maria Josefine:

Jag vill vara med och tävla om en sallad =D
Tack för en inspirerande blogg! Allt blir så mycket med verkligt när man kan få inspiration till viktnedgång av vanliga människor som finns runt om kring en. /MJ

#8 - - Angelica :

Jag vinner gärna salladen. Mvh Angelica

#9 - - monica:

Lycka till med föreläsningar. Vilken glädje och utmaning. Hur kan någon jobba på kondis utan att äta ihjäl sig! Eller i kök. Gick upp 10 kg på ett skollov i kök en gång. Krama lussekatten från mig! I Värmlands folkblad finns tävling om finaste personligaste lussekatten. Funderar på att fuska med en bild på vår hund. Ser ut och är som en katt.

Svar: Haha Monica du är underbar<3 Jag älskar att läsa dina inlägg, ärliga och som du känner, hoppas hunden vinner, stor tack kram<3
halvalindha

#10 - - Anonym:

Såg gott ut det där Lindha!:-) Vill gärna vinna den härliga salladen.:-D:-D:-D

#11 - - Birgitta Höglunds mat:

Härligt att höra. Kanske ska prata med Wedemarks om något samarbete kring mina recept framöver, försökte med Törners för några år sen men de svarade inte ens på mitt mail ;)
Kram och soliga hälsningar från Alanya :)

PS. Den här vore ju häftigt att kunna få äta där i jultider :)
https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/27/mjuk-pepparkaka-lchf/

Svar: Ja gör det, det är så trevliga och insatta i LCHF :) Ja din pepparkaka är ju helt fantastisk :) Tänkte på dina goda kex från Husåbröd i stället för finncrisp. Kram
halvalindha

#12 - - jeanette sandelin:

Åh, vad roligt att du ska förläsa :) Jag har skrivit till studieförbundet/vuxenskolan här i området men inte fått nåt svar ännu.
En lunch i Östersund... Blir väääldigt långt att åka. Men vinner jag så ska DU ha den <3

Svar: Kul att du bett studieförbundet där du bor att jag ska komma :) Kram<3
halvalindha

#13 - - Malin :

Ja det var en trevlig lunch. Jag tog ju chansen att köpa hem lite majonäs då jag tyckte den var underbart god. Så nu blir mina frukostägg ännu godare! . Gillar när personalen är trevlig och tillmötesgående. Helt klart ett toppenfik för "oss" LCHFare. Ja och för alla andra med.

Svar: Ska själv passa på köpa hem deras hemmagjorda majonnäs, så god. Supertrevligt hade vi <3 Wedemarks toppetta LCHF konditori :)
halvalindha

#14 - - Lotta:

Jag vill gärna vinna en lunch på härliga Wedemarks :)

#15 - - Hans:

Hej Lindha!

Salladen ser god ut. Tyvärr bor jag för långt ifrån för att kunna hämta den. Det gick jättebra på tennisen, men det var väldigt lätt träning. Jag träffade boillarna nästa hela tiden och det är jag nöjd med, eftersom jag inte har tränat sedan den 7 oktober. Jag har sagt att får öka tempot lite mer nästa gång. Ville börja försiktigt första gången efter sjukdomen och någon gång måste starta igen. Kram och ha en trevlig helg i fall jag inte hör av mig innan.

Svar: Hej Hans!
Bra jobbat !! Precis som du måste jag göra efter sjukskrivning med ryggont, börja om lite från början och ta det lugnt. Men du kommer snart i kapp eftersom du har, din gamla kondition i bakgrunden. Ta det lugnt i början och öka allt eftersom det känns bra. Kram 0ch ha en fantastiskt fin helg.
halvalindha

#16 - - Berit:

Varit på Wedermarks många gånger,beställt deras goda Schwaldstårta många gånger. Min dotter har lärt sig baka den,hon hade praktik där. Nu äter jag LCHF då det blir ingen tårta längre :) Vill gärna vinna en lunch på Wedermarks. Berit

#17 - - Marianne Hising:

Vill jättegärna vinna en sallad!

#18 - - Milla:

Jag vinner gärna en sån sallad, så god den såg ut!
Tar mig aldrig tid till lunch när jag handlar i stan

#19 - - Milla:

Men får bli ändring på de nu, skulle jag tillägga =)

#20 - - Tuss:

Min kompis Eva-Karin bor i Östersund och jag vill överraska henne med en god sallad på Wedemarks konditori. Om inte jag kan vara med får hon tänka på mig i alla fall 😃

#21 - - Elisabeth :

En julshoppingsallad skulle inte sitta helt fel så det hoppas jag på 😊

#22 - - Elisabeth :

En julshoppingsallad skulle inte sitta helt fel så det hoppas jag på 😊

#23 - - Lena:

Vinner gärna en lunchpause i julstressen på stans bästa fik 👍 Hlsn Lena

#24 - - Catrine:

Jag vill gärna vinna en härlig lunch på Wedan :-)

#25 - - Gina:

Åh precis en sån kökslampa har jag letat efter!!! Var har du köpt den?

Svar: Jag beställde den från postorder Jotex heter katalogen men det är över 10 år sedan jag köpte den. Men de kanske har kvar den om du har tur. Ha en fin helg kram :)
halvalindha

#26 - - Rose-Marie Swaij:

Min dotter bor i Östersund och jag (mamman) bor 50 mil därifrån..Vi väljer alltid wedemarks när jag hälsar på för där känner man sig som hemma och främst för deras kvalité. Jag vill vinna en lunch till min dotter så hon kan njuta även när inte hennes mamma är i närheten 😊 Tack!

#27 - - Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare + ytligheter:

Den där salladen ser riktigt god ut. Jag bor i Linköping så jag kan inte vara med och tävla...:-)

#28 - - Anna:

En lunch på Wedan skulle sitta bra tycker jag!

#29 - - Tina:

Ja! Jag vill jättegärna vinna lite fika i Östersund! Gud vad skönt att gå någonstans där de är tillmötesgående och inte tycker man är en strulputt:)

#30 - - Anonym:

Ja, jag vill gärna vinna å fira att jag snart har både jobbat å pluggar klart dessa två år!