Min första föreläsning

Vilken dag det var i går! Vaknade med rätt stor oro (typ skräck) över vad som komma skulle, tänk att jag hela tiden ska utmana mig själv till saker, samtidigt som det är så kul så är det skrämmande också.
 
Jag vill tacka för ert underbara stöd som jag fick under gårdagen, när jag satt på bussen för att åka till min första föreläsning i Föllinge. Jag läste alla era fina kommentarer som verkligen peppade mig <3. Dagen till ära hade jag givetvis det fina armbandet som jag fått av en av er läsare, budskapet kunde inte vara bättre: "Fuck sugar"
 

Jag blev för ett tag sedan kontaktad av Studieförbundet Vuxenskolan Föllinge som undrade om jag ville börja föreläsa, då de läst min blogg. Självklart blev jag jättesmickrad och kände att jag ville ge det en chans. Vem hade trott att jag, 140 kg tunga Lindha, skulle gå ner 70 kg och föreläsa inför andra människor. Helt GALET liksom!!!
 
Jag kände att jag kan ju inte skriva ett manus eller att det är något som jag kan plugga mig till, allt sitter ju i mitt huvud, hur jag gjort, hur jag upplevt min viktresa, och försöka förmedla det till de som lyssnar.
 
Jag skrev till Mia Törnblom  (tro det eller ej, men i bland är jag liksom galen men samtidigt är det kanske det som driver mig, att våga fråga måste man väl få göra) som är en fantastisk föreläsare och bad om råd, och berättade om min viktresa i brevet, jag skrev till henne på vinst och förlust i hopp om att få svar. Denna fantastiska kvinna svarade mig och gav mig så viktiga råd, hon skrev bl.a.:
 
Halloj!!! 

Fy fan va bra du är!!!

Tänk så här, om du hade suttit i publiken, vad hade du då velat höra.

Utgå därifrån och tänk på att så länge det du säger betyder ngt för dig så berörs vi andra

Så sant eller hur?

Väl framme i Föllinge började jag och Malin från Studieförbundet, som är min kontakt där, med att äta kebabsallad för att varva ner. Sedan började jag förbereda mig, och göra i ordning hur jag ville ha det runt mig medan jag skulle prata. Kan säga att jag var så nervös och alldeles varm om kinderna, men tänkte att jag har allt inom mig, men jag var så rädd att jag skulle få en black-out. Som tur är så hade jag underbara Malin som stort stöd.

 
 
 
 
Min man som var med fick inte sitta i publiken utan i ett rum bredvid, men tillräckligt nära så att han skulle kunna höra det jag sa, för jag ville ju ha feedback av honom efteråt. Men att han skulle ha suttit i publiken tror jag hade hämmat mig så här i början.
 
Här kommer några bilder från föreläsningen, och jag måste säga att jag är så och glad över de som ville komma och lyssna på mig<3. Även om jag var nervös så var det så roligt samtidigt, det blev en hel del skratt.
 
 
 
 
Sedan blev det fika tillsammans och alla fick chansen att ställa frågor till mig. Fikat stod Studieförbundet Vuxenskolan för och FIK (Föllinge IK). Speciellt tack till Jenny Haugskott som lagt ner mycket tid för att fixa och baka LCHF fika. Även tack till Birgitta Höglund och Huså bröd som sponsrade med deras goda Fröknäcke som Birgitta utformat receptet till. 
 
 
Blev överraskad efteråt då jag fick motta presenter efter föreläsningen, känner mig så glad och tacksam över att ha fått denna möjlighet som jag brinner för. Nu har jag provat en gång och nästa gång kommer det att kännas  ännu bättre, var det inte så jag skrev igår; det läskiga är att det är sant -allt sitter i huvudet!!!
 
Och vet ni, precis som under min viktminskning försökte jag se mig själv stå och föreläsa, försökte få en bild i mitt huvud där jag lyckas nå mitt mål, vad jag skulle ha på mig för kläder som jag kunde se mig i, och sedan hade jag bestämt en belöning som jag skulle ge mig själv om jag klarade av det. Detta är så viktigt.
 
 
 
Stort tack till Fotograf Daniel "Meomi 37" Lidin, som filmat hela föreläsningen.
 

Tack även till Kostdoktorn Andreas Eenfeldt  för att jag kunde dela ut dina broschyrer om LCHF för nybörjare, vilket var väldigt uppskattat.
 
Kontakt till Fotograf Daniel; 076-8159065
 
 
#1 - - jeanette sandelin:

WOW! Så modigt gjort och nyfiken blir jag på dina presenter. Just att föreläsa är min dröm! Fast om att leva på lite pengar, hitta det som är gratis, sparsamhet - om att leva the jeanettish way helt enkelt.
Stor kram till dig som har den VIKTigaste bloggen ever <3

Svar: Tack Jeanette! I dag har jag varit helt slut i huvudet. Det tar på krafterna att vara nervös. Vad spännande din ide lät :) Har du provat föreläsa förut? Eller stå framför mycket folk? Jag fick jättefina ljusstakar att ha i mitt vardagsrum och sedan en fin present ask med vårdande hudprodukter : ) Kram<3
halvalindha

#2 - - Jeanette:

Grattis till din första föreläsning:)) Vad roligt att du fick chansen till detta, du är såå värd det, hoppas du blir anlitad igen:)
Känner mig allt lite stolt att du har armbandet på dig<3 , många kramar från Jeanette

Svar: Tusen tack :) Ditt armband är min lycko amulett kram<3
halvalindha

#3 - - Ulrika Haugen:

Tack Lindha för en kanon kväll, vilken inspiratör du är fortsätt att föreläsa du är som gjord för de, den glädje/stolthet du utstrålade är helt magisk. Jag tycker du ska planera en stor "lindha 70" fest, inte behöver du fylla jämnt för att ha fest, du är väl värd all glamour du kan få.
Kram, Ulrika i soffan

Svar: Tack snälla fina du, dina ord värmer och gör mig så glad :) För nervös var jag. Tusen tack för ditt tips, klart jag ska ha fest för att fira minus 70 kg!!!! ÄNTLIGEN glitter och glamour. Kram till dig<3
halvalindha

#4 - - Anonym:

Wow!! Du är grym Linda.. 😃👍Grattis till steget.. Vilken förebild du är för många.. 💕 Kram

Svar: Tack snälla du<3
halvalindha

#5 - - Nette:

Wow, vad häftigt! Heja dig vad modigt gjort! Hade det på känn att det var något sånt här. Nu är det värsta gjort, när du har gjort det första gången :) Bara att köra vidare nu. Jag håller en del presentationer på mitt jobb, tar emot studiebesök och sånt och berättar om vår verksamhet och jag brukar tänka att besökarna har ju ingen aning om vad jag ska säga så de vet inte om jag säger fel eller inte. Eller glömmer något. Och det gör inget om man är tyst några sekunder då och då och samlar sig, för då hinner lyssnarna ta in vad man har sagt.
Bra gjort av dig! Be proud!
Stor kram!

Svar: Tack snälla du för dina peppande ord, visst är det så att första gången är värst. Nu ska jag finslipa lite till nästa gång, men det tar nog några gånger innan man känner sig helt lugn. Bra tips att det är ok att vara tyst emellanåt. Stor kram <3
halvalindha

#6 - - Amanda:

Det du, det artar sig, en rolig detalj - din make fick sitta röstavstånd men ej i publiken..:-) - rolig du. Men visualiseringens kraft är enorm i praktiken sen, du har vunnit ytterligare ett seger i ditt spår o många skall det blir på framtiden. Säger en som sitter här med 40 kg övervikt, LCHF som inte biter i min kropp sen tre år, men nu skall jag till träningshallen o successivt ökas träning, allt efter som kroppen ger sig....njut ....ha det...kram

Svar: Tack snälla du för dina ord :) Önskar dig lycka till med din resa och ge inte upp för det går.<3
halvalindha

#7 - - Birgitta Höglunds mat:

Stort Grattis, nu har du gjort din första <3
Det kommer att bli många fler, var så säker :)

Som du vet så skulle jag aldrig våga göra samma sak, så jag tycker du är otroligt modig.

Svar: Tack snälla du, ha en härlig vistelse i Turkiet, så tar vi en kaffe om några månader <3
halvalindha

#8 - - Maj-Britt:

Fantastiskt Lindha!🌺
Jag hade också velat höra, men bor ju alldeles för långt borta, Småland.
Lycka till i fortsättningen!

Svar: Tack snälla :) Ja det var en bit bort, men så småningom kanske :) Kram<3
halvalindha

#9 - - Malin n:

Å gud va modig du är Lindha. Du fixade det säker helt PERFEKT.
Som sagt är säker på att det kommer att bli många föreläsningar framöver för dig du är sån fantastisk inspirationskälla.
Varma kramar★★★

Svar: Tack snälla du Malin, kram<3
halvalindha

#10 - - monica:

Fantastiska du! Föllingegården! Där fanns Lilly Johansson med hälsohemmet. Hon hade Tallmogården också, fast nog inte samtidigt. Strikt vegankost utan gluten. Inte LCHF.Fasta. Övertygad om att du gjorde en medryckande föreläsning! Och dina stora kläder hängde med.

Svar: Tur jag inte klippt navelsträngen med mina gamla kläderna, bra att kunna visa :) Kram<3
halvalindha

#11 - - Maria Josefinen:

Attans, den hade jag ju velat höra på ;-)
Är säker på att det blev en bra föreläsning.

Svar: <3
halvalindha

#12 - - Helene D:

Härligt! Va roligt att höra att du vågade och att det gick bra. Grattis till ännu en framgång!

Svar: Tack snälla du<3
halvalindha

#13 - - Emma:

Åh, jag vill också lyssna till din föreläsning. Du kanske har vägarna förbi Umeå någon gång? ☺

Svar: Härligt att höra, kram<3
halvalindha

#14 - - Serola:

Fy f-n vad du är modig! Jag blir alldeles tårögd av glädje! :-)

Svar: Tack fina du Serola<3
halvalindha

#15 - - anette karlström:

dej måste jag bara följa. startade min viktresa på 117 kg för typ 2 månader sen. hej å tack för en bra blogg

Svar: Vad spännande att du kommit i gång med din viktresa, skulle vara trevligt om du vill skriva hur det går för dig, sporrande för oss alla att ta del av. kram<3
halvalindha

#16 - - Hans:

Bra gjort av dig att hålla i en föreläsning. Vad jag förstår så gick det bra. Hoppas att fler hör av sig och vill lyssna på dig. För många år sedan skulle jag berätta i en förening om en resa jag hade gjort. Var jättenervös i början, men sedan fick jag bra respons och då släppte nervositeten. Sa´ några roliga saker emellan det allvarliga. Lycka till i fortsättningen. Ha det bra. Kram

Svar: Tack Hans för dina ord, känner igen mig i det du beskriver, det gick bättre efter inledningen. Kram kram
halvalindha

#17 - - Maria:

Har precis hittat till din blogg! Jätteinspirerande och peppande läsning! Kommer definitivt att fortsätta läsa! :)

Svar: Åh vad glad jag blir att du känner att du vill läsa min blogg. Tack :)
halvalindha

#18 - - Malin:

Tack för du kom och inspirerade och berättade om din resa. Hoppas du känner dig peppad att berätta för andra med. Kram på dig!

Svar: Tack själv, det kändes jättebra, även om jag var väldigt nervös. Tack för att ni var en sådan fantastiskt publik. Kram <3
halvalindha

#19 - - Anne:

Hej! Modigt gjort av dig och fint att dela dun resa med andra! Det ger hopp för så många! Önskar att jag hade kunnat vara där! Kanske blir det en föreläsningsturne för dig, till Västerås till exempel ;)

Svar: Hej och tack för dina ord. Härligt att du känner att du skulle viljalyssna på mig. Kram <3
halvalindha

#20 - - Lotta Ö. N:

Grattis Lindha!
Vi kanske skulle lura iväg dig till Sollefteå! Dags att du gör en turnéplan tror jag. Du behövs! Tittar till dig varje dag för att hålla ångan uppe. Du är mitt pepp! Bamsekram

Svar: Ja det skulle vara spännande :) Härligt att du vill läsa det jag skriver. Ha en fin helg och kämpa på. Kram<3
halvalindha

#21 - - Karin näslund:

Härligt Lindha! Du är så duktig! Nu kommer det blir fler föreläsningar! Det du säger är så viktigt för alla att höra. Det är så många som vill gå ner i vikt och du inspirerar dem! Du är grym! 💐 kram //Karin

Svar: Tack Karin! Du är för mig så viktig, och har alltid varit för mig ett stort stöd. Du är min stora förebild. Stark, smart, vacker och empatisk. Tack för att du funnits i mitt liv. Stor kram Lindha<3
halvalindha

#22 - - Anonym:

Hej
Janne Wennberg heter jag och bor i Duved. Jag är oerhört imponerad av din insats. Jag är övertygad om att ditt budskap fångar många av oss här ute.
Jag vill höra och se dig live.
Jag brinner, liksom du gör, för budskapet LOW CARB. Jag har egna erfarenheter som jag gärna delar. Min sjukdomsbild är METABOLT syndrom som jag mycket framgångsrikt kostbehandlar. Jag vill liksom du dela med mig av mina erfarenheter. Kunskaper från forskning kan man läsa sig till. Erfarenheter kan man bara bygga upp genom egna upplevelser.
Mina komplimanger och min beundran
Janne Wennberg
wennberg.jan@gmail.com

Svar: Hej!Tusen tack för det du skriver. Har bara gjort en föreläsning än, planerar fler innan Jul :) Härligt att det går bra för dig också. Fler borde få upp ögonen vad bra kosten som vi äter är. Ha en fin söndag kväll.
halvalindha

#23 - - Kattis:

Hej, om din föreläsning filmades, kan man se den någonstans? Du verkar vara så trevlig och mysig genom det du skriver. Vore så kul att få se och höra dig också, även om så bara på film.

Svar: Vi håller på och gör i ordning filmen, det ska klippas lite och sånt, men jag kommer dela med mig av den framöver. Tack snälla för det du skriver<3
halvalindha