Farsdagsfirande med LCHF

Vilken strålande söndagsmorgon vi hade i går, jag och min man tog en morgonpromenad, det kändes som vår ute, någon plusgrad och snön som kommit börjar smälta bort. Så det var lite småhalkigt kan jag säga, men jag tog på mig broddar på löparskorna, vill inte på något vis halka så att ryggen ska få sig en smäll till. Riktigt skönt att komma i gång från morgonen.
 
 
Sedan hade vi farsdagsfirande med hela familjen. Vi samlades hos min syster med familj och våra föräldrar kom dit. Vi skulle bli bjuden på smörgåstårta, mmm så gott, en av mina absoluta favoriter, smörgåsälskare som jag är.
 
Men jag och min man fick som vanligt en egen assiett med bara smörgåsgarneringen, inte så dumt heller, det är ju oftast det som är godast, eller hur  :) Även om tårtan ser supersmaskig ut!!!!
 
 
Två sorters kallrökt lax, räkor, ägg, aioli och avokado. Jag visste att vi skulle få laxskivor, men då det här skulle bli min lunch visste jag att grönsaker och lax skulle bli lite för lite, så hade jag tagit med mig avokado, aioli och extra ägg i handväskan. Och det är som tur är ingen som tar illa upp över det.
 

Min goda lunch!!!
 
 
Vad vore ett farsdagsfirande utan tårta, självklart hade syrran gjort en smaskig tårta som bevisligen gick åt, men jag höll mig till kaffe med grädde.  
 
 
Menar verkligen inte att fresta er med bilder, utan för att göra det mer verkligt för er vad man utsätts för frestelser hela tiden, och valet är alltid ditt. Det är bara du som kan tacka nej, och fortsätta göra det, för att lyckas. Visst suger det i magen ibland, men det är så värt belöningen i hur du kommer må när du nått ditt mål och dina delmål under vägen.
 
När jag var till min sjukgymnast med ryggen här i veckan så slog det mig, jag fick en sådan där Flashback ni vet som bara kommer från ingenstans, man kommer plötsligt ihåg saker man förträngt, antagligen för att det var en jobbig upplevelse, överlevnad skulle jag vilja kalla det för. Jag inser nu vad jag lurade mig själv hela tiden förut, och förträngde mycket när jag var stor.
 
När man sitter och skriver så här blir det lite som egen terapi,  jag kommer allt eftersom ihåg saker som hände förut och hur jag upplevde de händelserna, till hur jag idag kan känna. Men herregud det var alltså så jobbigt att vara så tung, jag har alltid förnekat lite att jag skulle ha tagit genvägar för att det ska bli lättare, för då är man dålig/lat och inte bara tjock.
 
Men nu när jag var till sjukgymnasten och sedan skulle till min chef på jobbet  (kontoret ligger i samma hus), så är det två små trappor upp dit, de är verkligen inga jobbiga trappor men för 140 kg tung Lindha var det jobbigt. Och jag kom ihåg att jag tog hissen, det är typ ingen som använder den, om man inte har barnvagn, rullator eller etc. Jag hade helt enkelt glömt bort att jag var så lat, eller lat; det var ju så jobbigt.
 
Det värsta av allt var att hissen blev stannandes mellan två våningar en gång, så jag fick trycka på larmsignal från hissen, fatta vad pinsamt?! Och det hade jag glömt bort tills nu när jag var till sjukgymnasten, tror fasen att valet är lätt; ingen tårta för mig, inte inte ens på Farsdag!!!
  
 
 
 
#1 - - Jeanette J:

Gud vilka snygga byxor och tröja, var har du köpt de?
Sen undrar jag om du kan tipsa om bra broddar?
De jag köpte var ur dåliga och bara ramlar av skorna. Jag som oxå har problem med ryggen kommer behöva riktigt bra broddar till vintern om jag ska kunna gå ut med barnvagnen.
Kram

Svar: Tack Jeanette, köpte dem i Stockholm på Mango ligger på Drottninggatan, men det är över ett halvår sedan. Blusen är nyinköpt på Åhlens. kommer inte i håg var jag köpte mina broddar, rätt gamla, men fick tips av en läsare om bra broddar märket är Icebug. Ha det gott och kram<3
halvalindha

#2 - - ami:

Vår farsdags middag gjorde jag från dina recept.Alla var jätte nöjda och jag med:)Det fanns också tårtor men jag kunde hålla mig till grädde,nötter och bär.
Ami

Svar: Kul att du valde att laga mina recept och att de gillade dem :) Bra gjort att du höll dig borta från tårtan, heja dig kram <3
halvalindha

#3 - - jeanette sandelin:

HEJ och glad ny måndag <3
Nu har jag stått o stampat på platå i två veckor igen....
Har gått ner 10 kg och är mycket glad över det, men nu får det baske mej börja hända lite mer.... Har 20 kg kvar till helmål. Har börjat gå mer med stavar, ändrat löpningen till mer backar och just börjat prova på mycket lätt asfaltsjogging vilket jag upplever som superskönt.
Vad ska jag tänka på mer? Maten?
KRAM och så tacksam för svar <3

Svar: Ja visst är det trist att stå still i vikt, men se det positivt du går inte upp!!! Din träning och inställning är så bra Jeanette och du kommer att få bort dina sista kilon också, har du funderat om du äter för mkt. mejerier eller för lite fett? I bland kan det vara så att du gör allt rätt men kroppen behöver anpassa sig innan du fortsätter gå ner. Förstår att det är jobbigt men ha tålamod, du gör det så bra kram <3
halvalindha

#4 - - Sherman:

Nehej du, jag kan nog inte hålla med om att man är lat om man tar hissen när man väger 140 pannor!
Men flashar är intressanta, jag hade en liknande häromdagen när jag joggade uppför backen till vårt hus. Inget konstigt med det, numera.. Flashbacken förde mig tillbaka till den tid då jag släääpade mig själv plus barnvagn uppför den backen. Det var så jävla jobbigt! Backen tog liksom aldrig slut, den blev bara längre och brantare och jag blev andfådd och svettig. Av att gå! Långsamt!
Nu är det en härlig känsla att jogga uppför och nerför några gånger, som uppvärmning inför löprundan :)
När tog du steget från promenader till löpning? Var det en särskild tidpunkt eller (del)målvikt som avgjorde? Eller gick det av sig själv? Jag är nyfiken, för för mig var det en jättegrej! Och, ha ha, jag tajmade löprundan så att det var tillräckligt ljust för att jag skulle se vägen men så mörkt så inte byborna skulle se vem det var som lufsade förbi! Jag skämdes för att jag var så dålig på att springa..
Stor kram :)
/Sherman

Svar: Känner igen mig, i att man passade på att springa när ingen annan såg. På vilket sätt var det en jättegrej för dig att börja springa? Svarar på dina övriga frågor på bloggen. Kram till dig <3
halvalindha

#5 - - Maj-Britt:

Hej Lindha! Jag läser din blogg varje dag och tänker att kan du gå ner 70 kg skulle jag väl kunna gå ner 15, men dom sitter hårt och jag fuskar ibland, så det är kanske inte konstigt att det är svårt. Jag blir så glad av din blogg och din livsinställning😀. Anledningen till att jag kom till att ge mig till känna nu var faktiskt frågan om broddar. Jag har kängor med fasta broddar, dom är jättebra. Märket är Icebug. Dom finns också som löparskor. Kolla in dom och lycka till!

Svar: Hej! Tack för att du skriver till mig :) Såg att det var fler läsare som ville ha tips om broddar så det tackar jag för, ska kolla in dem nästa gång jag åker in till stan. Vill inte utsätta mig för att ramla!!! Klart du klarar att gå ner 15kg, ge inte upp och planera in fusk max en gång månaden. Kram.
halvalindha

#6 - - Hans:

Vad det ser gott ut på bilderna. Gick tipspromenad i går, men jag tog det mycket lugnt. Märkte på första backen som bara är ett par meter att jag har tappat i kondition under min sjukskrivning. Hade 9 rätt/12. Det är skönt att gå i skogen och när det är tipspromenad så stannar man ju hela tiden, men det blir ingen simning eller tennis den här veckan, eftersom det finns lite hosta kvar. Annars så känner jag mig pigg. I dag ska till Skövde efter jobbet. Min kompis son blir 11 år i dag. Ha det bra och må gott. Kram

Svar: Förstår att du tappat kondition, lunginflammation tar på krafterna. Det är bra att du börjar försiktigt med motionen. Ha det trevligt på kalaset, och fortsätt krya på dig kram :)
halvalindha

#7 - - monica:

Härligt med promenader! Här i västra Värmland ingen snö, men skiftande väder! Igår var det sommarjacka igen. Lupiner blommar efter vägkanten, äpplen hänger kvar i en del trädgårdar, hästar går ute, tuppar gal. Bara tidigt mörker på eftermiddagarna visar att sommarn är förbi.

Svar: Vädret är galet, nu har vi plusgrader igen och nästan all snö borta!!! Det var så fint med den vita snön. Kram :)
halvalindha

#8 - - G I N A ~:

mysigt! och så fin och hälsosam du har blivit :)

Svar: Tack fina du, kram.
halvalindha

#9 - - frkenduktig.blogg.se:

Jag är så galet imponerad av dig. Vilken resa du har gjort. Och att du orkar fortsätta. Go girl!!!

Svar: Tack snälla du, känns så skönt att känna att det är hållbart. Kram till dig :)
halvalindha

#10 - - Sherman:

Hej igen :)
Jo, att det blev en jättegrej att börja springa var för att det var så fruktansvärt jobbigt!
Vid det laget kunde jag promenera en mil i rask takt utan problem, men när jag började lunka i sakta mak gick det inte en minut utan att jag fick sakta ner och gå, jag orkade verkligen inte! Och jag tyckte det var så oerhört pinsamt att nån skulle SE mig, denna hösäck av fläsk som släpade sig fram..
Det blev en jättekamp faktiskt, innan jag till slut bröt igenom enkilometersbarriären :)
Fortfarande springer jag dölångsamt och har antagligen bedrövlig teknik, men nu orkar jag en mil i alla fall :)
Ska bli spännande att läsa om din löparpremiär :)
Kram!

Svar: Det blir som en chock för kroppen att helt plötsligt börja jogga, tyngden blir en helt annan. Skön känsla när man märker resultat. Jag är inte heller snabb, men det viktigaste är att man klarar det eller hur .)Hoppas du gillade det jag skrev om i dag, hur det började för mig. Kram :)
halvalindha

#11 - - Annster:

Vilket jobb du har gjort.
Du både imponerar och inspirerar :)

Svar: Tack snälla du, kram :)
halvalindha

#12 - - Hans:

Känner i dag att jag inte är lika hungrig som tidigare. Åt mycket mindre än normalt på lunchen och jag är mätt. I går kväll på kalaset blev det pizza och tårta. Hade ont i magen på hemvägen. Tog Dimor när jag kom hem och över natten så lugnade magen ner sig. Magen börjar kanske vänja sig víd att äta lite mindre portioner. Är trött i dag. Ska ta det lugnt efter jobbet i dag. Orkar ingenting. Annars var det ett trevligt kalas. Må gott. Kram

Svar: Trevligt att det gick bra på kalaset, ja den bästa återhämtningen är att vila och ta det lugnt. Ha en fin kväll, kram.
halvalindha