Fortsättning starten del 6

Jag som inte sprungit på 15 år kom helt plötsligt på iden att springa Vårruset i Östersund 2013, till och med min minsta dotter springer fortare än mig. Jag förstår inte varför jag ska anta utmaningar hela tiden, det är som om jag vill leva med stor press. Fast jag har börjat lära känna mig själv, att det är i sådana lägen jag oftast presterar bäst.
  
Måste berätta om när jag låg i hängmattan och vilade en sommar för några år sedan, och min äldsta dotter som då var drygt 7, år lyckades gunga hängmattan som jag låg i fast hon inte fick, så att jag till slut ramlade ur den. Man var ju inte direkt smidig, men arg blev jag och tog mig upp och skulle springa efter henne, men jag kom inte i kapp var helt chanslös, det är konstigt hur vissa minnen etsar sig fast. Jobbigt att minnas att jag var så stor, tänk om det hade hänt nåt och jag kan inte hjälpa mitt barn på grund av min övervikt, usch jag får rysningar.
 
 

Men åter till Vårruset, jag bestämde med min Pt Jonas att jag skulle till att börja med gå och pröva ut och köpa mig ett par riktiga löparskor, sagt och gjort. Sen så bokade jag in en tid med Jonas två veckor senare, jag ville prova själv först hur det kändes att springa. Jag tog min vanliga promenad på 7km och mördarbacken, jag började gå de första 2 km och sen började jag jogga och vilken CHOCK!!! Jag tog mig inte ens mellan två gatlyktstolpar, mina ben var som två elefant ben så tunga, jag som tränat så mycket. Promenader, skidor, motionscykel och styrketräning, herregud, det här var något helt annat när man har hela kroppsvikten som tyngd, i stället för när man glider fram på längdskidor. Här fick mitt självförtroende sig en knäpp, hur ska det här gå till.
 
Vägde då drygt 80 kg, men jag kämpade på, vet inte var jag fått min envishet ifrån, men jag gav inte upp och till slut klarade jag två lyktstolpar, och sedan en till och så fortsatte det. På två veckor hade jag lyckats, så att jag klarade 3 km non stop, och skulle då springa med Jonas första gången. Han hade förberett en egen bana i eljuspåret så att det blev intervallträning. Det var så jobbigt första varvet, och när vi äntligen var framme skulle vi springa ett varv till, och jag bara kände; neej. Det är konstigt, här betalar man pengar och så blir det jobbigt och då struntar man i det, jag ville bara sätta mig ner och andas. Nu var jag så slut, och när vi äntligen var framme sa Jonas; - Lindha du har sprungit en halv mil, och jag bara kände är det möjligt? Det är det som är så fantastiskt, att ta hjälp av en Pt som utmanar och pressar dig så att du orkar mer än du tror, och det var det Jonas ville bevisa för mig; att jag har mer att prestera än jag tror och det gäller för alla.
 
I juni 2013 klarade jag Vårruset på tiden 28:27, det var en sådan häftig känsla :)
 
 
" Storslagna arbeten är inte ett resultat av styrka, men av i härdighet. "
 
 
 
#1 - - Tess:

Jag har velat ta kontakt med en PT, men jag har inte vågat. :/

Svar: Klart du vågar kontakta en Pt, de är vana och proffsiga. Läs mitt inlägg "starten del 3 " där jag beskriver första mötet med min Pt :) Lycka till kram.
halvalindha

#2 - - Cornelia:

Hittade precis hit och är så otroligt imponerad! VILKEN RESA! Sitter här på andra sidan skärmen och vill bara applådera, vilken kämpe du varit, är! Motivation och inspiration till tusen! Till och med pojkvännen, som brukar bry sig noll i bloggarna jag läser, sitter här och säger gång på gång "vilken king, VILKEN king!! OJ vad bra gjort!" Han är imponerad. Och jag med, djupt. Ta hand om dig! :)

Svar: Men tack!!! Vilken härlig energi jag får, vad glad jag blir att du vill skriva det till mig. Tusen tack, kommer bära med dig dina fina ord och känna mig stark. Kram till dig och din pojkvän :)
halvalindha

#3 - - Emma:

Hej :)
Är såååå inspirerande att läsa om din viktnedgång. Anledningen till att jag fått problem med vikten är framför allt psykofarmaka... Men det är inget att skylla på, nu är det lchf och motion som gäller. Det kanske tar lite längre tid för mig än för andra eftersom jag måste ha mina mediciner.. Men då får det väl göra det! Kram från Emma

Svar: Tack :) Stort lycka till med din viktminskning. Kram
halvalindha

#4 - - Emma:

Hej :)
Är såååå inspirerande att läsa om din viktnedgång. Anledningen till att jag fått problem med vikten är framför allt psykofarmaka... Men det är inget att skylla på, nu är det lchf och motion som gäller. Det kanske tar lite längre tid för mig än för andra eftersom jag måste ha mina mediciner.. Men då får det väl göra det! Kram från Emma

#5 - - janicke:

Hendte det at du sprakk på maten som med sjokolade eller skremt I starten?

Svar: Hej! Ursäkta att jag inte hunnit svara på din fråga förrän nu. Jag var väldigt fokuserad i början på min viktminskning och tillät mig inga felsteg. Så jag har inte fallit dit och ätit choklad.
halvalindha

#6 - - janicke:

Hendte det at du sprakk på maten som med sjokolade eller skremt I starten?

#7 - - Lisa Radojewska:

Gud vad du är grym! Kan bara läsa din blogg och inspireras!
Grymt jobbat

Kram

Svar: Härligt att höra, tack snälla :) Kram
halvalindha