En liten vit lögn

Hur många gånger har man inte varit på bjudningar, på fikaraster och fått höra; "men ta en kaka, det kan väl inte skada, nu är du löjlig, tror du verkligen att den här lilla kakan påverkar vikten."
 
Men hur många kakor eller godisbitar blir inte det på en vecka om du skulle ta en varje dag för att tillfredsställa andra? De menar säkert inget illa, men de mår säkert bättre om du också tar en kaka, för då har du lika dålig karaktär som de.
 
Men det handlar inte om att bara ta en kaka, det handlar om att man bestämt sig, och en liten kaka kan verkligen trigga i gång sockermonstret. I bland kan de verkligen vara envisa, och ger sig inte, så man känner att man är oförskämd om man inte smakar.
 
Men en sak har jag lärt mig nu, och det är att när någon trugar envist så säger jag bara; -nej tack tyvärr är jag allergisk mot det och det. Det brukar vara effektivt för folk accepterar det direkt och du slipper allt tjat. En liten vit lögn kan väl aldrig skada. 
 
  
 
Men man kan inte skylla på andra, det finns frestelser överallt. Idag när jag var på ICA så gjorde de reklam med stora skyltar om en ny Billy's Pan Pizza med sås till, men herregud kunde de inte ha uppfunnit det när jag var tjock!!!!
 
Jag menar; det var ju ett av mina snacks som jag hade som kvällsfika. Ja, vete gudarna allt de hittat på sen jag började min viktminskning; Grandiosa pizzarullar bara att värma i mikron, och alla dessa färdiga maträtter att själv plocka i för hand på ICA. Självklart blir jag sugen, men det är inte värt det känner jag, jag har vunnit så mycket annat nu och vill aldrig mer tillbaka.
 
" För varje berg du bestiger se inte bara vad som ligger framför dig, utan titta ner och se vad du redan åstadkommit."
#1 - - Anonym:

Köp inga färdigrätter och inget som är gjort på mjöl,socker, margarin!! Så mycket skräp man slipper! Själv har jag svårt att avstå från bär och frukt. Vildhallon, körsbär...

#2 - - Marie Pe:

Jag köper inte heller färdigrätter. Du är så duktig Linda jag pratar om dig nästa varje dag för någon. Ju mer jag läser din blogg ju mer förstår jag att det är bara jag själv som kan ändra min vikt. Det spelar inte någon roll hur ofta o mycket jag talar om det. Nu när min semester är slut är det dax att på allvar börja för min del. Tills dess försöker jag inspireras av dig och det kommer jag fortsätta med. Jag är 153 cm och väger 69kg. Jag undrar vad min vikt borde vara? kram

Svar: Hej! Kul att du blir inspirerad av min blogg :) Tyvärr är det så, att det är bara du själv som kan göra jobbet. Men sen kan du använda olika verktyg runt omkring dig, för att ta dig vidare, i motgångar och medgångar. Vet inte hur mycket du skall väga, det beror på lite hur man är byggd och så. Jag är 170cm lång och trivs att väga och pendla mellan 65-70kg. Kram och lycka till.
halvalindha

#3 - - Linda:

Ja, dessa kakor och bakverk.... Folk vill baka och bjuda och det får man förstå men själv fattar jag inte vitsen med att ägna tid till att tillverka sånt som de ofta själv tjatar om att inte äta. Ibland när man då tagit en bulle säger de att de själv inte ska ha någon.... snacka om otrevligt 😃 Själv kan jag aldrig tänka mig att äta EN kaka det är ALLT eller inget och då har jag valt inget! Om det är mycket folk tar jag kakor för att slippa tjatet. Jag ger dem till hunden, stoppar i fickan eller handväskan och slänger när ingen ser. Är man för få för att förvinna i mängden blir det att jag nyss ätit eller har problem med magen. Ja man får nyttja olika trick och vita lögner. Because youre worth it!!! 😃💜 Kram!

#4 - - SGK:

Där har jag lite tur, behöver inte ta till vita lögner. Jag har nämligen känt av IBS innan jag började äta LCHF. Dessutom får jag kramp i fötterna på natten om jag äter för mycket kolhydrater.

Sen är jag inte sockerberoende, så vid enstaka tillfällen (typ 5 gånger per år) äter jag det som bjuds, om än i små portioner.

#5 - - Elisabeth:

Åhhh...
det är så härligt och inspirerande att läsa din blogg. Är på god väg att uppnå mina resultat med hjälp av träning och LCHF och du ger en massa extra energi på vägen.
Jag brukar till trugande vänner säga "tack men jag får utslag av sådant"....sedan att det är ett utslag på vågen ;)) det är en annan femma.
Tack för en superinspirerande och givande blogg
Kram
Elisabeth

Svar: Ja visst är det så din kaka för andras skull ger, utslag på vågen. Kämpa på kram :)
halvalindha

#6 - - Pernilla:

Jag håller med dig till punkt och pricka. Samtidigt kan jag bli förbannad över att folk inte kan respektera ett nej, d v s att man ska behöva hitta på en ursäkt. När jag var trådsmal, mådde bra och hade superkaraktär (host, harkel) då kunde jag avstå från sådant utan problem. Men nej då trodde folk att jag späkte mig, vilket jag absolut inte gjorde. Som tjockis verkar en del tro att man fejkar när jag säger att just sötsaker inte är min grej. Alltså det känns som att de som bryr sig mest om vad och hur mycket o s v andra människor äter är de som verkligen är de riktigt ätstörda.
Kram
P.S. Så nu var man beroende av din blogg också! :)

Svar: Man måste sluta bry sig i vad folk tycker, även om det inte är enkelt. Härligt att du vill läsa min blogg :) Ha det gott kram!!!
halvalindha

#7 - - Jeanette Sandelin:

BÄSTA inspirationsbloggen :) Kommer ut på jogging/pw TACK vare dig! Lindha med H måste betyda Härlig <3

Svar: Men tack fiiiina du!!!!!! Vad glad jag blir :) Längtar själv ut till att kunna jogga igen kram :)
halvalindha

#8 - - Yvonne:

Ja säger bara, SVÄRMOR!
Alltså, det går bara inte att säga nej till henne. "det är sååå lite socker i det här" "men ta lite glass istället då" "du bara måste smaka på mina skorpor, skorpor kan du väl äta"
Never ending story...
Man blir så trött. Va F.. är det för fel med att inte äta socker? Ibland har man bara lust att skrika: Låt mig va för tusan!

Svar: Jobbig situation, vissa människor kan man inte få att förstå, så är det bara. Fick lite tips här i olika inlägg, om du tar en kaka och låtsas äter och gömmer i servetten, men så ska det ju inte behöva vara men i bland orkar man kanske inte ta en konflikt. Lycka till och stor kram!!!
halvalindha

#9 - - Ulrika:

Jag får ofta ont i magen numera när jag äter ex fikabröd. Vet inte om jag efter flera år på lchf-kost blivit känsligare...?
Hursom, det gör att jag med lätthet kan säga "nej tack, jag får ont i magen om jag äter det där!" när det trugas och DÅ acceperas det av dom flesta och jag slipper förklara utförligare varför jag inte vill äta.
Men jag håller med #8 Yvonne - svärmödrar tycks inte begripa vad det finns socker i öht! Min kan ex vara jätteomtänksam och göra grönsaker till mig när vi bjuds på middag, men sedan tycker hon att jag ska dricka coca-cola till maten ist...ser också redigt missnöjd ut när inte vill ha varken godis eller kakor till kaffet sedan :-)

Svar: Förstår precis hur du känner, jag tror vår generations svärmödrar inte är lika insatta som vi, och de är vana att bjuda på gott, och blir förolämpade när vi tackar nej, men det är annorlunda i dag. Men de lever kvar i sitt, därmed inte sagt att det är mindre jobbigt att hantera för oss. Men du är viktigast och låt inte hennes tjat om kakor förstöra din framgång, kram.
halvalindha

#10 - - Peggy:

Hmmm... Den där vita lögnen "snor" jag nog rakt av - kan vara "bra att ha"... :)

Svar: Haha, gör det :) Ha det gott :)
halvalindha